Дата и час: Пет Юни 20, 2025 9:10 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Всичко свързано с 1.9 TD на Marea/Brava/Bravo 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Всичко свързано с 1.9 TD на Marea/Brava/Bravo
Хайде колеги да направим едно мини форумче за всичко свързано с 1.9 ТД.
Как да познаем добрия двигател, къде можем да направим добра диагностига, кои са най-добрите консумативи, къде са най-качествени и на добра цена. Слаби и силни страни. Среден разход.Просто да обменим опит всички, тези които вече са минали по пътя на покупката, смяната и впечатленията и тези на които тепърва им предстои да минат по него.
Надявам се да стане добра дискусия с много мнения!

Чет Юли 13, 2006 3:07 am
Профил
UNREAD_POST 
Диагностика: в специализирани сервизи за дизелови двигатели - в София - "Супер Дизел", може и "Италсервиз" на 4-ти километър.
Среден разход: Зависи от задволанното устройство :D градско до 8,5 л максимум при яко ръчкане, извън - при скорости между 120-140 до 7 л. Това ми е разхода при не диагностицирана помпа и дебитомер, който е за смяна. Но пак зависи и с каква нафта караш. Аз препоръчвам по-скъпата на ОМВ и Шел.
Слаби страни: фаровете, въздухомер/дебитомер, трети стоп, задна чистачка, ел. стъклата. Ако дизеловата ти помпа е Lukas ще се видиш в приключение,къде да я диагностицираш. Има сервиз на Lucas в София, но още не съм го проверил, защото се пазят да не се преработят само от 9 до 16,30 часа.
Качествени части на ниски цени: HIT-KO от Ямбол

Задължително след като си купил TD или пък JTD си направете диагностика в дизеловите сервизи. Разходът ще се намели значително.

Чет Юли 13, 2006 12:00 pm
UNREAD_POST 
КАрайте смело смяна на консумативи само и за нафтата съм абсолютно съгласен само Шел и Омв.Сваляйте бронята и на пароструика за измиване на радиаторите които са 4 на брой при 1,9 тд с климатроник.За маслото под десния фар,за охлаждане на въздуха от турбината под ляв фар/интеркулер в него имах едно италианско птиче изсъхнало/ и двата отпред клима и охлаждане мотор.Измиване отвън с обесмаслител.Разход на гориво извънгр.от 80 до 110 5,5/6,0:от 110 до 135 около 6,5/7,0 при скорост 150 и яко ръчкане което не е хубаво да се кара с над 3000 оборота 7,5 на дълго този разход трудно се прескача.За градското прогноза не давам мога да я кача и на 11 на 100.

Чет Юли 13, 2006 7:48 pm
UNREAD_POST 
П.П. Опааааааа, sorry,обърках се :roll:

Последна промяна 156 m-jet на Пет Юли 14, 2006 10:46 am, променена общо 1 път

Чет Юли 13, 2006 8:34 pm
UNREAD_POST 
За първи път регистриран във форума пише лоши думи за колегата от Ямбол и то с 47 мнения от както е регистриран.Нека админите си кажат тежката дума.

Чет Юли 13, 2006 8:57 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
156 m-jet написа:
Е, нeма начин да не са добри китайските боклуци на Hitko :evil:
Ти нещо рекламен агент ли се явяваш :?:

Не бъди голословен :shock: тъй като това дето го пишеш без конкретни факти за мен са изсрани лай** :!:

Чет Юли 13, 2006 11:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]