|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 6:56 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Каква видеокарта може да се сложи?
Автор |
Съобщение |
moko
|
 Каква видеокарта може да се сложи?
Моля за малко помощ от компютърните спецове. Става въпрос за едно старо дъно на Интел. Мисля че беше модел 82840. Работи на 100 МHz. Рамта е РС 100. Та въпроса ми е каква видеокарта може да се сложи. Възможно ли е nVidia 440, 64Мб. Споменаха ми че ще стане, но реших да ви попитам и вас като по-компетентни в тази област. И ако да може ли да се намери някъде такава антика и на какви пари ще излезе.
Хиляди благодарности предварително.
|
Чет Яну 25, 2007 5:05 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
 Re: Каква видеокарта може да се сложи?
moko написа: Моля за малко помощ от компютърните спецове. Става въпрос за едно старо дъно на Интел. Мисля че беше модел 82840. Работи на 100 МHz. Рамта е РС 100. Та въпроса ми е каква видеокарта може да се сложи. Възможно ли е nVidia 440, 64Мб. Споменаха ми че ще стане, но реших да ви попитам и вас като по-компетентни в тази област. И ако да може ли да се намери някъде такава антика и на какви пари ще излезе. Хиляди благодарности предварително.
РС 100 мисля, че си беше с вградена видеокарта - чипсет ли се водеше...
|
Чет Яну 25, 2007 5:10 pm |
|
 |
moko
|
kiro_of_the_day написа: РС 100 мисля, че си беше с вградена видеокарта - чипсет ли се водеше...
Да прав си. Има чипсет, но искам да му сложа нормална карта. Чипсета е с плаваща памет от 4 до 8 Мб.
|
Чет Яну 25, 2007 5:16 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
moko написа: Моля за малко помощ от компютърните спецове. Става въпрос за едно старо дъно на Интел. Мисля че беше модел 82840. Работи на 100 МHz. Рамта е РС 100. Та въпроса ми е каква видеокарта може да се сложи. Възможно ли е nVidia 440, 64Мб. Споменаха ми че ще стане, но реших да ви попитам и вас като по-компетентни в тази област. И ако да може ли да се намери някъде такава антика и на какви пари ще излезе. Хиляди благодарности предварително.
Говориш за 840-ти чипсет на Интел. Поддържа си спокойно до AGP 4x, а тая карта ще си тръгне на толкоз, така че давай смело! Чипсета е за РІІІ, сигурно си с някой неорязан пентиум, който си работи с PC100 SDRAM на пълната честота от 100мхз. Евентуално не е лошо да дадеш модела на дъното, но щом е с 840-ти чипсет - проблеми няма.
Линк за повече инфо - http://www.intel.com/design/chipsets/840/
|
Чет Яну 25, 2007 5:17 pm |
|
 |
moko
|
GTipo написа: Говориш за 840-ти чипсет на Интел. Поддържа си спокойно до AGP 4x, а тая карта ще си тръгне на толкоз, така че давай смело! Чипсета е за РІІІ, сигурно си с някой неорязан пентиум, който си работи с PC100 SDRAM на пълната честота от 100мхз. Евентуално не е лошо да дадеш модела на дъното, но щом е с 840-ти чипсет - проблеми няма. Линк за повече инфо - http://www.intel.com/design/chipsets/840/
Тази страница я отварях днес, но като не съм запознат с компютърната терминология "просто я гледах". Процесора е Селерон на 433 по дефоулт, но съм го клокнал на 488 и се държи стабилно. Довечера като се прибера ще видя какво е дъното точно и утре ще пиша.
|
Чет Яну 25, 2007 5:34 pm |
|
 |
moni74
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 2:12 pm Мнения: 29 Местоположение: Созопол
|
Просто виж видеокартата ти AGP или PCI е, виж дъното кой слот за видеокарти поддържа. Ако съвпаднат - значи можеш. Ако имаш и вградено видео на дъното, трябва да го спреш от биоса.
_________________ Citroen C8 2.2 HDI-FAP 16V 94kW 130HP;
Toyota Carina II 2.0D 54kW 75HP
|
Чет Яну 25, 2007 8:28 pm |
|
 |
moko
|
Ето и една снимка на това за което говоря. Не е точно моето дъно, но слотовете са същите.
И по втория въпрос за колко може да се намери такава?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пон Яну 29, 2007 10:24 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|