Дата и час: Чет Май 01, 2025 12:38 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Съвет за Мареа 2.4TD 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Съвет за Мареа 2.4TD
Здравейте, наумил съм си да си вземам Мареа 2.4.ТД '98,'99 година (с петте цилиндъра)... Някъде обаче мярнах инфо че доста скъпо им било обслужването. Та въпроса ми е следния - колко (приблизително) излиза първоначалното задължително обслужване (ангр. ремък с всичките му там ролки, и ремъци други ако трябва, филтри)? Принципно видях вече че амортисьорите са доста по скъпички в сравнение с 1.9ТД, ама дали е така и за другите части? Или да взема да се насоча направо да търся 1.9ТД??? Очаквам мнения и съвети. Благодаря предварително.

Чет Фев 23, 2006 2:13 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST Помисли си
Не знам за каква цел ти е 2,4 качвал ли си се на 1,9ТДИ 100.Опитай ако можеш ела ще ти покажа.При 2,4 разликата е 5 тия цилиндър и малко по окачването защото е по тежка малко.Отзад дискови спирачки.По голяма мощност но от един цилиндър само нищо друго.По голям разход на гориво.

Чет Фев 23, 2006 10:36 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
ами доколкото гледах разликата в разхода е средно около литър на 100, което на мойте ~20000 км на година не са чак такава фрапираща сума... просто сега съм намерил една Мареа 2.4 в доста добро състояние, края на '98 и цената е много прилична. Та затова се замислям за нея.... Между другото, продавача ме убеждава че е със ксенонови фарови.... !?!?! Има ли всъщност модели с такова изпълние?

Чет Фев 23, 2006 11:17 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
CyberFiend написа:
ами доколкото гледах разликата в разхода е средно около литър на 100, което на мойте ~20000 км на година не са чак такава фрапираща сума... просто сега съм намерил една Мареа 2.4 в доста добро състояние, края на '98 и цената е много прилична. Та затова се замислям за нея.... Между другото, продавача ме убеждава че е със ксенонови фарови.... !?!?! Има ли всъщност модели с такова изпълние?

ксенона ако е слаган допълнително може , но силно ме съмнява, по вероятно те лъже продавача ,а иначе 2,4 при всички положения ще е по скъп като подръжка

Пет Фев 24, 2006 11:08 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
ихааа, токущо говорих с Вантотрейд... Пълна диагностика на двигател, мерене на компресия, преден и заден мост, геометрия - 50-60 лв. всичко. Обаче... само смяна на ангренажен ремък - 230 лв. труда.

Това как ви се струва като цени? :shock: :shock:

Пет Фев 24, 2006 2:00 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
CyberFiend написа:
ихааа, токущо говорих с Вантотрейд... Пълна диагностика на двигател, мерене на компресия, преден и заден мост, геометрия - 50-60 лв. всичко. Обаче... само смяна на ангренажен ремък - 230 лв. труда.

Това как ви се струва като цени? :shock: :shock:

Преди малко говорих пак с оторизирания сервиз на Fiat в града ми (даже в книжката на колата ми ги препоръчват точно тях) ... 25 лв. ми искат само за труда при смяната, а пък Ванто 230 лв. ... айде кажи сега какво да прави човек и на кого да вярва ...

Пет Фев 24, 2006 2:19 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
ами чалъма бил че то 2.4 ТД била 5 цилиндъра и там къв кур било... и тем подобни обяснения.... аз за това и питам... дали за всякакви такива манипулации по двигателя цените са така надути (в сравнение с 1.9ТД)??? Че ако наистина е така, по-добре да се насоча към 1.9ТД.....

Пет Фев 24, 2006 2:25 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]