|
|
Дата и час: Сря Юни 18, 2025 11:52 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
cablio
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:00 am Мнения: 1 Местоположение: София 15 Младост
|
 Търся мнения
Здравйте на всички!Искам да ви поптиам да ли да си купя едно Coupe което гледах до нас в Младост.Много ме изкефи, запазена 1995 година 2.0 114 хил. за 6590 лева (може и да свали).Не съм я карал защото бях отишъл да гледам една Тойтоа Пасео и неия карах.Но определено Fiat Coupe повече ме изпълни.Но като попитах познати за тази кола повечето ми казаха че сщте беря ядове и ще ми гори поне 16 л. в София, а извън градско около 11-12.Също така са се развалияли чести частите трудно се намират и са били скъпи.И сега сам объркан кво да правиа друга алтернатива е Тоятата или HUnday Coupe.Какъв съвет бихте ми дали относно подръжката и разхода за този автомобил
|
Нед Апр 27, 2008 12:12 am |
|
 |
Paparac
|
 Re: Търся мнения
cablio написа: Здравйте на всички!Искам да ви поптиам да ли да си купя едно Coupe което гледах до нас в Младост.Много ме изкефи, запазена 1995 година 2.0 114 хил. за 6590 лева (може и да свали).Не съм я карал защото бях отишъл да гледам една Тойтоа Пасео и неия карах.Но определено Fiat Coupe повече ме изпълни.Но като попитах познати за тази кола повечето ми казаха че сщте беря ядове и ще ми гори поне 16 л. в София, а извън градско около 11-12.Също така са се развалияли чести частите трудно се намират и са били скъпи.И сега сам объркан кво да правиа друга алтернатива е Тоятата или HUnday Coupe.Какъв съвет бихте ми дали относно подръжката и разхода за този автомобил
1995 г. и 6590 лв.? Да, да  Много яко искат да те изпързалят, колега. Виж, за 4000 бива.
|
Нед Апр 27, 2008 1:22 pm |
|
 |
RAADOO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Окт 12, 2006 12:11 am Мнения: 192 Местоположение: Бургас
|
cablio написа: Здравйте на всички!Искам да ви поптиам да ли да си купя едно Coupe което гледах до нас в Младост.Много ме изкефи, запазена 1995 година 2.0 114 хил. за 6590 лева (може и да свали).Не съм я карал защото бях отишъл да гледам една Тойтоа Пасео и неия карах.Но определено Fiat Coupe повече ме изпълни.Но като попитах познати за тази кола повечето ми казаха че сщте беря ядове и ще ми гори поне 16 л. в София, а извън градско около 11-12.Също така са се развалияли чести частите трудно се намират и са били скъпи.И сега сам объркан кво да правиа друга алтернатива е Тоятата или HUnday Coupe.Какъв съвет бихте ми дали относно подръжката и разхода за този автомобил
В БГ е пълно с такива разбирачи, като тия дето са давали съвети за купето! Аман от тъпанари!
Ако попаднеш на добре поддържано купе, няма да имаш никакви проблеми. В противния случай, ядовете ще са както при всяка друга неподдържана кола. Аз имам моето купе от почти 2 години и не съм сменял нищо освен обичайните консумативи, като филтри и т.н.!!!
Градско купето гори 10 при нормално каране, извънградско при 90 км/ч гори около 6.5
Единствените части с които можеш да имаш проблем при търсенето са външните части, т.е. ламарините, но с автокаското ще си спестиш и това.
Прати им много по-здрави на твоите познати разбирачи!
_________________ Coupe 1.8 16V
|
Нед Апр 27, 2008 3:31 pm |
|
 |
Manoff
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 1:19 pm Мнения: 157 Местоположение: DownTown
|
cablio , няма да сбъркаш ако си вземеш купе и аз бях така, всички ми казваха "купи си фиат да те е яд" , обаче мога да кажа че купето е един от най-добрите, ако не и най-добрия фиат правен някога . Това не е някаква супер масовка от типа - пунто , браво и т.н. (нищо против тях и те си имат плюсове). За часите няма да имаш особен проблем. Разхода е 16 , ама на турбо версиите или ако нещо не е наред колата. Разход 10-12 в София , извънградско пада доста. Цената на купето което си гледал е много висока , ако купиш моето купе на тея пари ще съм много доволен  . Ако си решил сериозно да си купиш купе , ела на някоя среща , а пък аз лично мога да ти съдействам в търсенето на "твоето" купе 
Пон Апр 28, 2008 12:22 am |
|
 |
LEVSKI
|
Колегата cablio не е уточнил за какъв мотор на Купе става дума. Твърде вероятно е да става дума за 2.0 16В Турбо. А относно чупенето, я у лево. Това е автомобил, на който винаги ще му се възхищават всички. Разхода найстина качва до 16/100, ама то е за рейсърите като мен, старая се оборотомера да не излиза от лютеницата, иначе на дълго с пуснат климатик, съм падал под 7/100. Колега лично аз ще ти съдействам при огледа - 0885/319122 - Ангел, разчитай на максимално съдействие от моя страна. 
