|
|
Дата и час: Съб Май 24, 2025 9:33 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
BEX---GT---TDi
|
аз съм за фиата, много прилично вървят, не съм карал бензинка, но като съдя по моята - вървят...
а и не забравяйте, че това зависи изцяло от шофьора при такива близки стойности на кончетата
и ГАААААЗЗЗ!!! :mrgreen:
|
Чет Мар 22, 2007 11:38 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
абе споменавате и сивик 1.6 - имате ли си представа колко коня е това? ако не, вижте примерно тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_B_engine#B16B , ако да просто нема смисъл да го сравняваме с бравото
да не говориме че и 145цата TS 1.6 мотора е далеч по-пъргав, така че не се заблуждавайте че караме самолети 
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Пет Мар 23, 2007 10:22 am |
|
 |
pugsy
|
хондичката е над всички останали които си ги изброил
|
Пет Мар 23, 2007 10:28 am |
|
 |
yusha
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Мар 14, 2007 12:56 pm Мнения: 22 Местоположение: Пазарджик
|
charlie написа: абе споменавате и сивик 1.6 - имате ли си представа колко коня е това? ако не, вижте примерно тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_B_engine#B16B , ако да просто нема смисъл да го сравняваме с бравото да не говориме че и 145цата TS 1.6 мотора е далеч по-пъргав, така че не се заблуждавайте че караме самолети 
а, стига бе! сивик 1990 г. 1,6 - 150 коня...нещо не е наред тука...
колеги, някой да има повече инфо за тия хонди? не че му е тука мястото, но ми се струва малко афиф тая работа...
_________________ Bravo 1.6 16v 1997
КОЛА ЗА АЙЛЯК...
|
Пет Мар 23, 2007 1:19 pm |
|
 |
nadq
Кара Фиатче 126
|
yusha написа: charlie написа: абе споменавате и сивик 1.6 - имате ли си представа колко коня е това? ако не, вижте примерно тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_B_engine#B16B , ако да просто нема смисъл да го сравняваме с бравото да не говориме че и 145цата TS 1.6 мотора е далеч по-пъргав, така че не се заблуждавайте че караме самолети  а, стига бе! сивик 1990 г. 1,6 - 150 коня...нещо не е наред тука... колеги, някой да има повече инфо за тия хонди? не че му е тука мястото, но ми се струва малко афиф тая работа...
хаха, даже е и повече ;) много високооборотни са - на японските "резачки", червената зона им почва от 8000 и си е нормално да ги карат в тези граници ;) не се учудвай, пич - всеки знае, че японската техника е #1 в света! и то не от вчера, ами от десетилетия са превзели света..;)
_________________ Bravo 1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
|
Нед Апр 01, 2007 11:20 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Да за хондите е вярно, но аз не робувам на максимата "японската техника е номер 1". Само да си припомним от къде са няколко велики изобретения в техниката и ще видим, че не са от Япония.
1. Аудио касетата - PHILIPS
2. Compact Disc - PHILIPS
3. Мобилен телефон - Ericsson
4. Първият записващ видеодиск за домашно ползване - PHILIPS
При колите нещата са далеч по-показателни. Конкретно за хонда се прилага опита от мотоциклетите. Бързо оборотни двигатели които изкарват доста мощ от малък обем.
|
Вто Апр 03, 2007 8:23 am |
|
 |
Di Kanio
Кара балканче
Регистриран на: Чет Май 03, 2007 2:18 pm Мнения: 49 Местоположение: Пазарджик
|
Браво с/у другите - ако в други може да включим Пунто 1.6 90к.с., смятам че Бравото ще падне и от него (за съжаление, защото и аз имам такова Браво).
_________________ "I don't feel I have to wipe everybody out, Tom. Just my enemies." Michael Corleone
|
Чет Май 10, 2007 2:31 am |
|
 |
genata
Регистриран на: Вто Май 15, 2007 10:45 am Мнения: 1 Местоположение: Перник
|
Здравейте на всички.Регистрирах се тук за да поразбера нещо за ФИАТ БРАВО 1.8 16V, защото мисля да си купя такова.Ще съм ви благодарен ако ме посаветвате имат ли слаби места и за какво да гледам,също така бихте ли ми казали нещо относно конете защото има разминавания в мненията на търговците, а също така наистина ли разхода на гориво е доста голям.Благодаря ви предварително. 
|
Вто Май 15, 2007 11:19 am |
|
 |
BOIT
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 06, 2005 7:03 pm Мнения: 159 Местоположение: София 07 Слатина
|
Гена ... сега за пореден път ще ме нахранят всички , но ако искаш да не съжаляваш и да караш кола ... не си купувай Браво . Ще получиш ... един бавен мн харчещ проблем на 4ри колела ( питай в който искаш сервиз никъде няма да ти препоръчат Бравото ) . Относно вървенето ... не търси динамика в Бравото дори и ХГТто ... кой квото иска да говори ама си е тотално спънат кон . Показателна е цената на Хонда ВТИ 160 коня е около 9000-12000 лв било то и около 1992 година , докато топ модела на Браво около 1996-98 година са около 5000 лв ... поради една проста причина - не струват . Та един съвет от мен , НЕ СИ КУПУВАЙ Браво .  Или както се случи на италфеста - едно момче се загледа в едно Браво ХГТ мн '"замечтано " и собственика на въпросното ХГТ го погледна и му каза " абе не го гледай не е мн добро " , а "замечтаното " момче му отговори " абе за съжаление направих вече тази грешка " и с малко тъпа усмивка отмина това само по себе си може да ти подскаже , че с 2 думи не струва . Парите който ще дадеш за тая кола по-добре си вземи Хонда или Toyota или не знам каквото искаш само не Браво . Сега е момента всички за пореден път да ме изкарате пълен глупак 
_________________ Слагайте си коланите
|
Вто Май 15, 2007 11:55 pm |
|
 |
Paparac
|
BOIT написа: Гена ... сега за пореден път ще ме нахранят всички , но ако искаш да не съжаляваш и да караш кола ... не си купувай Браво . Ще получиш ... един бавен мн харчещ проблем на 4ри колела ( питай в който искаш сервиз никъде няма да ти препоръчат Бравото ) . Относно вървенето ... не търси динамика в Бравото дори и ХГТто ... кой квото иска да говори ама си е тотално спънат кон . Показателна е цената на Хонда ВТИ 160 коня е около 9000-12000 лв било то и около 1992 година , докато топ модела на Браво около 1996-98 година са около 5000 лв ... поради една проста причина - не струват . Та един съвет от мен , НЕ СИ КУПУВАЙ Браво .  Или както се случи на италфеста - едно момче се загледа в едно Браво ХГТ мн '"замечтано " и собственика на въпросното ХГТ го погледна и му каза " абе не го гледай не е мн добро " , а "замечтаното " момче му отговори " абе за съжаление направих вече тази грешка " и с малко тъпа усмивка отмина това само по себе си може да ти подскаже , че с 2 думи не струва . Парите който ще дадеш за тая кола по-добре си вземи Хонда или Toyota или не знам каквото искаш само не Браво . Сега е момента всички за пореден път да ме изкарате пълен глупак 
Ти живееш една петилетка назад по отношение на цените май, а? A цените на частите? А износването на този високооборотен мотор? Я ми покажи една, която да е 1992 г. и да се продава за 12 000 лв., освен ако не е на някой ентусиаст, разпрал я от тунинг?
