Дата и час: Нед Май 11, 2025 10:37 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Обезвъздушаване на 1,9 ТД100 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Е смених тапата на 4 цилиндър с маркуче затапено с винтче.Ще видим резултата.Смених и още маркуче с позиция 4,а другите съм ги сменял преди 20000 км.Още веднъж питам някой ако знае какво е позиция 3 и каква функция изпълнява.Къде също се намира клапана за да не се връща горивото към резервоара да не би да е в поз.1

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пон Окт 02, 2006 2:27 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Доколкото знам това е клапан за излишната нафта . Сигурното е , че като го изключиш , двигателя
започва да звучи ужасно . Започва да работи още с подаването на контакт и не спира докато двигателя работи.
И струва ми се , цъка с различна честота , което ме навежда на мисълта , че се командва електронно.
На стария ми Опел вместо гумена тапа на четвъртата дюза , бях сложил стоманен пирон и той работи
безотказно десет години .

Пон Окт 02, 2006 11:02 pm
Профил
UNREAD_POST 
Tornado написа:
Е смених тапата на 4 цилиндър с маркуче затапено с винтче.

Ако имаш работа към Пазарджик, от магазините "Славянка" можеш да купиш такива тапи.Мисля, че бяха по левче.

Вто Окт 03, 2006 9:26 am
UNREAD_POST 
Колега, извинявай, че ползвам темата ти и снимката, която си направил-но пуст мързел... не мога да се наканя да снимам... :? Та питането ми е имате ли представа тези два клапана 5 и 6 за, какво служат? Те за закрепени за купето. И в двата близат по два маркуча и имат жички...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Окт 03, 2006 10:44 am
UNREAD_POST 
И на мен ми е интересно някой да разкаже какви са тези елементи и малко повече за този мотор на Фиат ,обаче явно или никой не знае или не им се издава професионална тайна.

Вто Окт 03, 2006 12:57 pm
UNREAD_POST 
Tornado написа:
И на мен ми е интересно някой да разкаже какви са тези елементи и малко повече за този мотор на Фиат ,обаче явно или никой не знае или не им се издава професионална тайна.

Тornado, аз имам и едно Рено-5 дизел, което е на 20 години с помпа Бош.Те неговата помпа гледат като индианец пишеща машина в Бош представителство, та за този къде къде по-нов автомобил ли? Ставаше дума за един електромеханичен регулатор на налягането и скъсах два чифта обувки докато го намеря.Не вярвам колегите да си пазят професионалните тайни

Вто Окт 03, 2006 1:20 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Това отдавна не е "професионална тайна", а това че повечето майстори не разбират от този двигател е факт.
Тази тема виси тука от 2 месеца и никой не си направи труда да прочете какво пише в документацията. В DOWNLOADS раздела има няколко книги за този и другите двигатели. 1.9ТД100 двигателя, както и помпата са описани в http://www.fiat-bg.com/Downloads/Books/Bravo_a_Service_Manual_Vol3.pdf

Аз не съм майстор, но по въпросите:
- Номер 3 от снимката е електромагнитен клапан за предварението. Накратко казано в зависимост от честотата с която "трака" се регулира предварението за впръскване на горивото. Като се изключи кабела се задава максимално предварение.
- Номер 5 е електромагнитен клапан за контролиране на вакуумниа клапан (черното нещо отгоре на помпата от което излиза жило) за вдигане на оборотите при студен двигател или включен климатик.
- Номер 6 е също електромагнитен клапан (по-сложен) за контролиране на EGR клапана (т.е. системата за рециркулация на отработените газове)

Вто Окт 03, 2006 11:15 pm
Профил
UNREAD_POST 
yani написа:
Това отдавна не е "професионална тайна", а това че повечето майстори не разбират от този двигател е факт.
Тази тема виси тука от 2 месеца и никой не си направи труда да прочете какво пише в документацията. В DOWNLOADS раздела има няколко книги за този и другите двигатели. 1.9ТД100 двигателя, както и помпата са описани в http://www.fiat-bg.com/Downloads/Books/Bravo_a_Service_Manual_Vol3.pdf

Аз не съм майстор, но по въпросите:
- Номер 3 от снимката е електромагнитен клапан за предварението. Накратко казано в зависимост от честотата с която "трака" се регулира предварението за впръскване на горивото. Като се изключи кабела се задава максимално предварение.
- Номер 5 е електромагнитен клапан за контролиране на вакуумниа клапан (черното нещо отгоре на помпата от което излиза жило) за вдигане на оборотите при студен двигател или включен климатик.
- Номер 6 е също електромагнитен клапан (по-сложен) за контролиране на EGR клапана (т.е. системата за рециркулация на отработените газове)

Добро обяснение, мерси! :36_2_25:

Вто Окт 03, 2006 11:29 pm
UNREAD_POST 
И аз мерси много най после нещо интересно и полезно.

Сря Окт 04, 2006 9:24 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
имам проблем с паленето, който съм описал подробно в друга тема, но търсейки отговори, попаднах на тази интересна дискусия.
та сутрин /като колата е седяла по-дълго изгасена/ ми засмуква въздух от някъде и върти поне 30 сек докато подкачи наново нафта и тръгне. иначе при спиране за по-кратки интервали си пали без проблем.
като сте правили сериозни проучвания на въпроса с въздуха, кои са слабите места, от където може да вкарва въздух при загасен двигател?
/иначе трябва да обезвъздушавам с помпичката сяка сутрин за безпроблемен старт/.

Пон Окт 30, 2006 11:35 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2