Дата и час: Вто Юли 15, 2025 5:51 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Как лъжат автоджамбазите 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Как лъжат автоджамбазите
Днес бях помолен от мои познати да ги консултирам при избора им на автомобил - Фиат Браво. Автомобилът им бе обявен като 97 година с AirBag... Хората бяха харесали колата и направо бяха готови да я купуват.

След направения от мен оглед се оказа следната картинка:

- Лампата на еърбега загасваше заедно с тая на инжекциона
- Предния десен фар беше със счупени "уши" които го държат към купето, както и с голяма дупка отгоре като се мандахерцаше свободно насам натам
- Пластмасовата кора , която засмуква въздуха също беше потрошена
- Казанчето на охладителната течност беше омазнено от вътре
- Салона беше в отвратителен вид, със счупени декоративни решетки на десния въздуховод
- На километража пишеше 120000 - очевидно превъртян с поне 150000 назад
- Касетофона сменен с тоя който е най старата модификация, и то като го сменял надрал таблото...
- Термостата стоеше отворен, радиатора грееше веднага след запалването.

И това цялото им бе представено като "Перфектен вид", били сменени ремъците, маслото, абе въобще - дежурни горублянски приказки...Била много добра.... сигурно наистинае била преди години

Чудя се докога ли ще съществуват тия измислени "търговци" - лъже те нагло в очите спори ти за очевидни неща, накрая запали и изчезна с мръсна газ - да лови следващите наивници...

Сря Мар 15, 2006 8:52 pm
UNREAD_POST 
А недай си боже да се окажеш познавач на съответната кола. Като види, че почваш да я тестваш за проблеми с разбиране се почва друго:

- ама ти какво искаш от стара кола?
- за тия пари такова състояние няма да намериш
- верно тропка но затова пък на италианките частите са за без пари

Една темпра, която гледах за приятел беше с ужасен съединител. Оня вика "то съединителя е 80лв с труда мини утре колата е готова да я купиш". Веднага му посочих типото ми което също беше за съединител и му казах да го вкарва и него за 80лв.

Сря Мар 15, 2006 8:57 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Добре че си бил с тях, при огледа на колата. Тия типове купуват коли за по 500-600 евро, и тука се опитват да ги продадат за по 3000 евро...

Аналогичен случай: на един съсед му докараха Форд от Германия. Отивам каза да го гледам, всичко точно! Но... гумите нямат никакъв грайфер - направо "джапанки".
- Айде сложете ми гуните с които е дошла колата, иначе няма да я взема.
- Ама тя така беше! - казват тия
- Да бе, била така... С такива гуми никой няма да те остави да караш из Европа, дори и в България...
Казал им: Идвам след 1 час, гумите да са на колата. Така и станало...

"Ако мине номера...!" :?

Сря Мар 15, 2006 9:05 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Mitko написа:
А недай си боже да се окажеш познавач на съответната кола. Като види, че почваш да я тестваш за проблеми с разбиране се почва друго:

- ама ти какво искаш от стара кола?
- за тия пари такова състояние няма да намериш
.

Е ти все едно днеска беше там - точно това каза човекът :)

Сря Мар 15, 2006 9:17 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
:offtopic: Zgabrovski и на мен лампата ( ако не се лъжа за еирбега е точно до тази за инжекциона е ) ми загасва заедно с тази за инжекциона това означава ли че не е наред нещо ? Колата е Пунто 1995 година. Извинявам се за offtopica :)

Сря Мар 15, 2006 9:20 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Как лъжат автоджамбазите
Ужас... ама пък и хората да гледат де... той търговеца в крайна сметка гледа "ако мине номера" пък вече купувачите да си правят сметката...

zgabrovski написа:
- Лампата на еърбега загасваше заедно с тая на инжекциона

само не разбрах тук кое е нередното?

нали от началото има самотестване и трябва да изгасне именно със лампата на инжекциона след 4 секунди...?

Сря Мар 15, 2006 9:20 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Трябва да загасне за около 4 секунди, но не и двете лампи едновременно. Второто е признак за прецакан AirBag и вързана лампа в таблото към тая на инжекциона. Днес специално гледах на моята че тая на инжекциона загасваше малко преди AirBag-а.

Сря Мар 15, 2006 9:38 pm
UNREAD_POST 
С една дума това Браво 100% е удряно

Сря Мар 15, 2006 10:05 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Много мошеници има, но не ми стана ясно какво толкова чудно има кола 97 г. да е на 120 000 км ?

Сря Мар 15, 2006 10:32 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
Трябва да загасне за около 4 секунди, но не и двете лампи едновременно. Второто е признак за прецакан AirBag и вързана лампа в таблото към тая на инжекциона. Днес специално гледах на моята че тая на инжекциона загасваше малко преди AirBag-а.

да де... това имах предвид... :)

Сря Мар 15, 2006 10:38 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Ами за да е на толкова километри,този който я е карал преди би трябвало да не я е вадил от сервизите,понеже те хората там карат,не си играят.Стига вече с тея коли дето били на някоя баба или дядо,който я държал само в гаража.Че то излезе,че там само бабички и дядовци живеят,всичките коли все от такива са купени.

Сря Мар 15, 2006 10:46 pm
Профил
UNREAD_POST 
peho написа:
Ами за да е на толкова километри,този който я е карал преди би трябвало да не я е вадил от сервизите,понеже те хората там карат,не си играят.Стига вече с тея коли дето били на някоя баба или дядо,който я държал само в гаража.Че то излезе,че там само бабички и дядовци живеят,всичките коли все от такива са купени.

И карат все коли от по 150 коня :lol:

Сря Мар 15, 2006 11:01 pm
Аватар

UNREAD_POST 
Спортни бабета
:36_2_25:

Сря Мар 15, 2006 11:13 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
:offtopic: за да не ставт грешки при купуване на италианка колегите от алфа са се погрижили:

http://vin.alfaromeo-bg.com/

а най-важно е че е достъпно и от мобилен телефон:

wvin.alfaromeo-bg.com

Сря Мар 15, 2006 11:14 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Наистина има голеееми смешници по автокъщите! Тази неделя бях в София да купувам на един приятел Браво и се наслушах на смехории! Един ме убеждаваше, че лампата на еърбега трябва да свети, за да предупреждава, ако има малки деца на пасажерската седалка, както тази за колана. Друг ме убеждаваше колко гаден бил 2.0 20в на Фиат, а най-добър е 1,6. Разход в града 6 бензин! :mrgreen: Изобщо ми беше забавно да ги слушам.

Сря Мар 15, 2006 11:43 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща