Дата и час: Вто Юли 08, 2025 10:05 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Fiat Tipo или Golf 2 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Fiat Tipo или Golf 2
Здравейте, искам да си купувам кола и за сега се чудя между Голф 2 и Фиат Типо. Говоря за двигатели около 1,6 по възможност на газ. Искам колата да е с 5 врати. Интересува ме коя е по-здрава, комфортна, сигурна, икономична, лесна за поддръжка, с ефтини части и на последно място коя върви повече. Трябва ми икономична кола, не съм състезател. Имам сума от 2000 лв. Ако сте на мое място коя бихте си купили. Знам, че точно в този клуб такъв въпрос не може да получи обективен отговор, но.........

Очаквам всякакви отговори.

Вто Окт 17, 2006 7:03 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Колега, извинявай ама за тез пари нито едното нито другото може да си купиш.

Вто Окт 17, 2006 7:11 pm
Профил

UNREAD_POST 
mmony написа:
Колега, извинявай ама за тез пари нито едното нито другото може да си купиш.

Не съм много съгласен. Четох доста обяви и все се въртят около тази сума или до 2500 лв. И все пак кое е по-добре според вас.

Вто Окт 17, 2006 7:19 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Което и да си вземеш, после ще се тюхкаш - еххх, що не си взех Голфа (Типото).
Лично аз си избирах (и все още съм така) кола по визия... т.е. на мен една кола трябва да ми хареса и след това си задавам въпроса как са части/подръжка/здравина. Така че ако питаш коя кола е по-хубава като визия/екстри - определено Фиат Типо е класи над Голфа. Останалото е въпрос на късмет и на собственик...
Успех в търсенето!

Вто Окт 17, 2006 7:27 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Потърси в Форума в раздел Общи приказки, мисля че твоята тема е поне номер 3 с такова заглавие.

Вто Окт 17, 2006 10:01 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Да ти кажа честно и аз бях на същото дередже като теб, ма тогава двете седяха пред мен, а аз нишо не разбирах коя каква е, колко харчи и само бях чувал, че частите на ТИПО са евтини... и тогава реших, ТИПО-то, не за друго, ма знам колко пцуят по голфа на улиците.... не исках да съм от тази група и аз :mrgreen: А сега си се кефа за избора и си обичам колата, А за комфорта и возията, и широкото на типарата - няма място за сравнение. А колегата е прав, старата кола си е стара кола, иска си пири и чаркове... Няма да забрава едно лаче: Всички викат ФИАТ това, ФИАТ онова, слаби, трошат се, кекави.... ма като се счупи голфа дигат рамене и викат "Ко да го пра'иш, кола е, троши се..."
С две ръце и два крака за ТИПО! :36_2_25:

edit: Fiat Tipo 1.6 i.e. 90hp 2500лв. преди 2г.

Вто Окт 17, 2006 10:19 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
bubachko е прав, частите на типото са доста евтини, а предлага доста покомфортен интериор, колата е висока и просторна, шофьорската седалка е несравнимо комфортна с доста коли, освен това фиата е доста по лесен за поддръжка според мен де.
аз продавам моята Темпра ама и искам малко повече.......ако искаш ела да се качиш и да видиш за какво става дума и после седни в един голф.....просто няма база за сравнение, все пак избора си е твой.....
п.с.
само да кажа че не съм някакъв сектант сменил съм много коли и мога да ти кажа според мен компетентни мнения за доста марки, (идеята ми за кола е тя да бъде роб не аз на нея) честно казано имахме типо и го дадох за толкова 2500 и си беше супер, след това взехме темпра за 4500 сега я давам за 4000 и пак ще взема италианска кола ама ми се кара Ланчиа или Пежо незнам още......а като темпрата кола с толкова евтина и лесна поддръжка и толкова екстри и комфорт не бях карал.......верно чупи се понякога това онова, но все пак не е нова кола, разликата е че отиваш в магазина и за смешни пари си пак извън бокса(да чукна на дърво досега нищо сериозно, имаше няколко дреболийки ама вече ги оправих и смених сега си е супер)

Сря Окт 18, 2006 9:41 am
UNREAD_POST 
2000г. когато купих моето Типо си задавах същия въпрос. По-точно търсех само Голф. Типото ме грабна веднага. За същите пари получих:

- по-голяма мощност при 1.6 мотор - 90 конски сили
- серво на волана
- по-просторен салон
- плюшени седалки
- ел.стъкла

Колата ме грабна от мига в койтосе качих в нея.

Сря Окт 18, 2006 10:09 am
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Просто се оглеждай и за двете пък кат изпадне нещо читаво го взимай. Без значение Голф или Типо

Сря Окт 18, 2006 10:09 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 8:08 pm, променена общо 1 път

Сря Окт 18, 2006 10:46 am
Профил
UNREAD_POST 
Ако се гледа визия, возия, ефтина подръжка и вървеж - избора е ясен - Типо!
За да не си чукаш главата обаче (какъвто и автомобил втора употреба да вземеш), най - добре
е да прочетеш първо следните две теми от форума! Към тях едва ли има какво повече да се добави!

Първата е конкретно за ФИАТ.
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=557

Втората - изобщо за автомобили втора упатреба!
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=10311
За последната обаче, както един колега се беше изразил - едва ли и
нов автомобил може да отговори на тези критерии! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Успех!

п.п. Сега виждам, че втората тема я има и като мнение в първата!

Сря Окт 18, 2006 10:56 am
UNREAD_POST 
Преди типото имах голф,голфа се чупеше адски.... не ми се говори,с типото нямах толкова ядове,но аз търсех кола до 2000лв преди година точно като теб и до тука типото ми стъпи на 4000+лв,затова събери още някой лев за читава кола и не се набивай като мене,че ше съжаляваш ;)

Сря Окт 18, 2006 11:45 am
UNREAD_POST 
Abarth. написа:
Преди типото имах голф,голфа се чупеше адски.... не ми се говори,с типото нямах толкова ядове,но аз търсех кола до 2000лв преди година точно като теб и до тука типото ми стъпи на 4000+лв,затова събери още някой лев за читава кола и не се набивай като мене,че ше съжаляваш ;)

И двата автомобила май си ги купувал със затворени очички...

Сря Окт 18, 2006 11:53 am
UNREAD_POST 
Типото го купих на 120700км по превъртан километраж. Аз му врътнах над 120 000км. По груби сметки сега е над 300 000км. Двигателя механически е перфектен. За тези 6 години имах два ремонта на ходова част. Подмяна на датчиците по инжекциона и смяна на горивната помпа. Това е. Колата мисля, че без проблеми ще искара още 6 години с моето стопанисване.

Сря Окт 18, 2006 12:13 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
И аз да се включа:

По независещи от мен причини слезнах от Типо-то и сега карам точно голф 2-ка. Мисля, че максимално обективното мнение е, че колите са от различни поколения. В типо-то е помислено за много повече неща, определено е по-голямо и по-комфортно, вози много по-меко. Да не забравяме и дизайна, при който италианците все си държат първите места. Струва ми се, че голфа ще е по-лесен за поддръжка и ще дава по-малко ядове, но това силно зависи и от бройката на която ще попаднеш - и за двата варианта разходите могат да се окажат големи.

По-добре търси читава кола, ако са ти допаднали и 2-та модела, и вземи тази, която ти изглежда по-добре гледана.

Сря Окт 18, 2006 12:34 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща