|
|
Дата и час: Пет Май 02, 2025 9:23 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Да я купя ли(Фиат 127 +снимки)????
Автор |
Съобщение |
FIRE 8V
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Ное 05, 2004 1:32 am Мнения: 570 Местоположение: Обект 9
|
:arrow:
Последна промяна FIRE 8V на Сря Мар 28, 2007 4:52 am, променена общо 1 път
|
Сря Окт 25, 2006 7:33 pm |
|
 |
pifakiz
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 20, 2006 4:40 pm Мнения: 140 Местоположение: София
|
Здрасти колега!Незнам дали вече си взел Фиатчето ,но ако не си мога да ти кажа моето мнение по въпроса за покупка на кола ,която не е карана доста време!Понеже преди години при един приятел стана същото та знам за какво става въпрос!Значи моят съвет е много обстойно да я огледаш преди да я вземеш!Моят човек за когото става въпрос също като теб беше си наумил да вземе една Фиеста ,която не била карана и т.н.Та взе Фиестата - наглед добра, без ръжда и т.н. и да видиш какво стана - ще ти изброя какво смени по нея в резултат на това ,че не беше карана дълго време:
1.Четирите лагера на главините/стържаха като луди/;
2.Купи четири гуми;
3.Нещо по клапаните - понеже от това уче не е била карана са се задръстили каналите на маслото/нещо такова не съм наясно/;
4.Скоростите стържаха зверски на 1,2 и 5-та - оправиха му ги срущу 150лв;
5.водната помпа се веше спекла и я смени и нея;
6.Ел. инсталацията я ремонтира нещо ,защото не светеше нито една крушка никъде/мисля ,че му взеха около 120лв./;
7.Волана се въртеше много трудно - смени лагерите на макферсоните и самата корм.рейка - около 150лв.
8.Двата предни макферсона се бяха спекли - не можеха да се натиснат вообще - 110лв.мисля
9.Купи и две джанти;
10.Купи двата фара отпред ,заради олюпени рефлектори;
11.смени гумички на клапани;
12.Лоста на скоростите имаше страшен луфт - и него оправи - 30лв.
Е за друго не се сещам вече, но знам ,че се набута супер яко с таза кола!И той казваше като теб - "абе дават ми я без пари" - но след това такава кола излиза много по- солено от колкото да си взимиш кола в движение!
да знаеш ,че една кола която не се кара е много по-лошо - защото всичко по нея се амортизира и като я вземеш - почваш с ремонта и той няма край!
И друго - по-добре ако взимаш кола, вземи нещо по-съвременно например!Защо ти е да вземаш този Фиат от преди 25 години!
Ако нямаш финансовата възможнаст за нещо по-ново моят съвет е да си вземеш едно Уно например!Имал съм такава количка и трябва да ти кажа ,че бях много доволен от него!мисля ,че ще можеш да си намериш за около 700-800лв.запазено уно което ще ти върши много добра работа!Ако си мислиш ,че ще ти излезе по-евтино другата кола - жестоко се лъжеш - ти я взимаш без пари ,но докато я направиш да се движи става страшно от фшнансова гледна точка!
Е това е моето мнение по въпроса!Знам го от опит!Не искам да те подведа с мнението ми ,но според мен нещата и при теб ще са такива ,както и при моя приятел с Фиестата!Все пак ако си решил да вземеш Фиатката успех и дано да излезе запазено автомобилчето!Чао
_________________ Fiat Marea 1.6 16V ELX - на Ив/анч/о Марийката
|
Чет Окт 26, 2006 8:59 am |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
И аз имам един приятел който се беше наточил на една Ланча Делта (не интреграле  ) Човека си беше харесал въпросната кола която никой не знае колко време не е карана, а за състоянието съвсем!
Купи я! Боядиса я, и след това имаше няколко месеца в които често ми се обаждаше с думите:
- Би ли ми донесъл малко бензин, имаш ли въже, и други такива...
То не бяха маркучи, рапидки тук и там, тел яко!
Леле, по-кошмарна кола не съм виждал, е поне се отърва от нея след като осъзна че е безсмислено влагането на каквито и да е средства в нея!
Никак не е препоръчително закупуването на такъв автомобил седял на улицата дълго време, просто като я подкараш тая кола почва да рухва! Освен това колкото и да са съвместими частите с други коли, вероятно има и такива които се монтират само в тази и намирането им би било трудно!
Ако е в гараж, и е консервирана по някакъв начин може би става.
_________________ FIAT Brava 1.4 12V
|
Чет Окт 26, 2006 10:57 am |
|
 |
Fiat 127
|
Имал съм такава кола, но 1050 кубика. Преди около 6 месеца я продадох за скрап. Беше ми първата кола и ми беше много мъчно. Колата е хубава за града. Малка е, но е пъргава. Лесно се паркира в центъра. Разхода беше около 9 в града и 7-7,5 извън него /ходил съм София-Варна и обратно 5 човека даде ми 7,5/. Дигал съм 110. Стъкларията се намира трудно - фарове, мигачи, стопове. Другите са взаимно заменими с Уно, Панда, Застава. Стях няма проблеми. На мен ми направиха радиатор от жигула щото не можах да намеря нов. Ако имаш въпроси питай. За скоростите на едни щанги са и ми се прецакваха ама ги бях вързал с тел и нямаше проблем. Мойта беше с 5 скорости.
|
Чет Окт 26, 2006 9:13 pm |
|
|