Дата и час: Вто Юни 17, 2025 7:25 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Каква е горивната система при 1.9 TD100 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Каква е горивната система при 1.9 TD100
Колеги на какъв принцип работи горивната система на турбо дизела при Браво/Брава? Системата не е common-rail, но пък има ECU и дизеловата помпа не е чисто механична.

Вто Мар 14, 2006 1:32 pm
UNREAD_POST 
Не ги разбирам много тия работи ама нали мота е такава и знам,че едната ми дюза е ел затова е компютъра и че тази ел дюза струва 1500лв.Аз си ги обяснявам като моноинджекцията при бензиновите коли,а комон риала/демек JTD/ с 4 ел дюзи като пълната инджекция при бензинките

Вто Мар 14, 2006 2:11 pm
UNREAD_POST 
gdd55 написа:
Не ги разбирам много тия работи ама нали мота е такава и знам,че едната ми дюза е ел затова е компютъра и че тази ел дюза струва 1500лв.Аз си ги обяснявам като моноинджекцията при бензиновите коли,а комон риала/демек JTD/ с 4 ел дюзи като пълната инджекция при бензинките

Бъркаш, COMMON RAIL малко по-друга система и това друго се състои в това, че горивото се впръсква под много високо налягане около 1600 бара в последните поколения мотори.Преди това се нагнетява в т.нар "обща връзка" - common rail с това налягане.А самото впръскване може да бъде едноточково ("unijet" -при първото поколение) или многоточково ("multijet") при последните поколения common rail. Дюзите са електронно управляеми, пиезоелектрически и много скъпи.СR двигателите са също турбо, някои имат и междинно охлаждане-интеркуулер.Рено примерно така си играе с мощностите.От една и съща кубатура вади от 65 до 82кс.Но мисля,че и при Фиат вече е така.Гледам, че при Гранде Пунтото 1.3 мултиджета мощността вече е съответно 75 и 90кс при 70кс на стария 1.3 мджет.

Вто Мар 14, 2006 2:33 pm
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
Помпата при ТД100 е Lucas. Има и интерколер.

Вто Мар 14, 2006 3:46 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Мен ме интересува същия въпрос макар,че колата ми е Мареа 1,9td .
Някой знае ли какви датчици има по този двигател, къде се намират и какво отчитат и това ECU в каква степен
участва в горивния процес ? ECU - то може ли да се рестартира с махане на акумулатора , защото във форума
срещнах абсолютно противоположни мнения по въпроса . Досега карах обикновен дизел и там всичко беше
просто и ясно , аз и за това избрах 1,9td а нe JTD и бях изненадан колко жици има.

Сря Мар 15, 2006 12:16 pm
Профил
UNREAD_POST 
maa написа:
Мен ме интересува същия въпрос макар,че колата ми е Мареа 1,9td .
Някой знае ли какви датчици има по този двигател, къде се намират и какво отчитат и това ECU в каква степен
участва в горивния процес ? ECU - то може ли да се рестартира с махане на акумулатора , защото във форума
срещнах абсолютно противоположни мнения по въпроса . Досега карах обикновен дизел и там всичко беше
просто и ясно , аз и за това избрах 1,9td а нe JTD и бях изненадан колко жици има.

Там е работата, че 1.9TD май не е толкова обикновен дизел. Аз също доскоро смятах че е чиста механика.

Сря Мар 15, 2006 12:21 pm
UNREAD_POST 
преди време правихме глава на едно рено канго 1.9 Д помпата му е полуелектрическа,има дюза с 2 кабела на нея,седи на 1-ви цилиндър.
питах един пич ква е тая система с дюзата с кабелите и полуелектрическа помпа,каза ми че дюзата е за аванса,а помпата е с някакъв клапан който като дадеш на контакт и цъка малко и спира (не работи постоянно) и след като запалиш пак почва да цъка,на обикновенната помпа клапана е като ел.жигльор на карбуратор

та и на мен ми е интересно какво точно управлява този комп

Сря Мар 15, 2006 12:34 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]