|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 1:15 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Брава 1.9 Дизел - Добър избор ли е!
Автор |
Съобщение |
pifakiz
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 20, 2006 4:40 pm Мнения: 140 Местоположение: София
|
 Брава 1.9 Дизел - Добър избор ли е!
Здравейте колеги!Предлагат ми Брава 1.9 дизел, 1996 год. 123000км. с почти всички екстри.Просто незнам какво да предприема!Затова реших да пиша във форума!Моля ако някой кара такава кола да каже нещо повече за нея!На мен ми се струва ,че двигателят е слаб за купето- само 60к.с.  Все пак аз предпочитам повече икономичната пред бързата и скъпата кола!А и данъците са и по-малки!  Но незнам какво да мисля!Аз бях решил да си взема бензинова, но тази кола ми хареса много!Знам ,че като коли са много добри и с евтини части!
Пишете ако знаете повече за двигателя -
1.разход;
2.поддръжка;
3.смяна на ремък, дюзи и т.н.;
4.палене през зимата  ;
5.и всичко друго, което заслужава внимание
Просто не съм карал дизели и незнам нищо за тях.Освен ,че разхода при тях е по-нисък ,но са по-скъпи за поддържане!
Ще съм благодарен на всички ,които се отзоват на питането ми!
Разчитам на вас да ми помогнете в избора!Мерси много!!!
|
Пон Окт 02, 2006 9:30 pm |
|
 |
Vladim
|
Аз мога да споделя само малко, моят двигател е в друга група. Зимата колата пали без никакви проблеми при полжение, че слагаш хубава нафта, а в големите студове добавка против замръзване. Мисля, че поне по това моят и този двигател си приличат. Друго специфично нещо е, че двигателят почти не се чува вътре, единствено на празен ход може да се долови пърпоренето на дизела  Удоволствие е да се шофира на дълаг път!
|
Пон Окт 02, 2006 10:47 pm |
|
 |
doofiat
|
Vladim написа: Аз мога да споделя само малко, моят двигател е в друга група. Зимата колата пали без никакви проблеми при полжение, че слагаш хубава нафта, а в големите студове добавка против замръзване. Мисля, че поне по това моят и този двигател си приличат. Друго специфично нещо е, че двигателят почти не се чува вътре, единствено на празен ход може да се долови пърпоренето на дизела  Удоволствие е да се шофира на дълаг път!
Влади, ти каква нафта слагаш?
|
Пон Окт 02, 2006 10:53 pm |
|
 |
Nino
|
 Re: Брава 1.9 Дизел - Добър избор ли е!
pifakiz написа: Здравейте колеги!Предлагат ми Брава 1.9 дизел, 1996 год. 123000км. с почти всички екстри.Просто незнам какво да предприема!Затова реших да пиша във форума!Моля ако някой кара такава кола да каже нещо повече за нея!На мен ми се струва ,че двигателят е слаб за купето- само 60к.с.  Все пак аз предпочитам повече икономичната пред бързата и скъпата кола!А и данъците са и по-малки!  Но незнам какво да мисля!Аз бях решил да си взема бензинова, но тази кола ми хареса много!Знам ,че като коли са много добри и с евтини части! Пишете ако знаете повече за двигателя - 1.разход; 2.поддръжка; 3.смяна на ремък, дюзи и т.н.; 4.палене през зимата  ; 5.и всичко друго, което заслужава внимание  Просто не съм карал дизели и незнам нищо за тях.Освен ,че разхода при тях е по-нисък ,но са по-скъпи за поддържане! Ще съм благодарен на всички ,които се отзоват на питането ми!
Не, не е само 60 кс приятелю, а 65 пълноценни кс, ако това те устройва разбира се.Аз имах такава около 1.5 г и само мога да кажа суперлативи за нея.Разхода е нормален, около 6.5л градско и ако си такъв шофьор както пишеш по-горе, на извънградско може да падне до 5.5-6л/100км.Колата има две ролки по 36лв и ремък /DAYCO/ 29лв."Дюзи" не знам защо ще сменяш , но аз имам и едно Рено дизел на което вече около 380 хил.км дюзи/РАЗПРЪСКВАЧИ/ не са му сменяни или ремонтирани.Не вярвам при Фиат те да са от пластелин и налага смяна или ремонт! Зимата при свирепите студове на февруари 2005г,палеше без проблем, работеше устойчиво, докато един път заредих гориво от ШЕЛ и то замръзна!От тогава не знам дали има такава верига в България, а не ме и интересува.
Продадох въпросната кола, защото ми беше голяма, имах проблем в паркирането в идеалния център и взех изгодно по-нова.. тази в подписа ми.Тя наистина е 60 кс, също атмосферен дизел. :mrgreen:
|
Пон Окт 02, 2006 11:07 pm |
|
 |
Nino
|
Vladim написа: Аз мога да споделя само малко, моят двигател е в друга група. Зимата колата пали без никакви проблеми при полжение, че слагаш хубава нафта, а в големите студове добавка против замръзване. Мисля, че поне по това моят и този двигател си приличат. Друго специфично нещо е, че двигателят почти не се чува вътре, единствено на празен ход може да се долови пърпоренето на дизела  Удоволствие е да се шофира на дълаг път!
Влади, този двигател е също много обезшумен, работи много меко и е приятен за слушане отвън.Само е малко по-тромав, но ако си слушал ТУРБОДИЗЕЛЪТ 1.9/75 кс как работи, с този нямат нищо общо.С този 75кс може да си спомниш защо навремето са "плюели" дизелите на фиат! :mrgreen:
|
Пон Окт 02, 2006 11:17 pm |
|
 |
trustworthy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 4:18 pm Мнения: 150 Местоположение: Варна
|
Тея километри ако са реални, ела ме ритни  Абсурд да е на 123 хил. тая почти 10 годишна кола!
|
Вто Окт 03, 2006 10:42 am |
|
 |
morg
Кара кола
|
Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 8:09 pm, променена общо 1 път
|
Вто Окт 03, 2006 12:04 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Всъщност вероятно са на 280-290 хиляди 
_________________ FIAT Marea
|
Вто Окт 03, 2006 1:43 pm |
|
 |
pifakiz
Кара Фиатче 126
|
колеги за километрите не берете грижа  Със сигурност са толкова!Има сервизна книжка а и братовчед ми ми я вкарва от Швейцария  Аз просто питам за повече инфо за двигателя  Все пак благодаря за компетентните мнения!
|
Вто Окт 03, 2006 2:29 pm |
|
 |
Nino
|
pifakiz написа: колеги за километрите не берете грижа  Със сигурност са толкова!Има сервизна книжка а и братовчед ми ми я вкарва от Швейцария  Аз просто питам за повече инфо за двигателя  Все пак благодаря за компетентните мнения!
Ако е така те съветвам ВЕДНАГА да смениш ремъка.Прегледай и маслото на скоростите..то трябва да е ТUTELA ZC 75 SYNT.Не те съветвам да го заменяш с друго, защото ще имаш проблеми с превключването на предавките при ниски температури, а и въпросното е 75W-80, полусинтетично, струва около 14 лв литъра.Скоростите събират 1.98л
Успех! :mrgreen:
|
Вто Окт 03, 2006 2:40 pm |
|
 |
Stilo
|
Швейцария вярно че е малка страна, но и градският им транспорт нещо куца, та... абе няма такива километри на 10 годишна кола :?
|
Вто Окт 03, 2006 4:10 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Искаш да кажеш, че безпрекословно вярваш на швейцарската автомобилна мафия и, че твърдиш, че не може да се подправи сервизна книжка?  :roll: 
_________________ FIAT Marea
|
Вто Окт 03, 2006 8:37 pm |
|
 |
pifakiz
Кара Фиатче 126
|
|
Вто Окт 03, 2006 8:42 pm |
|
 |
Vladim
|
doofiat написа: Влади, ти каква нафта слагаш?
Сипвам обикновен дизел на ОМV, но като чета напоследък, какво пишат колегите дизелджии тук май ще го сменям... Забелязвам, че колата напоследък пуши доста.
|
Вто Окт 03, 2006 8:48 pm |
|
 |
Tornado
|
Относно кой къде сипва дизелче има голямо значение>Не така стои въпроса при бензините там е само усещането за по тромава кола.Аз лично с риск да се повторя наливам по възможност само от ОМВ или големите бензиностанции на Лукойл.Всички останали дребни петролчета само гледат как да те метнат а и цистерните им ако не са подменяни и са стари имат достатъчно утайки и вода в тях.И едноп въпросче два пъти зареждам на бензиностанцията на с.Дунавци защо след като настройва сумата за зареждане и пистолета авт. се изкл. при зададената стойност служитела си играе с пистолета като го стиска ритмично и променя дебита няма ли нещо гнило в тази операция.
|
Вто Окт 03, 2006 9:24 pm |
|
|