|
 |
 |
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 10:35 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
центровка на дизел или...?
Автор |
Съобщение |
ops
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Фев 05, 2006 10:58 am Мнения: 16 Местоположение: София 09 Лозенец
|
 центровка на дизел или...?
проблема е следният -превъртя ангренажния ремък, но колата запали(след яко въртене) с поносимо тракане в двигателя, след центровка на белезите запали от раз (най-вероятно бе още топла) както преди, но после с всеки изминал ден броя на завъртанията без да запали се увеличи до 5. сега като се постопли пали от 3-я път и избълва от ауспуха огромно кълбо черен дим, някой има ли идея от какво може да е и какво да правя?! сменил съм подгряващи свещи, въздушен и горивен филтър само резервоара не можах да почистя- тая пласмасова гайка нема развиване......... ако някой има идея моля да я сподели при желание. а и да допълня, че като е топла пали отново от раз?! но сутрин....не ще и не ще
|
Нед Фев 19, 2006 10:57 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: центровка на дизел или...?
ops написа: проблема е следният -превъртя ангренажния ремък, но колата запали(след яко въртене) с поносимо тракане в двигателя, след центровка на белезите запали от раз (най-вероятно бе още топла) както преди, но после с всеки изминал ден броя на завъртанията без да запали се увеличи до 5. сега като се постопли пали от 3-я път и избълва от ауспуха огромно кълбо черен дим, някой има ли идея от какво може да е и какво да правя?! сменил съм подгряващи свещи, въздушен и горивен филтър само резервоара не можах да почистя- тая пласмасова гайка нема развиване......... ако някой има идея моля да я сподели при желание. а и да допълня, че като е топла пали отново от раз?! но сутрин....не ще и не ще
Поверявана ли е компресия? Някой който има дизел да каже дали може при дизел да пресрещнат клапани. Другото което не знам е дали ангренажния ремък върти нафтовата помпа. Там също може да има беля с центровката. Ех време е да понауча и аз нещо за дизелите.
|
Пон Фев 20, 2006 12:26 am |
|
 |
puntotras
|
 центровка
здравей колега,искам да споделя с тебе какво ми се случи на мене с дизела,но държа да отбележа че несъм специалист-та значи колата ми губеше центровка през 10на дни :roll: карах я на майстори,къде ли не-оправят центровката на ангренажа,паля тръгвам карам 1 седмица и пак същото-полудех направо и така 3месеца?!накрая стигнахме до смяна на вала-и когато почнаха да го свалят-чудо-шпонката която държи вала дала фира-и при всяко палене леко превърта докъто след 20 паления превърти яко и изгуби центровка на 2-3 зъба.съвета ми е такъв-иди някъде да ти погледнат шпонката-при мене беше така,незнам може и при тебе да е същото-успех
|
Пон Фев 20, 2006 10:04 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|