|
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 2:23 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
ochinko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 4:01 pm Мнения: 64 Местоположение: София 02 Красно Село
|
 Дизелът престана да пали
Става въпрос за Браво ТД100. Вчера реших да се отбия в сервиза Бош - Супер дизел, да ми видят свещите, понеже лампата за свещите мига известно време след като запали колата, ауспухът хвърля дим и почти няма мощност докато не загрее.
След като я гледа известно време, монтьорът ми заяви, че кабелът към някакво реле е откачен и аз винаги съм бил палил без свещи. Видя ми се доста странно но от двама ни той следва да разбира, не аз. Показа ми края на кабела и каза, че само го бил пипнал. Дали е бил откачен или е бил на ръба да се откачи обаче няма как да знам. Във всеки случай ми казаха, че нямат кабелни обувки, нито реле, ако се окаже, че при отвъртането и то ще се повреди, и ме отпратиха.
На два пъти после си палеше вечерта, през 2 часа горе-долу, тоест на студен двигател. Днес обаче не пожела повече да запали и сега стои като паметник на паркинга. Ако имате някаква идея какво мога да пробвам или познавате монтьор, който би дошъл до кв. Младост в София, помагайте, че не знам какво да правя. Ще си платя и за труда, и за разкарването, ако мога да избегна викането на пътна помощ.
|
Пет Сеп 22, 2006 6:16 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Ако наистина проблемът ти е че са откачени подгревните свещи няма да успееш да запалиш на това време.Така че съм склонен да повчрвам на майстора от Бош.Отделно че един колега в работата има ТД 100 и също ходи там.На него му казаха че щом мига лампата известно време след като е запалил колата има една или няколко неработещи свещи.
Принципно аз съм от младост и може ако не друго то просто да я погледнем пък ако е нещо по-сложно (да е заминало релето или нещо друго) да я затеглим на някой майстор.
Туку що видях една тема малко по-нагоре гасяща "защо на ТД100 мига лампата на подгревните свещи след като е запалила колата" и там един колега е потвърдил че става дума за изгоряла подгревна свещ пък при теб е възможно и почти съм сигурен че са били откачени и нито една не е греела.
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Съб Сеп 23, 2006 2:49 pm |
|
 |
ochinko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 4:01 pm Мнения: 64 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Благодаря за отговора и за отзивчивостта. Утре следобед ще си бъда вкъщи, тъй че ако оставиш телефон на лично съобщение, ще ти звънна и можеш да дойдеш да я погледнеш. Един приятел предложи да я дръпне, но той започна нова работа и не му е удобно да излиза в работно време, а иначе пък монтьорите не може да ги хване човек. Не знам и къде има добър електрикаджия в Младост. Сложното е, че не е много удобно за стигане релето, а и не знам дали няма да трябва да се купи нов кабел и дали трябва да е оригинален.
Моето обяснение е, че кабелът е бил тръгнал и като го е пипнало момчето от Бош, окончателно се е скъсал. Купил съм я март месец и съм я палил и в по-студено време. При това трябваше да се изчака изгасването на лампата, за да запали, тоест да затоплят свещите. Просто не виждам как бих могъл да паля само като задържа секунда-две ключа без свещи.
Моят телефон е 0887 449130.
|
Съб Сеп 23, 2006 11:20 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|