Дата и час: Пон Юли 14, 2025 2:05 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Пешеходец - да го блъснеш ли или да мислиш за него? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
sev написа:
Blue написа:
А шофьора очички има ли, за да види 2-та знака за пешеходна пътека? Единият е на 50 м от нея! И ТИР ще спре!!! :36_2_10:

има хиляди липсващи знаци обаче
а освен това пешеходците пресичат навсякъде

Аз пешеходните пътеки ги виждам отдалече - те са маркирани и дори на тъмно свети маркировката. А кавалите, които пресичат където им е удобно, вече са друга работа. И аз пресичам неправилно, но не псувам шофьорите, които не ме пускат когато съм в нарушение. За дъртите хич няма да говоря - пази Боже!!!

Сря Дек 06, 2006 6:02 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Fiat 127 написа:
Таа пешеходна пътека към Южния парк е много кофти. Винаги като минавам от там се оглеждам и спирам ако има некой щото като идваш от парка и няма видимост за колите. А че пешеходците са кофти така е. Аз силно казано е че блъснах един. По точно го видях да тича по платното и спрях и се удари в мен. Много кофти случка да не се случва на никой. Добре че му намяше нищо на сопола.

Абе това си е гадно, добре че не е станало нищо!

Сря Дек 06, 2006 6:10 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Както във всяка война и в тази трябва да паднат достатъчно невинни и виновни за за завърши. Вече 10 години чакаме това да се случи. Всеки ден се чувствам като картечар на вишка и признавам, писал съм по темата на КАТ, а те си завират главите в задните части и надуват ли надуват.
Култивирането на българско възпитание е процес и като всеки працес е с неопределен срок за завършване.

Сря Дек 06, 2006 6:25 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Blue написа:
sev написа:
Blue написа:
А шофьора очички има ли, за да види 2-та знака за пешеходна пътека? Единият е на 50 м от нея! И ТИР ще спре!!! :36_2_10:

има хиляди липсващи знаци обаче
а освен това пешеходците пресичат навсякъде

Аз пешеходните пътеки ги виждам отдалече - те са маркирани и дори на тъмно свети маркировката. А кавалите, които пресичат където им е удобно, вече са друга работа. И аз пресичам неправилно, но не псувам шофьорите, които не ме пускат когато съм в нарушение. За дъртите хич няма да говоря - пази Боже!!!

Да, като в електроннна игра - отвсякъде ти изкачат трикраки чудовища и ти се опитваш да не ги уцелваш в случая. А повечето и вият по твой адрес.

Сря Дек 06, 2006 6:27 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
GTipo написа:
Култивирането на българско възпитание е процес и като всеки працес е с неопределен срок за завършване.

Да, обаче и за двете страни - и за шофьорите, и за пешеходците.

Сря Дек 06, 2006 6:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
Един дол дренки сме и шофьорите, и пешеходците! :roll:

Сря Дек 06, 2006 7:05 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Blue написа:
За дъртите хич няма да говоря - пази Боже!!!

Какво ми се случва? Може би на едно от най-стриктното кръстовище в Търново (на пазара). Чакам аз с една колежка на тротоара да светне зелено, колите си хвърчат по улицата. По едно време чисто няма кола, но светофара още е на червено и имаше още секунди да свети. И една баба що да чака, то няма коли. И тръгва да пресича. УЖАС! А като знам какви рейсъри има .......ще я помете даже и няма да разбере, че е ударил нещо.Ма таз баба за къде бързаше...... :dontknow: Те все бързат бе. А другото интересно е. На друго кръстовище (на болницата), автобусите от градския транспорт светофари не познават ли?! Не стига че вози средно по 40 души на курс ами минава и на червено. Големи тарикати. Остават 10 сек. на светофара той вече на 1ва и влезнал в кръстовището и на 5тата сек. вече отминали. Това ми се случва поне 1 път седмично. Кога ли ще стане някой гаф.......... Yellow_Flash_Colorz_PDT_40

Сря Дек 06, 2006 9:10 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Тва с пешеходците е голям проблем! Но все пак сме длъжни да ги пазим не може да ги газим щтото лошо! Най опасни са вечер като са лепнали по 5-6мастики за осткок и си мислят че по пътя ще им е по-лесно да се движат че е по-широк... :|

Сря Дек 06, 2006 10:04 pm
Профил
UNREAD_POST 
Пичове недейте така,човешкия живот е най-важен ;)

Сря Дек 06, 2006 11:05 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Понякога и "водачите" ставаме пешеходци. Помислете и за това!

