|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 1:12 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
RQ: Информация за Фиат Brava TD
Автор |
Съобщение |
trustworthy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 4:18 pm Мнения: 150 Местоположение: Варна
|
Въпросът ми беше за турбината на ТД-то. Дали дава лесно фира, колко струва евентуало рециклирана, нова и т.н. Бях го казал по-горе. Разходите са ясни ;)
|
Сря Сеп 20, 2006 5:01 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
и аз карам тд100, но за цената може да се поспори, лично мое мнение е, че си зависи и от екстрите и годината на произвадство. иначе двгто съм чувал, че е добро - от предишния собственик - приятел ми е, зимата му палеше трудно - заради затоплителните свещи - иначе като ги смени - без проблем. чувал съм, че имат проблем с термостата и може да "позагрее", за моята знам, че е била така и е сменяна гарнитура на главата, но за щастие не е било по-сериозно(стискам палци де) :| - пали много лесно. чувал съм други дизели, които дори в това време палят по трудничко.
иначе за турбината - при 2000 оборота нагоре до 3000 се усеща. за надеждността и аз ще се радвам да науча нещо 
|
Чет Сеп 21, 2006 12:12 am |
|
 |
doofiat
|
Абе да ви кажа как постигнах тоя разход от 6,6л - ами с крадена нафта, уж от бензиностанция. Един циганин я продаваше и викам айде да пробвам. Повече няма да повторя. Снощи си сипах Спринт Дизел на ОМВ и ви казвам колата литна. Коренна разлика. Не мога да й се нарадвам. Повече няма да си тровя колата с боклуци. В понеделник ще ви каза какъв е разхода като се върна от Русе и ако пак е висок ще ходя на диагностика.
Иначе Бравата ми е с екстри - климатик, ABS, ел.стъкла и огледала, серво, датчици за износени накладки, намаляла спирачна течност, изгоренили крушки, няма само AIR BAG и кожен салон. Затова една цена от 6300-6500 лв за ТД 100 с читав двигател, е нормално. Всичко останало е надуване.
|
Чет Сеп 21, 2006 11:20 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
doofiat написа: ... - ами с крадена нафта...
 еввала пич! обаче утре ако се изпуснеш че си си купил крадени фарове, джанти и/или нещо друго, да знаеш, че целио форум че те уважава мнооого....
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Чет Сеп 21, 2006 4:40 pm |
|
 |
BVLGARI
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Окт 04, 2006 2:10 pm Мнения: 11 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
 :)
Здравейте,скоро си купих ФИАТ БРАВА 1.9 ТД,за сега сам доволен,но не мога да засека разхода,резервоара е много голям да го напалня целия.Колата е читава(99' ,75коня)В началото изкочи един проблем,Спря ми километража-всички стрелки спряха,но пък лампите светеха,километраж,обороти,темп,и гориво. На много майстори ходих,всеки вика ново табло.Но намерих един еладжия,взе че си поигра и го оправи,оказа се грешка в компа.Сега като спре,пак,махам клемата и пак я поставям.Ако има информация колко струва ново ,Само циферблата със платката.Благодаря предварително.  .не че не може да се кара така,само като инфо.Ако някой има и какво да каже за модела слушам.
|
Сря Окт 04, 2006 6:20 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
гадно е така да ти се е//ва километража. добра колица е, след като си смених въздушния филтър имам чувството че ще уитна 
|
Сря Окт 04, 2006 10:08 pm |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 2:23 pm Мнения: 145 Местоположение: София 07 Слатина
|
както можете да видите по-горе и аз съм доста доволен от моето браво 100 тд, ама така и така сте се събрали всичките дизелжии тука да ви питам:
от няколко седмици насам ми се вдигна изведнъж разхода драстично. понеже не ми дава други признаци на неизправност, имам подозрения че или дневния километраж нещо не отчита коректно, понеже го забелязвам на няколко пъти да не зацепва след нулиране или тези по бензиностанциите лъжат неугледно,
споделете вашето предположение
също така съм за смяна на филтри, може ли и от това да дава ефект
пс ако админите сметната, да го сложат като нова тема
|
Пет Окт 06, 2006 10:28 am |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 3:48 pm Мнения: 844 Местоположение: София
|
пробвай да ти зачистят грешките на някой сервиз!
_________________ Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
бръм -м
|
Пет Окт 06, 2006 10:37 am |
|
 |
doofiat
|
simps написа: както можете да видите по-горе и аз съм доста доволен от моето браво 100 тд, ама така и така сте се събрали всичките дизелжии тука да ви питам: от няколко седмици насам ми се вдигна изведнъж разхода драстично. понеже не ми дава други признаци на неизправност, имам подозрения че или дневния километраж нещо не отчита коректно, понеже го забелязвам на няколко пъти да не зацепва след нулиране или тези по бензиностанциите лъжат неугледно, споделете вашето предположение също така съм за смяна на филтри, може ли и от това да дава ефект
пс ако админите сметната, да го сложат като нова тема
Ще ти отговоря, ама нека преместят темата (може би в Консултации)!
|
Пет Окт 06, 2006 2:30 pm |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 2:23 pm Мнения: 145 Местоположение: София 07 Слатина
|
до doofiat: колега, създадох си тема в консултации, моля отговори там :-)
ето връзка viewtopic.php?p=89796#89796
пс. моите постове по тази тема, които са офф темата може да ги затриете
|
Вто Окт 10, 2006 11:30 am |
|
 |
Vladim
|
Като изключим за една година смених турбо и скоростна кутия (не споменавам за дреболии, като носач, водна помпа, подгряваща свещ...) съм доволен! Специално за турбото-карайте винаги с хубаво масло и го сменяйте на 8-9 000км.
|
Вто Окт 10, 2006 12:57 pm |
|
 |
doofiat
|
Vladim написа: Като изключим за една година смених турбо и скоростна кутия (не споменавам за дреболии, като носач, водна помпа, подгряваща свещ...) съм доволен! Специално за турбото-карайте винаги с хубаво масло и го сменяйте на 8-9 000км.
Аз от както съм взел колата, все на 8000 си го сменям, че единия път и на 7000.
|
Вто Окт 10, 2006 1:28 pm |
|
 |
Loko
Регистриран на: Пет Окт 27, 2006 1:46 pm Мнения: 2 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Аз още нямам FIAT но ми е интересно да разбера дали БРАВО и БРАВА са лесни за поддръжка , резервни части намират ли се лесно скъпи ли са ? Иначе БРАВО и БРАВА много ми харесват на външен вид а и от прочетеното да тук останах доволен 
|
Пет Окт 27, 2006 2:07 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Loko написа: Аз още нямам FIAT но ми е интересно да разбера дали БРАВО и БРАВА са лесни за поддръжка , резервни части намират ли се лесно скъпи ли са ? Иначе БРАВО и БРАВА много ми харесват на външен вид а и от прочетеното да тук останах доволен 
Ами колега, вземи се разходи из форума и прочети, вместо да задаваш толкова общ въпрос - при това в повече от една тема!
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Пет Окт 27, 2006 10:10 pm |
|
|