|
|
Дата и час: Сря Май 21, 2025 2:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Rokambol
|
Те, жените знаят много добре какво имам в предвид :mrgreen:
|
Сря Окт 24, 2007 8:44 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
А аз имам един документ за базова цена от ДЗИ като си правих каското (цитирам по памет наименованието), с който уж мога да регистрирам колата в данъчното и да платя процените според тази оценка (оценката е за 500 лв в него). Как става тази хватка и какво да им кажа в данъчното?
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
|
Пет Ное 30, 2007 1:17 am |
|
 |
Rokambol
|
Точно на базата на този документ се плаща 2% данък.
|
Пет Ное 30, 2007 7:22 am |
|
 |
ninoneno
Кара Симсонка
Регистриран на: Чет Авг 30, 2007 5:23 pm Мнения: 58 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
така е колега аз изтървах срока за 2 дена но ми писаха глоба от 20 лева
а можело и повече да е малееееееееееее
колко ги псувах тея нещасници тогава като се сетиа сега 
|
Пет Ное 30, 2007 9:54 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Rokambol написа: Точно на базата на този документ се плаща 2% данък.
Добре де, те не искат ли договора за покупко-продажба, който да е база за данъка? Питам тъпи въпроси, щото да не се шматкам из етажите като свободен електрон...
_________________ http://www.airforce-bg.com
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
|
Пет Ное 30, 2007 10:55 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Ferrari написа: И аз не съм се регистрирал, но не смятам и да го правя. При проверка от КАТ никой не търси бележката за данъка, а и тя не трябва да е в колата. Платен данък ще ми трябва, ако тръгна да я продавам. Тогава ще му мисля, а и начин си има.
Много странни неща се получават понякога при продажба на МПС. Мой познат, който кара с пълномощно, се опита да продаде колата си както си му е реда - с договор за покупко-продажба, тъй като такова беше желанието на купувача. Задачата се оказа трудна, защото трябваше да се платят и данъците за колата. Партидата си стои на първия собственик (който отдавна е в чужбина), оказа се че за тази кола никога не са плащани данъци. А колата е 130 к.с. и ставаше дума за около 700 лв. Че и лихви имаше и някаква глоба също ...
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Пет Ное 30, 2007 10:59 am |
|
 |
Mad_Devil
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Ное 10, 2007 12:20 am Мнения: 16 Местоположение: София 16 Студентски
|
Здравейте колеги,
Аз като ходих да пллащам данъка на колата бяха минали месец и половина след покупкат и от Горубляне. Накзания естествено нямаше. 2% данък взеха върху сумата, която пишеше на договора за покупко продажба. Добре че продавача беше писал по-малка сума. Попълних някакви бланки, на които имаше въпрос за катализатор. Посъветваха ме да пиша че има. Мисля, че ми взеха и копие от договора за покупко продажба. След което служителката седна изчисли каво трябва да се плаща и се оказа че дължа данък 8.32лв за останалата част на годината (действието се развива август). Колата е Брава 1.9 ТД 75КС 1998г. Ама сега ще видим от догодина каво ще е положението с данаците, защаото чувам че щели да се вдигат!
|
Пет Ное 30, 2007 11:58 am |
|
 |
m1t3t0
|
Ми то по принцип така се прави. Ако човека който ти продава колата ти е приятел може да ти я даде и за 400лв. Моята е написана че я купувам за 800-900лв. нещо такова.
|
Пет Ное 30, 2007 1:00 pm |
|
 |
chaki
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 5:20 pm Мнения: 2 Местоположение: София
|
Аз още не съм испуснал срока но мисля да не я декларирам защото е 130к.с. и данъка е към 150лв. Вече нали и за прегледи не трябва платен данък. Има давност 2 год и след това не могат да те пипнат за глобата а за данъците е 3 год ако не се лъжа.
|
Пет Ное 30, 2007 8:31 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
значи купуваш си жигули за 100 лева-трябва регистрация ами телевизор за 1000лева......егаси абсурда
|
Пет Ное 30, 2007 9:36 pm |
|
 |
BAI MILE
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Мар 09, 2007 12:37 pm Мнения: 26 Местоположение: Русе
|
|
Нед Дек 02, 2007 3:18 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Доскоро ставаше този номер с катализатора. Само че вече в повечето общини не става с деклариране, а с документ от лицензирана фирма, че имаш РАБОТЕЩ катализатор и нивото на вредните емисии е в нормата. Абе хватката се затяга, ще стане и при нас, както е в белия свят, поне по отношение на забрани, норми, правила, цени. А за заплатите ще почакаме ...
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Нед Дек 02, 2007 3:40 pm |
|
|