Дата и час: Сря Юни 18, 2025 9:44 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Покупка на Fiat Brava от чужбина 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
testor написа:
Хора ще Ви помоля за един конкретен отговор, защото всеки с който говоря ми казва различни неща ... Ако взема колата от ТУК (България) има ли възможност да я пиша на името на инвалид и да не плащам данък (мито или каквото там се води), едни ми казват, че можело и се отървам от 1500 - 2000 лева от обявената цена на колата, а пък други ми казват, че не можело, къде е истината всъщност, а и по автокъщите ТУК се продават много коли, които вървят с цена за инвалид и с цена за обикновен гражданин и направо съм супер объркан в момента!

Може да се вземе от автокъща, моята Дедра е взета така.

През август тръгнах да търся кола, имах инвалид на разположение(майката на моята приятелка).

В една автокъща в Горубляне тъкво разтоварваха автовоза и видях Дедрата.

Казаха ми 3200 лв ако се регистрира на инвалид или 4800 лв ако не е.

Схемата е следната - вносителите са платили всички мита и ДДС-та и квото се плаща там на границата и митницата.

Ако продадат колата на инвалид, МОГАТ ДА СИ ВЪЗСТАНОВЯТ въпроната сума от държавата, иначе не.

Тази сума е 900 долара май, защото цената всъщност след някакво пресмятане се вдигна на 3350 лв.

Така че ако колата отговаря на условията - до 1,8 и до 74 кВ, и ако представиш всички необходими документи на инвалида, нямаш проблеми.

Сря Ное 02, 2005 12:38 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST АЗ СИ ВНЕСОХ ТАКАВА БРАВА
Значи не знам защо искаш точно тази дето си я видял в немски сайт ... може да е на 40 000 км ... но имай предвид, че нещата за които питаш, в случай, че не ползва твоя човек автовоз ами я кара до тук (то и аз мога да ти я докарам) са следните:

100 ЕВРО за технически преглед - ако няма
50 ЕВРО за сертификат ЕВРО 1, но с него спестяваш 750 лв. мито
150 ЕВРО за прехвърляне след покупката, за издаване на транзитни номера и минималната 14 дневна застраховка по време на тяхната валидност

300 ЕВРО още да си приготви твоя човек за таксите по аутобаните, винетките и горивото

като стигне тука 60 лв. за една декларация на калотина, че до 5 дневен срок ще бъдат платени митническите сборове

тези сборове са: ДДС + Мито + (Еко такса ако нямаш катализатор или си над 74 к.вт., включително)

1862 лв. + 95 лв (колегите са закръглили на 2000 за ДДС-то + еко таксата)
750 лв. (Мито, ако твоя човек не е успял да земе Евро.1, или и зел Евро2, което не му върши работа за в БГ)

около 80 лв за Гражданска отговорност и документи Телк на инвалида - ако не - още 125 лв за данък, щом не си освободен ... и 60тина лева за български регистрационен номер)

инвалидите са освободени от първете 900 долара ДДС - което ще рече, че доплащаш само за последните 3 конски сили, ама не навсякаде чиновниците го тълкували така закона и може и да не мине номера без рушвет

Евро1 е сертификат за произход от европеиския съюз и за това тези коли правени там се освобождават - то се счита внос пак в ЕС. Евро 2 е сертификат за втората норма на екологичност въведана в европа и само немския годишен данък намалява, а у нас искат да ти е под 100 коня за да ти признаят катализатора, ама можеш в даначното да напишеш 90 коня, стига да си преправил някакси и митническата декларация и немския талон или да напишеш киловатите вместо конете и да се милиш да не сравнят или да подадеш 20 лв. ако се загледат (при мен номерата не минаха и си платих 100 лв за останалите 10 месеца от 125 лв за 2006 г. по-скъпите и по-нови коли са с по-голям данък). Колите над 150 конски сили имат към сборовете и Акциз.

ако има нещо друго неясно - питай

ВЗЕМАЙ от БГ щото ще я видиш, и щото автовозите ги зимат от там с огромни отстъпки и в БГ наистина излизат по-ефтини колите вече. Ако намериш Брава под 700 ЕВРО като цена в германия - само тогава може да се замислиш, и да ми се обадиш да ти я докарам, но аз 5 месеца бях студент и дебнех за кола и тези обяви в интернет слад броени часове вече ставаха неактуални щото те изпреварва някой ... и не съм убеден, че ние докато си лафим колата още е там.

Чет Мар 23, 2006 4:15 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST кола на инвалит
Кола на инвалит въпроса е по скоро какви са докупенти те в германия. кои ще я докара и с какви документи.ако дойде до тук с всичко наред имаш
най лесната задача .1 вече си взел документ са инвалит ТЕЛКнад 90 процента 1 група .копие заверено.на Макарйополска.
1А .Пулномошно от инвалида за внос на кола на този които ше кара и оправя документите.от нотариус.
2 документ от социалните че нее ползвано това право за внос на кола заверено .
3Идва колата до митница . /
Може да трябва и транзитни номера ако ше я караш предварително /белешка за освобаждаване .от терминала ако е с автовоз.или граница.
4сверка на номера на шаси и двигател на митница.измит двигател и хубаво е да си ги намериш предварително и запишеш.
5Митнически манифест 10 лв на фирма около митницата има много ,прави опис на документи плашаш всичко
чакаш да ги внесеш на гишето за инвалиди /заедно С ИНВАЛИДА./ даваш ги потписва се
6 на другиа ден КАТ сутрин рано Документите са вече там .
7С пълномощното и телка отивош на гише и там ти пишат молба плашаш, взимаш документите отиваш на ксерокс а искат и гражданска да направиш.
минаваш канал .Ако е нарет колата е пускат ,чакаш за номера и талон ,слагат ти номерата и си готов. Регистрираш колата на името на инвалида в съвета
8 искат оценка колко струва от застрахователна фирма и да внесеш 2 процента на държавата от стоиноста оценена от фирмата.
не плашаш данаци и винетки .

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Сря Мар 29, 2006 12:20 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3