Дата и час: Пон Юли 14, 2025 7:47 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Сложна ситуация с полицията и една катастрофа... 
Автор Съобщение
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Това дето го разправяте за гражданските е малко как да кажа...разбрано-недоразбрано???Значи и двамата са виновни, но по-виновен е онзи дето е карал в насрещното...Но като е нямал гражданска и няма покритие на автомобила спрямо други лица и малко ме съмнява че иначе супер продажните куки ще се хванат за пари да пишат фралшива гражданска просто защото другия застраховател като тръгне да проверява(а те го правят преди да плащат-повярвайте ми) и като се разбере че гражданската е фалшива и фактически няма такава и ще стане дебела, а куките все пак си пазят работата.Сигурен съм че след намесата на застрахователите, колкото и безизходна да изглежда ситуацията, все пак нещата ще се оправят!

Чет Окт 19, 2006 3:57 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Човека си нае адвокат и ще съди скапаняците...
...а между другото се оказало и че е имал право на обратен завой!
Т.е. сега вината е негова, а дори не е извършил нарушение... това ще се оправи и малоумниците ще си загубят работата!

Пет Окт 20, 2006 3:44 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Ти чуваш ли се какво говориш. Чувал ли си заради акт който е паднал да уволнят някой КАТ-аджия. И по кво разбра че е имал право на обратен завой. Нещо не ми се връзва хем да има трамвай, хем да е разрешен обратния завой...

Пет Окт 20, 2006 3:46 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Е не е нужно да се заяждаш сега де... ;)
Адвоката е ангажирал човек от КАТ да отиде на мястото на произшествието и той е казал че има право на обратен завой.
Аз лично за такова правило незнам да има (сравнително скоро взех книжка и закона съм го гледал от - до), но мога да греша разбира се!

Пет Окт 20, 2006 3:49 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Извадка от ЗДП:

Цитат:
Завиване в обратна посока. Движение назад
Чл. 38. (1) Завиването в обратна посока се извършва наляво от най- лявата пътна лента по
посока на движението.
(2) При завиване в обратна посока водачът пропуска насрещно движещите се пътни
превозни средства.
(3) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от друга
част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е
длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни
средства.
(4) При завиване в обратна посока на кръстовище не се разрешава движение назад.
Чл. 39. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека, железопътен
прелез, мост, надлез, в тунел, в подлез, при ограничена видимост или при намалена
видимост под 50 метра.
Чл. 40. (1) Преди да започне движение назад, водачът е длъжен да се убеди, че пътят зад
превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за
останалите участници в движението.
(2) По време на движението си назад водачът е длъжен непрекъснато да наблюдава пътя
зад превозното средство, а когато това е невъзможно, той е длъжен да осигури лице, което
да му сигнализира за опасности.

Аз незнам наистина да има такова правило за завиване в обратна посока на улица с трамваи посредата... Аз всяка сутрин правя такъв обратен завой на бул. Стамболийски. Изнасям се най-вдясно, изчаквам преминаващите и в двете посоки коли и правя обратния завой...
Ако всяка сутрин правя нарушение ще е хубаво наистина да знам, че то си е опасно така...

Пет Окт 20, 2006 3:55 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2