|
Пон Апр 28, 2008 10:40 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колеги относно създаването на "Фиат Купе Клуб", ще се поинтересувам, и до ден-два ще ви кажа юридически как стоят нещата, просто ще направим сдружение с нестопанска цел, както е "Клуб Фиат България" с председател колегата Митко(Ferrari). Ще трябва да избираме после управителен съвет 
|
Пон Апр 28, 2008 10:43 pm |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Две ръце вдигам за идеята на Клуб Фиат Купе 
_________________ Fiat Coupe 1.8 16V - ex
Fiat Barchetta 1.8 16V -now
|
Вто Апр 29, 2008 12:22 pm |
|
 |
Abadon
|
Здравейте колеги получи ми се един доста гаден проблем или по-точно аз си го направих сам. Имах една близка среща с около 40 км/ч с една мантинела  Просто не бях спал три денонощия и заспах на волана малко преди да си стигна в къщи, като съответно се забруших отпред в ляво. Така купето по пострада не кой знае колко малко, но и не и много тежко. Вече си го оправих със смяна на бронята, предния капак, левия носач, амортисьора, двата маншона и външния кормилен накрайник. Първото нещо, което забелязах след този ремонт беше че волана ми стана адски тежък и пасивен, смисъл като завия ако не го върна така си остава. Имам чувството, че все едно като завиеш и го пуснеш някой го е хванал и продължава да си го държи в това положение което съм го оставил. Днес го закарах на реглаж във VIP Service и момчетата ми регулираха предницата, вярно сега като че ли е малко по-лек обаче пак не се връща  Той майстора още преди да почне реглажа като хвана волана да го застопорява да не мърда и вика абе защо ти е толкова тежък и аз му викам ми не знам нали за това го карам на реглаж и той вика абе на мен ми се струва, че имаш нещо криво в рейката..... И направи ми реглажа за дали имаше и 10 мин и вика отиди плати аз докато я сваля, обаче аз като се върнах от касата и него го нямаше защото през цялото време някакъв него в човек ми даваше зор да ходят на някъде и той му вика ей сега само да оправя и тази кола. И затова сега се чудя дали имам нещо по-сериозно или той ми претупа реглажа или просто не са добри майстори? Вече не знам какво да правя?
Значи носача и амортисьора не бяха нови ми са втора употреба от купето от което взех капака и бронята. Историята на него е следната човека го е карал на платформа към бг и се къса колан и то пада в Сърбия от платформата и се потрошава и сега той го продава на части, но преди това колата си е била напълно добре. Така че дали е възможно от това да е или рейката вярно се е прецакала? Иначе като карам няма проблем колата си държи пътя горе долу добре — ако е хубав пътя и няма дупки си върви без проблем ако има дупки почва да бяга насам натам ама това мисля че си е нормално. Като минавам през дупки също нищо не клопа така че мисля че всичко с тези части си е наред макар и да са втора употреба.
Предварително благодаря, на всички които ще ми пишат и си направиха труда да прочетат този мой ферман.
P.S>Май и аз гоня колегата левски по ремонти.....
|
Вто Апр 29, 2008 8:24 pm |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Егати...  в голямо приключение си бил. Виж аз не мога да помогна със съвет,защото не разбирам, но пък ще питам за колко време ги оправи тези неща,че винаги съм си мислела,ако ми се случи нещо такова ще има зор да се направи.А и имаш ли си застраховка?Ако да покриха ли ти нещо?