|
Сря Май 16, 2007 12:11 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
BOIT написа: Гена ... сега за пореден път ще ме нахранят всички , но ако искаш да не съжаляваш и да караш кола ... не си купувай Браво . Ще получиш ... един бавен мн харчещ проблем на 4ри колела ( питай в който искаш сервиз никъде няма да ти препоръчат Бравото ) . Относно вървенето ... не търси динамика в Бравото дори и ХГТто ... кой квото иска да говори ама си е тотално спънат кон . Показателна е цената на Хонда ВТИ 160 коня е около 9000-12000 лв било то и около 1992 година , докато топ модела на Браво около 1996-98 година са около 5000 лв ... поради една проста причина - не струват . Та един съвет от мен , НЕ СИ КУПУВАЙ Браво .  Или както се случи на италфеста - едно момче се загледа в едно Браво ХГТ мн '"замечтано " и собственика на въпросното ХГТ го погледна и му каза " абе не го гледай не е мн добро " , а "замечтаното " момче му отговори " абе за съжаление направих вече тази грешка " и с малко тъпа усмивка отмина това само по себе си може да ти подскаже , че с 2 думи не струва . Парите който ще дадеш за тая кола по-добре си вземи Хонда или Toyota или не знам каквото искаш само не Браво . Сега е момента всички за пореден път да ме изкарате пълен глупак 
Ти май яко съжаляваш, че си взел пунто, а не някоя изкорубена хонда на двойно повече години за същите пари? А сервизите изобщо не са критерии, защото не може един майстор да ме убеди колко се чупели Браво, а в същото време да го хващам, че изобщо не познава устройството на колата. Като всяка седмица се чупи, защо го гледа като идианец пишеща машина и се бои да го пипне.
И накрая колега. Все пак виж какво пише най-горе в Browse-ра ти. Пише FIAT форум. Повярвай ми тук никой не се интересува от това колко не харесваш марката която си купил по погрешка.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Май 16, 2007 1:05 am |
|
 |
BOIT
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 06, 2005 7:03 pm Мнения: 159 Местоположение: София 07 Слатина
|
Папарак явно си мн зле и не си особено навътре в нещата , но точно този високооборотен двигател на Хонда я прави толкона надеждна и скъпа .
|
Сря Май 16, 2007 9:25 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Конкретно ако говорим за Хонда само един модел е с тия коне. Другите изобщо не са толкова високооборотни. 160 коня е само Vtec версията. Огледай се, че на масовите Civic конете са колкото на всяка друга кола с този обем на мотора. Също така не бих говорил за надеждност при такива високи обороти. Един такъв мотоциклетен двигател ще "опапа" сегментите далеч по-рано от нискооборотния.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Май 16, 2007 9:49 am |
|
 |
Paparac
|
BOIT! Квалификациите кой е зле и кой е добре си ги запази за употреба на други места. А високооборотен и надежден, да не говорим за дълготраен са самоотричащи се неща. Поне според законите на физиката.
И ми покажи обява с цена към тази кола 12 000 лв. А?
|
Сря Май 16, 2007 4:53 pm |
|
 |
BOIT
Кара Фиатче 126
|
Първо въпросния двигател не е Vtec а е Vti . Относно обявата в момента в мобиле няма Сивик , но ако дадеш на модел ЦРХ има един за 6500 Евро който е с въпросния ВТИ 160к.с. и е 1994 год. Сивик ако се появи навярно ще е с около 1000-2000лв по евтин , но пак ще е около 10000лв.
За надеждността навярно си гледал Топ Гиър е там няколко години правиха проучване за най-надеждните , най-добрите абе въобще най най коли като цяло и няколко години подред спечели Хонда С2000 с 2.2 мотор и 220 конски сили атмосферен ( ще ти го преведа атмосферен означава без турбо ) , който работи до 9000 оборота . Същият този мотор на С2000 неколкократно е печелил какви ли не награди за най-добър атмосферен двигател . Надали щеше да се представи толкова добре ако "опапваше" сегментите както каза дригия капацитет . Да твърдите , че високооборотните двигатели на ХОнда бързо се скапват е меко казано ... нелепо .
|
Сря Май 16, 2007 6:42 pm |
|
|