Дата и час: Съб Юни 21, 2025 9:36 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 528 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 36  Следваща
Тема за Fiat Coupe 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Abadon написа:
Днес си капарирах едно Купе 2.0 96 година на около 130 000 км (толкова показваше километража а дали са реални не знам), черно е на цвят няма никакви външни забележки по купето, салона е перфектен, има ново CD Пионер със дистанционно, сложено в Австрия от където е внесена колата, 4 нови зимни гуми на стандартните джанти + 4 нови летни гуми на други много по яки лети джанти + чисто нов акомулатор. Днес като я покарах при преминаване през по-големи бабуни нещо клопаше в лявата част на предницата, мисля че някой тампон или носач, и сприрачките като чели малко стържеха.... И всичко това за 6 500 се разбрахме да доплатя след нова година когато отворят банките.

Та затова Ви питам минал ли съм се или не, защото все пак още не съм дал всички пари?

P.S> Преди да я платя окончателно мисля да мине през сервиз за да се види цялостното състояние и според вас горе долу колко ще ми струва началното обслужване на такава кола - смяна на ремъци, ролки, масло, евентуално ремонт на окачването....

Колега за "минаване" и дума неможе да става, друг е въпроса, че при кола на старо всичко е божа работа. Аз моето Купе го платих 5100, вече удари 10 000. Аз си взех комплект носачи за 120лв. Първоначалното обслужване, плюс диагностика в "Алекасандър ауто", ми беше 370лв, с включено всичко. Хубаво е някой като Стефчо да ти погледне колата, много е важно да не ти я усерат от начало още. Ако няма какво да правиш в неделя, мога да мина да те взема, и на срещата да обсъдим нещата заедно със Стефчо.

Съб Дек 29, 2007 10:52 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
честито пич - за минавка в тая тема не може и дума да стане .НЕ СИ

а обслужването е толкова гд освен ако не излезе неко термостат накладки дискове - ама съвет сменяй не жали пък после се кефи

Съб Дек 29, 2007 11:06 pm
Профил
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Abadon написа:
Днес си капарирах едно Купе 2.0 96 година на около 130 000 км (толкова показваше километража а дали са реални не знам), черно е на цвят няма никакви външни забележки по купето, салона е перфектен, има ново CD Пионер със дистанционно, сложено в Австрия от където е внесена колата, 4 нови зимни гуми на стандартните джанти + 4 нови летни гуми на други много по яки лети джанти + чисто нов акомулатор. Днес като я покарах при преминаване през по-големи бабуни нещо клопаше в лявата част на предницата, мисля че някой тампон или носач, и сприрачките като чели малко стържеха.... И всичко това за 6 500 се разбрахме да доплатя след нова година когато отворят банките.

Та затова Ви питам минал ли съм се или не, защото все пак още не съм дал всички пари?

P.S> Преди да я платя окончателно мисля да мине през сервиз за да се види цялостното състояние и според вас горе долу колко ще ми струва началното обслужване на такава кола - смяна на ремъци, ролки, масло, евентуално ремонт на окачването....

Колега за "минаване" и дума неможе да става, друг е въпроса, че при кола на старо всичко е божа работа. Аз моето Купе го платих 5100, вече удари 10 000. Аз си взех комплект носачи за 120лв. Първоначалното обслужване, плюс диагностика в "Алекасандър ауто", ми беше 370лв, с включено всичко. Хубаво е някой като Стефчо да ти погледне колата, много е важно да не ти я усерат от начало още. Ако няма какво да правиш в неделя, мога да мина да те взема, и на срещата да обсъдим нещата заедно със Стефчо.

Това за коя неделя става на въпрос 30.12.2007 ако е няма как да стане виж за 6.01.2008 може и на дойда но е малко вероятно защото колата е във Варна и по всяка вероятност ще ида да я доплатя на 4 или 5 и тогава вече ще я докарвам към София.
То 120 лв за комплект носачи си е супер. От къде си ги взел? То като се и види колата ще се говори пак....

Нед Дек 30, 2007 1:28 am
UNREAD_POST 
Колега за цени не се притеснявай, окачването е като на другите фиат-ки, не са скъпи цените, по мотора проблеми няма да имаш. Единственото което се намира трудно и е скъпо са ламарини, фарове и стъкла, но за това пък има пълно каско. Споделяй тук всякакви впечтления и притеснения, ние сме насреща.

Принципно се събираме всяка неделя. Следи раздел "Срещи и мероприятия"

Нед Дек 30, 2007 11:05 am
UNREAD_POST 
Като я регистрирам и докарам в София ще дойда на някое от тези събирания, защото сигурно са доста готини и полезни.
И сега един въпрос колко масло събира двигателя на Купето 2.0 16V ? Защото във Варна братовчед ми може да ми вземе Селения Голд на 9 лв литъра и да знам колко масло да му кажа да купи. Нали с това масло се кара този двигател?

