Дата и час: Чет Май 01, 2025 2:02 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
проблем с мареа 1.9 ТД 100 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST проблем с мареа 1.9 ТД 100
моля за помощ за мареа 1.9 ТД скапа се турбото иго смених с втора употреба тествах го в унитех Варна. Само че строто беше напълнило интерколера с масло и затова го свалих иго измих с бензин. Запали но работи малко по твърдо и на около 1800 оборота излиза бял пушек. На свободна при същите обороти сама вдига обороти с 300-400 и пак пада.Може ли да има още масло и да трябва да се издуха, евентуално в аспуха, не знам дали е с катализатор или от турбото преди това да е станло нещо друго. Това ми е първия дизел и не съм начсно още.

Вто Дек 12, 2006 8:33 pm
Профил
UNREAD_POST 
Зависи откъде се е строшило старото турбо-дали от страната на изходящият колектор, или от другата. При мен като се строши отзад стана димна завеса маслото излизаше в изходящият врял колектор! :) Трябваше да мина стотина километра за да изгори маслото в ауспусите.

Сря Дек 13, 2006 12:43 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Re: проблем с мареа 1.9 ТД 100
емил написа:
...На свободна при същите обороти сама вдига обороти с 300-400 и пак пада...

Tова с качването на обороти на свободна, около 1800, не е ли 'ефектът на работещото турбо', който се дискутира вчера в една тема, която беше заключена накрая :roll:

Сря Дек 13, 2006 9:56 am
Профил
UNREAD_POST Re: проблем с мареа 1.9 ТД 100
trustworthy написа:
емил написа:
...На свободна при същите обороти сама вдига обороти с 300-400 и пак пада...

Tова с качването на обороти на свободна, около 1800, не е ли 'ефектът на работещото турбо', който се дискутира вчера в една тема, която беше заключена накрая :roll:

Пак ли се започва? :D
Пича от Бургас каза, че си купил нова кола и си пиел ракията и явно тоя път няма да се включи(ще го извините - на изпит по български е :D ).
Колегата от Пловдив пък ни обвинява(не назовава, кои юзъри) в голяма компетентност и също заявява, че форума бил пълен с всезнайковци и всеки давал съвети. Аз бих му отговорил, че като пишем "що пишете?", а като не пишем "що не пишете?". Тая вашата работа хем сърби, хем боли - ха разберете се какво искате?

Сря Дек 13, 2006 10:56 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]