Дата и час: Чет Май 01, 2025 5:29 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Хвърля ми нафта отнякъде 
Автор Съобщение
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST Хвърля ми нафта отнякъде
Здравейте,
колата е Фиат Брава 1,9ТД и досега не съм имал проблеми с паленето, главно защото колата си нощува в гараж. Тези дни обаче ходих на гости и се наложи да "спи" на открито. Сутринта беше минус 6 градуса и си викам тъкмо да я пробвам как ще запали. Настроението ми поспадна след като запали едва от третия път като преди да влезе в обороти "хълцаше" около 10-тина секунди. След като почна да си работи двигателя, слязох от колата и какво да видя под двигателя една локвичка и се оцеждат капки от него. В първият момент помислих че е масло но се оказа че е нафта, помислих си че е текло от предния ден като паркирах, махнах капака на двигателя, гледахме оглеждахме отникъде не се вижда да е текло. Преместих колата малко по-напред за да видя дали продължава капането, но се оказа че е спряло. На другата сутрин пак минус 6 градуса гледам сухо под колата и пак реших да я запаля да видя какво ще стане. Тоя път запали от първият път, но пак с около 10-на секундното "хълцане", слизам и какво да видя нова локвичка и пак се оцеждат капки.
Мислих и стигнах до извода че това се получава само при палене в студеното време и по-точно по време на запалването/"хълцането"/ преди да влезе колата в обороти, след това спира да капе. Тая сутрин в гаража като я запалих /без "хълцане"/всичко си е ОК.
Споделете вашето мнение откъде може да е този проблем според вас.

Благодаря предварително :wink:

P.S. Забравих да кажа че след това пътувах около 300км и не е текло по време на движение, а и при спряло положение.

Вто Дек 14, 2004 1:50 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
...

Последна промяна hf hpe на Пон Авг 21, 2006 4:28 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 14, 2004 2:30 pm
Профил WWW
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
И аз това ще направя, трябва само да паднат още малко температурите и да гледам откъде ще протече.

Вто Дек 14, 2004 4:25 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Виж горивния филтър. Ако е пълен с вода и замръзва при -6, към помпата отива по-малко гориво и затова ще ти тресе. Виж дали не капе някъде от него когато се "запуши".

Вто Дек 14, 2004 6:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]