_________________ Fiat Coupe 1.8 16V - ex
Fiat Barchetta 1.8 16V -now
|
Вто Апр 29, 2008 10:13 pm |
|
 |
Abadon
|
Ми нещата ги оправих за около месец. Смисъл бащата ми ги оправи, защото той е автомонтьор от около 30 години. Можеше и по-бързо да стане за около 2 седмици ако се работеше по цял ден по колата, но тъй като той беше на работа работехме по нея само през първата седмица от 8-9 сутрин до към 17-18 вечерта двамата бяхме си пуснали по 5 дена отпуск. През другото време е работил само баща ми и то вечер след работа по 3-4 часа и събота и неделя по-повече време. За частите извадих късмет, тъй като покрай прословутия халоген, който така и не намерих на старо се бях чувал с този пич със обърнатото купе. И така на следващия ден след удара му звъннах и го питах за тези части и той ги имаше и веднага на следващия ден отидохме и ги взехме и почнахме работа, но ако го нямаше той сигурно и до сега да си ми седеше потрошено, просто частите са адски скъпи, като нови. Предната броня беше към 1200 лв, капака 2200, амортисьора към 150-250 зависи от марката и носача от 50-60 за турски боклук до към 90-100 за оригинален. Ако някой се интересува по-подробно мога да си разровя пощата и да дам точни цени от Ауто Италия и Евро 07 дето ги питах за нови части. За жалост нямах застраховка, защото си мислех къде ще ги давам тези 500-600 лв за каско на вятъра то едва ли ще ми се случи нещо такова или и да ми се случи ще се размина с нещо малко и тези пари дето са за застраховката ще ми стигнат да го ремонтирам, обаче се оказа че на практика не е така и затова сега като минат празниците ще му направя едно пълно каско.....
|
Вто Апр 29, 2008 11:55 pm |
|
 |
Manoff
Кара Фиатче 126
|
Abadon , мисля че трябва да пуснеш проблема в нова тема в "консултации" , там е по-голям шанса за повече отговори.
Сря Апр 30, 2008 1:11 am |
|
 |
Manoff
Кара Фиатче 126
|
Първите 4 лепенки са вече факт. Има обаче какво още да се желе от печатницата по отношение на качеството. Ще пусна снимки в неделя , че след 6 часа заминавам на БМВ събор в пловдив...
Пет Май 02, 2008 12:29 am |
|
 |
FunTHEmentaL
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 10:33 am Мнения: 23 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Paparac написа: cablio написа: Здравйте на всички!Искам да ви поптиам да ли да си купя едно Coupe което гледах до нас в Младост.Много ме изкефи, запазена 1995 година 2.0 114 хил. за 6590 лева (може и да свали).Не съм я карал защото бях отишъл да гледам една Тойтоа Пасео и неия карах.Но определено Fiat Coupe повече ме изпълни.Но като попитах познати за тази кола повечето ми казаха че сщте беря ядове и ще ми гори поне 16 л. в София, а извън градско около 11-12.Също така са се развалияли чести частите трудно се намират и са били скъпи.И сега сам объркан кво да правиа друга алтернатива е Тоятата или HUnday Coupe.Какъв съвет бихте ми дали относно подръжката и разхода за този автомобил 1995 г. и 6590 лв.? Да, да  Много яко искат да те изпързалят, колега. Виж, за 4000 бива.
Нещо не ми е много ясно за 4000 лв. какво Купе ще се манери .....може би някво на трупчета.Според мен ако колата е в добро състояние и със сменени консумативи 5500 - 6000.Иначе и това за 4000 ще излезе толкова.
|
Пет Май 02, 2008 10:07 pm |
|
 |
Manoff
Кара Фиатче 126
|
Цитат: Нещо не ми е много ясно за 4000 лв. какво Купе ще се манери .....може би някво на трупчета.Според мен ако колата е в добро състояние и със сменени консумативи 5500 - 6000.Иначе и това за 4000 ще излезе толкова.
Колега , "запазена 1995 година 2.0 114 хил. за 6590 лева" , аре стига. Купе с турбо се продаваше за 6600. За 6000 може да си намери нещо от 97-98 пак в перфектно състояние.
Сря Май 07, 2008 11:32 am |
|
 |
.:V.I.P:.
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 3:42 pm Мнения: 9 Местоположение: Варна Област
|
Здравейте,кажете нещо за двигателите.Верноли се чупят много.Че и аз нещо се навих да си взема едно купе,ама още мисля(заради слуха за двигателите  )
|
Сря Май 07, 2008 1:43 pm |
|
|