Сря Дек 06, 2006 11:17 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Когато говорите за дъртите, също да спомена, че много често не виждат изобщо (дали е червено или зелено), то разбира се е тяхна грешката, че на си взели подходящите очила (ако имат парички от пенсийките за такива).. как се ориентират - не знам! Може би пресичат на късмет Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

При всички положения, шофьорите не са по-добра стока от пешеходците.. все едно и също племе сме.
Гледам винаги когато имам възможност да пропускам пешеходците, но за съжаление не винаги е възможно и не винаги шофьорите зад мен ми "позволяват" да спра и да пропусна пешеходец. Когато е безопасно, гледам да изпълнявам това ми ЗАДЪЛЖЕНИЕ като участник в движението.

Чет Дек 07, 2006 7:27 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Aбе аз винаги спирам на пешеходни пътеки - спирам и на места където няма (само ако мястото е такова , че не създава опасност) и изчаквам пешеходците .

Ама скоро се случи както си карам пешеходец да ме блъсне - аз виждам , че някакво младо момиче супер много блее настрани и почти спирам(карам с десет щото я очаквам) е виждам че не гледа към мен и спирам - спрял съм и тая още блее (колатяа ми не е от най-безшумните) и тая (ама с бая скорост като за пешедодец се блъска странично в колата ми като ми обръща огледалото напред (да напред - смятайте колко настрани е гледала -щото ако гледаше дори на къде върви щеше да види поне предницата ми) е обърна огледалото НАПРЕД - направо помислих , че ще се счупи - добре че на Алфата може до известна позиция и напред да се обръща)

Айде обяснете ми това - а беше младо момиче, не беше пило или дрогирано щазаото като и казах да не спи започна да се извинява и като видях , че огледалото е здраво и обясних да внимава :idea:

Чет Дек 07, 2006 9:02 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Да ама и пешеходците не са свикнали да си ползват предимството колко пъти ми се е случвало да спирам пред пешеходец и той да започва ми ми ракомаха давайки ми път е 1път чакам 2ри път чакам то ти писва и почваш когато ти се размаха някои такъв да си минаваш пред него и хич да не ти пука.... Много е странно...

Чет Дек 07, 2006 9:11 pm
Профил
UNREAD_POST 
Тюх мамка им и пешеходци. как да ви кажа, според мен пешеходците са ....... ами хора които които разсъждават само от тяхна гледна точка и за тях и пътя и тротоара всичко е тяхно и шофьорите да се съобразяват с тях.....Аз лично съм от онези които са си патили от пешеходци, Няма да ви разправям как точно стана ама пича го следях от далеч и точно преди да се разминем завъртя педалите на колелото и колата спря на 20 см след него. При което стъклото стана на сол, а онзи ми разправя че не ме видял :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: а аз след удара се видях в затвора :evil: :evil: добре че спирам колата и скачам да го видя а онзи нищо му няма, добре че колата беше ниска пртедница, а онзи беше на колело.......та то пое целия удар, но аз все още си спомням лицето му залепено на стъклото пред мен преди колата да спре.
Както и да е за колите ни има части но за хората не, винаги се сещам за този случай като гледам как некви типове карат нервно и викат и псуват. Егати все едно сме на война, А верно че и пешеходците си просят някой да им изкара акъла поне веднъж, че са като самозабравени. Все пак дано скоро да се научим да спазваме правилата и да сме по скоро приятели на пътя отколкото врагове, щото от тази война има доста жертви всеки ден :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: и машините винаги пострадват по-малко
И дано простаците зад волана да са по-малко, че те са май повече от пешеходците вече, особенно онези безсмъртните с БМВ, Голф, и Мерцедес и разни други дето карат чисто нови коли (голфа няма значение :mrgreen: те са винаги безсмъртни, ха ха ха сещам се как едно голфче2 караше зад един нов мерцедес и ни изпревариха с 180 и нагоре, ама голфа не се дава ей :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Чет Дек 07, 2006 11:59 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
perlsite написа:
Когато говорите за дъртите, също да спомена, че много често не виждат изобщо (дали е червено или зелено)...

При нас когато е зелено светофарите пищят, ако не виждат определено ще го чуят.

Пет Дек 08, 2006 12:33 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща