Дата и час: Съб Май 10, 2025 12:24 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Питане за данъчните 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
за договора незнам дали искат превод,но докумнетите на колата ако не са на български език задължително ще ти искат превод,а колкото до тези 2% мисля,че неможеш да ги прескочиш,защото ако декларираш колата в общината няма как да не ги платиш....

Пет Апр 11, 2008 3:51 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Обикновено автоджамбазите регистрират нововнесените автомобили по два начина, първият е на собственото си име или фирма. Другият е колата да се внесе направо на името на бъдещия купувач. Тогава тези 2% не се плащат.

За да се намали сумата, пък, трябва да се вземе бележка от застраховател (срещу 10-15лв), на която да е описна по-малка от реалната цена. Това, от своя страна носи риск: при сключване на пълно каско и настъпване на щета, застрахователя може да ти откаже покритие, ако инцидента е с автомобил на друга компания. Най-добре е въпросните 2% да се заплатят коректно, след като автомобила не е внесен на името на бъдещия собственик.

Пет Апр 11, 2008 6:40 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Двата процента са местен данък, известен като "данък придобиване". Плаща се за удобство още при нотариуса, а може и лично да се внесат по сметка на съответната община. Двата процента са от сумата, записана в договора за покупко-продажба, която пък не може да бъде по-ниска от "застрахователната стойност" на автомобила.
Няма нищо общо между документа, известен като "застрахователна стойност" и стойността, изчислена по каталога Шваке, на база на която се определе премията при пълно автокаско. Един и същи застраховател за една и съща кола може да ти издаде документ за застрахователна стойност за 600 лв., а после същата тази кола да я оцени за 5000 лв. при автокаското.

Пет Апр 11, 2008 12:37 pm
Профил
UNREAD_POST 
snake написа:
...Един и същи застраховател за една и съща кола може да ти издаде документ за застрахователна стойност за 600 лв., а после същата тази кола да я оцени за 5000 лв. при автокаското.

Напълно съм съгласен. Само, че случаен инцидент със собственост на Общината или общинска фирма, тези 2% от недействителна цена могат да ти изиграят лоша шега. На мен така ми го обясниха.

Пет Апр 11, 2008 1:11 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
snake написа:
...Един и същи застраховател за една и съща кола може да ти издаде документ за застрахователна стойност за 600 лв., а после същата тази кола да я оцени за 5000 лв. при автокаското.

Напълно съм съгласен. Само, че случаен инцидент със собственост на Общината или общинска фирма, тези 2% от недействителна цена могат да ти изиграят лоша шега. На мен така ми го обясниха.

Застрахователите си имат едни книжки с тарифи за марка, модел и година и по тях четат и пишат, така че каквото те ти напишат това е.

Пет Апр 11, 2008 2:11 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
snake написа:

Това не го знаех. Винаги има нещо, което може да те прецака, когато гледаш да минеш тънко :wink: .

Пет Апр 11, 2008 3:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2