|
 |
 |
|
Дата и час: Сря Апр 30, 2025 8:23 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
antolifiata
Кара Фиатче 126
|
 vyprosche
kajete neshto za dvigatelq na fiat tipo 1.6i.e DGT s DOHC motor e,dovolen sym ot nego vyrvi stabilno 2.0 gi udrqm spokoino,iskam da znam kakvo tolkova mu pomaga da vyrvi taka:)
Пет Ное 27, 2009 2:16 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: vyprosche
И тук ще те подсетя за кирилицата преди да ти отговоря.
Отговора на въпроса ти е именно тук, че мотора е с два разпределителни вала. Това първо позволява по-голям входен поток заради големия размер на клапаните (почти идентична площ с тази на 16 клапановите мотори), а също и по-добро припокриване на клапаните в края на работния цикъл. Припокриването е задържане на отворени за кратко време и смукателни и изпускателни клапани. Това при високи обороти позволява завихрянето на излизащите изгорели газове да повлече повече входящ чист въздух и съответно повече горивна смес. Усеща се във високите обороти.
Tipo 1.6 DOHC беше първата ми италиянка. Сега я кара брат ми. Колата е на 20 години и над 300 000км. Мотора не е отварян.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Ное 27, 2009 2:38 pm |
|
 |
antolifiata
Кара Фиатче 126
|
 Re: vyprosche
moq e na 260 000 i toi ne e otvarqn problema e che sega go karam na gaz,izgorq mi pompata i inzekciqta ne6to se skapa
Пет Ное 27, 2009 2:46 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|