|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 10:45 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Към разбиращите от монитори
Автор |
Съобщение |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
 Към разбиращите от монитори
здравейте, избрал съм си този монитор http://www.jmt.bg/?go=100&jgroup=51&jsu ... onent=9995 някой има ли представа как са като качество тези японки? и не само де по принцип не съм много в час с мониторите та ако някой каже какви са минималните изисквания, които трябва да имам, как се проверява за изгорели пиксели  абе въобще всичко ще ми е от полза. мерси предварително.
|
Пет Окт 20, 2006 10:38 pm |
|
 |
Rayo
|
навремето имах 14 инчов от същата марка -- супер си беше. Каква му е разд. способност ? Виждал ли си го да работи ?
Минават за едни от добрите мотитори.
Събери повече мнения.
Р
|
Пет Окт 20, 2006 10:48 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
Rayo написа: навремето имах 14 инчов от същата марка -- супер си беше. Каква му е разд. способност ? Виждал ли си го да работи ? Минават за едни от добрите мотитори. Събери повече мнения. Р
ами не съм го виждал да работи, утре евентуално. събирам повече мнения  !
|
Пет Окт 20, 2006 11:21 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
Избора си е твой, но защо точно тази неизвестна марка?
За тези пари можеш да си вземеш нещо марково, със същата гаранция, и без въпросите които те притесняват...
Тук с риск да се изложа, мисля че при плазмените екрани няма загуба (изгаряне) на пиксели). Ако греша, някой да ме поправи... 
Пет Окт 20, 2006 11:55 pm |
|
 |
Punto SX
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 4:14 pm Мнения: 311 Местоположение: Велико Търново
|
За мен е абсолютно непозната марка, но това изобщо не значи че е лош. На твое място като гледам цената в линка който си посочил/ако ще го вземаш нов разбира се/ бих взел нещо по-популярно като марка.
Инъче виж на http://www.softpedia.com/get/Multimedia ... Test.shtml. Това тест за монитори. Има различни цветови схеми и фигури. Основно правило при тестване с тази програма е във всички части на екрана да виждаш ясно детайлите, да няма изкривяване, замазване и т.н.
_________________ Punto SX 1.1 55
|
Пет Окт 20, 2006 11:56 pm |
|
 |
Vladim
|
Марката е сериозна, нищо, че не е позната на нашият пазар!
|
Съб Окт 21, 2006 12:04 am |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Е, плазмен за монитор... не мисля, че е добра идея. Според мен проблемът с изгорелите пиксели малко се преувеличава, да не говорим, че много фирми поемат гаранции в това отношение.
Iiyama не е толкова неизвестна марка (отделен въпрос, че според мен има компании, които са по-напред с материала). За модела: яркостта и контрастта са задоволителни, скоростта на реакция - криво, ляво, но ъглите на видимост не ми харесват (особено във вертикала). Също така не бих го купил точно оттам...
В крайна сметка и за мониторите важи, че е от значение преди всичко за какво ще го ползваш и колко пари си готов да отделиш... 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Съб Окт 21, 2006 12:13 am |
|
 |
ochinko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 4:01 pm Мнения: 64 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Това ми напомня вица за Ладата, която спряла до един Майбах на светофара и шофьорът на Ладата попитал "Как е колега, върви ли колата?" "Ами върви" "Защото гледам, не ги карат много."
Не съм достатъчно в крак с новото поколение, но при ЕЛТ iiyama определено бяха най-престижните монитори и еталон за останалите.
|
Съб Окт 21, 2006 2:01 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
|
аз също мисля, че не е съвсем безисвестна марка. ще се въздържа да поискам съвет какъв монотор да търся, защото знам какво ще стране. дотук мненията ми бяха, полезни, благодаря. а откъде д аго взема, коя фирма е сериозна по отношение на гаранцията
|
Съб Окт 21, 2006 7:22 am |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
Ако има голяма гаранция и ако му направят тест за пиксели пред теб - не вярвам, че има проблем ...
|
Съб Окт 21, 2006 2:41 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Илияма са равни на Вюсоник при мониторите, не знам дали ти говори нещо, все едно мерцедес и ролс ройс.
Перфектни монитори са. Този е нисък клас, 8мс. време на закъснение. Ако му е добра цената-взимай го!
Проверява се за изгорели пиксели с програмката Nokia monitor test, има и други! Пускаш бял екран и ги виждаш с просто око. Над 5 субпиксела е за рекламация! На тези монитори, кусура им е цената!
|
Съб Окт 21, 2006 3:58 pm |
|
 |
Stilo
|
По джоба ли ти е - взимай. Това е марка, от която останалите се учат. Нищо че е нисък клас.
|
Съб Окт 21, 2006 4:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|