|
|
Дата и час: Пет Сеп 19, 2025 6:19 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Abarth.
|
 Бензина....
Абе колеги кво стана с тоя бензин бе  почти 1.90 е :cry: То вече не се издържа :( Някой знае ли ше пада ли или занапред само ще се покачва,без да пада? :evil:
|
Вто Май 02, 2006 8:31 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Е то същата цигания е и с дизела. В момента единственото което ме радва, че е икономична колата.. но и трябва да се уча да карам и още по-икономично.. няма как 
_________________ FIAT Marea
|
Вто Май 02, 2006 9:07 pm |
|
 |
NPD
Кара кола
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 1:56 am Мнения: 291 Местоположение: Бургас
|
Ами незнам дали сте запознати,но на 17.04.06 изтече споразумението което беше подписано между ЛукОйл и правителството да не се повишава цената на бензина.Точно в 00.00 на 18.04.06 ЛукОйл повиши цените и така през ден два се вдига цената с 1-2 ст. Еми просто ни прее...а за пореден път.
_________________ COUPE 1.8 16V
VOLVO XC90 T6
|
Вто Май 02, 2006 9:53 pm |
|
 |
Abarth.
|
А газта дали ше поскъпва?
|
Вто Май 02, 2006 9:55 pm |
|
 |
sehnsucht
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 03, 2005 4:08 pm Мнения: 73 Местоположение: София 20 Връбница
|
тия с газ в момента са на страшна далавера :?
добре,че Уното харчи колкото скутерче,иначе незнам и аз как ще се оправям :cry:
|
Вто Май 02, 2006 10:03 pm |
|
 |
Nino
|
Всеки литър метан газ и изгоряло олио е пирон в ковчега на мръсните евреи!!
Помнете ми думата ,че до лятото литър нафта ще е 2 лв!!!!!!!!...За съжаление!
АЛТЕРНАТИВНИТЕ ГОРИВА ТОВА Е ИЗХОДЪТ! :mrgreen:
|
Вто Май 02, 2006 10:16 pm |
|
 |
pinko168
|
Nino написа: Всеки литър метан газ и изгоряло олио е пирон в ковчега на мръсните евреи!! Помнете ми думата ,че до лятото литър нафта ще е 2 лв!!!!!!!!...За съжаление! АЛТЕРНАТИВНИТЕ ГОРИВА ТОВА Е ИЗХОДЪТ! :mrgreen:
Абе колкото и малко да харчи един дизел, баси мамата, нафтата вече е 1,90 лв, биодизела е 1,67 лв.
Газта е 0,84 лв.
Аре нема нужда.
В момента карам на продължителен тест една чисто новичка Дачия 1,5 dCi, (с двигателя на Рено Меган), харчи 6,5-7 нафта на градско при средно кротко каране с климатик, това са ~13 лв на 100 баси(12 лв на 100 с биодизел).
Капата - 150 бензинови коньове върви като змей с 12-13 литра газ на градско, това е ~10 лева/100 км
Както се сещате, двете коли като возия и екстри хич не могат да се сравняват.
Аре нема нужда хем да ми трака, хем да не върви, хем да ми стяга в раменете, хем да е по-скъпо.
|
Вто Май 02, 2006 11:37 pm |
|
 |
FIRE 8V
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Ное 05, 2004 1:32 am Мнения: 570 Местоположение: Обект 9
|
sehnsucht написа: тия с газ в момента са на страшна далавера :? добре,че Уното харчи колкото скутерче,иначе незнам и аз как ще се оправям :cry:
Така е 
_________________ 146E e 188 e 350 https://www.fiat-uno.org/
|
Сря Май 03, 2006 12:59 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Айде пак почнахме да си мерим пишките.. Те ще вдигнат цените на бензина 2но, а на газта ще им го простят... да бе да.
Нали се сещате, че Русия искаше да промени договора на доставка на газ за БГ. Цените които се спрягаха бяха няколко пъти по-високи... дори и 2 пъти да ви вдигнат цените.. съм сигурен, че ще строшите газовите уредби от яд! :mrgreen:
Радвайте се, че ЗАСЕГА цените остават.. да видим до кога :mrgreen:
А както каза Nino.. 20-30 ст струва литър използвано олио от ресторантите.. така, че като ми станат цените на дизела високи ще сложа една такава уредба като на синът му и ще си карам за 20-30 ст за литър...
Айде със здраве :mrgreen:
_________________ FIAT Marea
|
Сря Май 03, 2006 3:19 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
За съжаление колеги това не е само в България...В Германия цените се вдигнаха с 15 цента за две седмици!!! Не почвайте да търсите проблема само у нас. Явно в цяла Европа се покачват, на защо още не съм разбрал... :cry:
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Сря Май 03, 2006 4:39 am |
|
 |
Ferrari
|
Щото "тексаския каубой" иска да бие Иран.
|
Сря Май 03, 2006 7:07 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
perlsite написа: Айде пак почнахме да си мерим пишките.. Те ще вдигнат цените на бензина 2но, а на газта ще им го простят... да бе да.
Нали се сещате, че Русия искаше да промени договора на доставка на газ за БГ. Цените които се спрягаха бяха няколко пъти по-високи... дори и 2 пъти да ви вдигнат цените.. съм сигурен, че ще строшите газовите уредби от яд! :mrgreen:
е да, ама това е за природния газ
не е за пропан-бутана
ако няма спекула газта пак ще е по-евтина
да речем в съседна Турция 95 е към 3 лева, а газта е 1,50
Сря Май 03, 2006 8:24 am |
|
 |
Stilo
|
Mitko написа: Щото "тексаския каубой" иска да бие Иран.
И Иран ще затвори пролива и ... -> 100 долара за барел.
Ще минем двата лева още до края на този месец.
|
Сря Май 03, 2006 3:44 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
за съжаление тренда на цените на петролните продукти и всички изчерпаеми енергоносители, вкл. и природната газ, ще е винаги нагоре, с малки колебания разбира се.
причината за това е, че търсенето все повече ще изпреварва възможностите за увеличаване на добива и това не може да го промени нито "каубоя" нито тези с чаршафите! да не говорим, че присегашните темпове на добив и разходване, в обозримо бъдеще тези ресурси ще бъдат изчерпани и проблема с цените ще се реши от самосебе си :mrgreen: просто няма да има нито бензин нито нафта, НИЩО.
единствения адекватен подход е инвестиране в алтернативни енергоизточници и особено възобновяеми.
с по-прости думички радвайте се на цената днес, защото утре ще е по висока 
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Сря Май 03, 2006 4:55 pm |
|
 |
Ferrari
|
BioDiesel вече има. Не знам защо цената му е почти съизмерима с тази на обикновения.
|
Сря Май 03, 2006 5:16 pm |
|
|