Сря Яну 02, 2008 6:05 pm
UNREAD_POST 
Abadon написа:
Като я регистрирам и докарам в София ще дойда на някое от тези събирания, защото сигурно са доста готини и полезни.
И сега един въпрос колко масло събира двигателя на Купето 2.0 16V ? Защото във Варна братовчед ми може да ми вземе Селения Голд на 9 лв литъра и да знам колко масло да му кажа да купи. Нали с това масло се кара този двигател?

Да това е маслото събира под 4 литра, така че, една туба ще ти е достатъчна, филтъра мисля че беше 9-10 лева.

Сря Яну 02, 2008 6:31 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
Колега Abadon внимаваи с тва тропане ,защото и моито като го взимах тропаше от дясно(викам си носач,тампон)смених двата носача сас всички тампони,и тропането стана още по силно :angry: Ще се окаже реика....

Сря Яну 02, 2008 8:01 pm
Профил
UNREAD_POST 
Това тропане в момента ми е най-малкия проблем :-(
Днес братовчед ми със собственика на колата тръгнали за сервиз да я прегледат дали всичко е в ред и аз да ходя утре с парите да я взимам... И тъкмо съм в банката брадчеда звъни...И какво ми каза както колата си вървяла нормално и всичко си работило. Спрели на един светофар и хоп колата угаснала, инжекцията светнала, сипали бензин но нищо не пали...и закарали я в сервиз монтьора още щом я видял казала че датчика на фоко, хоко или там както се казва. Става въпрос за датчика който е долу на коляновия вал и дава информация на компа. И така този датчик бил със скъсани кабели. След замерване на компресията резултатите били следните — на първи и втори цилиндър 0, на трети 6.5 на четвърти 10.8. Според монтьора имало 100% изкривени клапани....

Въпроса ми е утре като сменят датчика и ако нещата не се оправят, явно има нещо проблем по-сериозен. Та струва ли си да се пазаря за цената примерно да ми отбие 1000-1500 лв и да си я ремонтирам или да си търся друго купе?

Също така днес забелязали че нямала климатик. :? То има ли такива заводски модификации без климатик или няма такива ?

Пет Яну 04, 2008 7:53 pm
UNREAD_POST 
Abadon написа:
Това тропане в момента ми е най-малкия проблем :-(
Днес братовчед ми със собственика на колата тръгнали за сервиз да я прегледат дали всичко е в ред и аз да ходя утре с парите да я взимам... И тъкмо съм в банката брадчеда звъни...И какво ми каза както колата си вървяла нормално и всичко си работило. Спрели на един светофар и хоп колата угаснала, инжекцията светнала, сипали бензин но нищо не пали...и закарали я в сервиз монтьора още щом я видял казала че датчика на хоул, хоп или там както се казва. Става въпрос за датчика който е долу на коляновия вал и дава информация на компа. И така този датчик бил със скъсани кабели. След замерване на компресията резултатите били следните — на първи и втори цилиндър 0, на трети 6.5 на четвърти 10.8. Според монтьора имало 100% изкривени клапани....

Въпроса ми е утре като сменят датчика и ако нещата не се оправят, явно има нещо проблем по-сериозен. Та струва ли си да се пазаря за цената примерно да ми отбие 1000-1500 лв и да си я ремонтирам или да си търся друго купе?

Също така днес забелязали че нямала климатик. :? То има ли такива заводски модификации без климатик или няма такива ?

Пет Яну 04, 2008 8:12 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
Ако я даде за 2500 я взимаи ако ли не бягаи :cool: ...поне аз така бих постьпил

Пет Яну 04, 2008 8:46 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
пробвай да ти върне капарото - ако не ще тогава го мъчи да сваля поне 1500 лв или да я оправи той под контрола на братовчед ти .

Пет Яну 04, 2008 9:36 pm
Профил
UNREAD_POST 
За климатика има ли такива модели без климатик?

Някой има ли някаква представа как вървят цените на части като клапани, бутала и т.н. (дано не се стига чак до тях ама все пак да знам)

Пет Яну 04, 2008 9:59 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
има и такива без клима - ако ти е оферирал с клима тва е повод за още смъкване

Пет Яну 04, 2008 10:32 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колега колко капаро си дал, ако са 100, 200 или 300лв, пращай му много поздрави на продавача, и не се занимавай. Не ти трябва кола, която да вкараш веднага за ремонт. Датчика, е най лесен при мен стана същото, но заради един сервиз с кодовото име АА, и аз ще ти дам датчик, но това няма да ти реши проблема. Незнам каква е причината за такава компресия, но определено на мен не ми харесва. Ако е излъгал за климатика(има такива модели), знай че климатика вече не е екстра, той си е задължение. Коя година е колата, на колко километри е? Кажи всичко за колата, но на мен ми изглеждат доста зле нещата, само за климатика трябва да свали поне 1000лв, но нещата са прекалено много...

Пет Яну 04, 2008 11:15 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ела да ти дам мойто ше се пазариме :D поне ше си караш и нема да пипаш нищо

Пет Яну 04, 2008 11:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 528 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 36  Следваща