Дата и час: Пет Юни 20, 2025 12:47 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Спиране с мотора - TD100 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Спиране с мотора - TD100
Отворих се често да спирам с мотора и е почти като ABS, ама помпата сдаде, нафтата потече като от чешма и снесох 250 лв. за ремонт, а и 116 лв. за акумулатор после, че му бяха видели сметката.

Както и да е, минавам на въпроса. Преди окончателно да протече, замирисваше на гориво точно при спирането на скорост и се чудя дали то не упражнява прекалено натоварване върху помпата и дали да не се върна към чистото спиране със спирачка. Надявам се някой тук да е достатъчно наясно, та да обясни.

Има и друг момент, де. Карам на биодизел и мненията на механиците са разделени. Половината ме заклеват, че той ще ми повреди помпата, другата половина смятат, че няма какво да й стане.

Сря Юли 12, 2006 11:43 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Ами от поне 10 години се мотам около камиони и никога не съм чул някой да каже че сипрането с мотора вреди на помпата.Там наистина си има моторна спирачка ама сега говорим за спирането със скоростите.
Личното ми мнение е че не вреди защото дали си пуснал газта по нанагорнище или по равно задържаш със спирачката е едно и също а и не виждам с какво се товари помпата.По-скоро или помпата е била ебана или нафтата я прецаква (за биодизела нямам идея какво прави с помпите).
Карал съм уно 1.3 и само със скорости спирах (нямаше много много спирачки) и така цяла година.Накрая помпата се прееба спор няма ама го отдавам на карането със 180 по магистралите,че беше служебно и се палеше предимно на бутане и се караше наистина зверски.

Сря Юли 12, 2006 11:56 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Говорим когато караш по наклон и попътен вятър изпреварвайки камион докато срещу теб идва друг - повярвай ми ще вдигне и повече 8) .Тогава бях ненормален (не че сега не съм ама се нагледах на много катастрофи и се поосмирих малко за да не съм и аз по вестниците някой ден).

Чет Юли 13, 2006 8:55 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Трябва да е било Уно 6, т.е. със 6 скорости :mrgreen:

Чет Юли 13, 2006 9:34 pm
UNREAD_POST 
zfa159 написа:
Говорим когато караш по наклон и попътен вятър изпреварвайки камион докато срещу теб идва друг - повярвай ми ще вдигне и повече 8) .Тогава бях ненормален (не че сега не съм ама се нагледах на много катастрофи и се поосмирих малко за да не съм и аз по естниците някой ден).

Не може бе пич... това е количка 45 кончета, която аз много уважавам, но все пак това е свръх-свръх възможностите и.Колко ще вдигат тогава тези с 60-65-70 кс... говоря все за дизели.Но както и да е, важното е да внимавате, защото монтьорчетата потриват ръчички и викат: "Аре иде сезона на гарнитурите и главите"... т.е. висока скорост, горещо време, много "напън".... не,че не става също при ниска скорост и горещо време! :idea: :idea: :idea:

Чет Юли 13, 2006 10:49 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
zfa159 написа:
Говорим когато караш по наклон и попътен вятър изпреварвайки камион докато срещу теб идва друг - повярвай ми ще вдигне и повече 8) .Тогава бях ненормален (не че сега не съм ама се нагледах на много катастрофи и се поосмирих малко за да не съм и аз по естниците някой ден).

стига бе колега, еверест е на другия край на света, а и торнадо нямаме. къв наклон, къв вятър. с едно фиорино с този двигател не можах 500 метра да изпреваря тролея.

Чет Юли 13, 2006 11:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]