|
 |
 |
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 2:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
проблем с мареа 1.9 ТД 100
Автор |
Съобщение |
емил
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Ное 30, 2006 1:50 pm Мнения: 12 Местоположение: Бургас
|
 проблем с мареа 1.9 ТД 100
моля за помощ за мареа 1.9 ТД скапа се турбото иго смених с втора употреба тествах го в унитех Варна. Само че строто беше напълнило интерколера с масло и затова го свалих иго измих с бензин. Запали но работи малко по твърдо и на около 1800 оборота излиза бял пушек. На свободна при същите обороти сама вдига обороти с 300-400 и пак пада.Може ли да има още масло и да трябва да се издуха, евентуално в аспуха, не знам дали е с катализатор или от турбото преди това да е станло нещо друго. Това ми е първия дизел и не съм начсно още.
|
Вто Дек 12, 2006 8:33 pm |
|
 |
Vladim
|
Зависи откъде се е строшило старото турбо-дали от страната на изходящият колектор, или от другата. При мен като се строши отзад стана димна завеса маслото излизаше в изходящият врял колектор!  Трябваше да мина стотина километра за да изгори маслото в ауспусите.
|
Сря Дек 13, 2006 12:43 am |
|
 |
trustworthy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 4:18 pm Мнения: 150 Местоположение: Варна
|
 Re: проблем с мареа 1.9 ТД 100
емил написа: ...На свободна при същите обороти сама вдига обороти с 300-400 и пак пада...
Tова с качването на обороти на свободна, около 1800, не е ли 'ефектът на работещото турбо', който се дискутира вчера в една тема, която беше заключена накрая :roll:
_________________ _______
146 JTD
|
Сря Дек 13, 2006 9:56 am |
|
 |
doofiat
|
 Re: проблем с мареа 1.9 ТД 100
trustworthy написа: емил написа: ...На свободна при същите обороти сама вдига обороти с 300-400 и пак пада... Tова с качването на обороти на свободна, около 1800, не е ли 'ефектът на работещото турбо', който се дискутира вчера в една тема, която беше заключена накрая :roll:
Пак ли се започва?
Пича от Бургас каза, че си купил нова кола и си пиел ракията и явно тоя път няма да се включи(ще го извините - на изпит по български е  ).
Колегата от Пловдив пък ни обвинява(не назовава, кои юзъри) в голяма компетентност и също заявява, че форума бил пълен с всезнайковци и всеки давал съвети. Аз бих му отговорил, че като пишем "що пишете?", а като не пишем "що не пишете?". Тая вашата работа хем сърби, хем боли - ха разберете се какво искате?
|
Сря Дек 13, 2006 10:56 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|