|
 |
 |
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 1:43 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Отново за течността за чистачки
Автор |
Съобщение |
dimo4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 25, 2006 1:27 pm Мнения: 128 Местоположение: Кърджали
|
 Отново за течността за чистачки
http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=177593
Лоша работа! До кога ще се продават такива боклуци на пазара! :roll:
_________________ ФИАТ УНО 1.1 '86 г.
Lz 1 DSJ
Истината е някъде там!
http://new.omegabg.net/index.php?mforum=fiatunobg
|
Сря Фев 07, 2007 10:29 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Аз ей затова не си купувам, ами сам си правя една бълвоч, през зимата слагам и малко ЕТИЛОВ спирт и смея да кажа, че я правя добре.Даже за патент си мисля вече :mrgreen: А и 3.50 за литър течност готова за употреба-екскюз ми.
_________________ N.Y. State of Mind
|
Сря Фев 07, 2007 10:38 am |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Вече е обсъждана темата. Лично моето мнение е, че горната връзка е платена статия с чисто комерсиална цел - убиване на конкуренцията. Отностно метиловият алкохол в битовата химия - проблема е главно в това да не се пие. Все си мисля, че течността за чистачки просто не влиза в категорията "битова химия". А ако трябва да се забраняват вредните вещества използвани в автомобилите, трябва да забранят и моторното масло - то е умерено канцерогенно, както и бензина и дизеловото гориво - отровни са и са силно взривоопасни. Акумулаторите съдържат олово и сярна киселина. Всички антифризи са базирани на "забранения" етиленгликол който е отровен и при това се абсорбира през кожата - също като метиловия алкохол.
|
Сря Фев 07, 2007 10:47 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Напълно е възможно статията да е с цел убиване на конкуренцията.Все пак медиите имат доста голямо влияние.Но антифриза не навлиза директно в купето на колата и оттам не влияе така на водача и пътниците.Докато при течността на чистачки винаги като пръснеш и те "лъхва" било то ако е ароматизирана някаква, или повечтко "спиртосана" :mrgreen:
Естествено вредния ефект едва ли е чак толкова голям, да не кажем че е много близък до нула.
А за факта, че маслото е канцерогенно колегата е абсолютно прав, ма кой ще го забрани?
_________________ N.Y. State of Mind
|
Сря Фев 07, 2007 11:11 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|