Дата и час: Чет Май 01, 2025 1:59 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Punto 1.9JTD съединител 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST Punto 1.9JTD съединител
Здравейте,
първо много се радвам, че най-накрая имаме добър български форум.
Честно казано уморих се да търся свестна информация в италиански, немски/често с достъп само за членове-срещу месечна такса ,разбира се/, английски и даже американски форуми.
Така, че благодаря за невероятната възможност да обменяме информация на български.

Започвам с проблем!
Имам Пунто 1.9JTD, 2000год. От известно време се появи един проблем със съединителя - започнаха трудно да влизат скоростите, а едновременно с това и леко да се втвърдява волана, но за второто не съм много сигурен!
Сега къде е проблема в съединителя или в някоя част като хидравличен усилвател например?
Имам Алфа 33 и при нея е по-лесно, сменям хидравличния усилвател и проблема се решава.При Пунто-то обаче дори не знам дали е на жило.Друга може би важна подробност е , че проблема се появи след като от 4 месеца карам в много по-натоварен град от София и познати ме предупредиха, че сменят на 30000 км пълен комплект съединител.

Нед Ное 27, 2005 12:14 am
Профил
UNREAD_POST 
Аз съм с Пунто-II, но атмосферния дизел.Уверявам те, че съединителят и волана нямат нищо общо.На волана имаш електроусилвател -т.нар "DUAL DRIVE" и там няма никакви флуиди, а електроника и електромеханика.Ако ти свети "CITY" при скорост над 70км/ч електроусилвателя автоматично се изключва и воланът става по-твърд.
За съединителят не мога да ти помогна, иди на профилактика във "Ванто Трейд" или "Ауто Италия".Може пък да е само за регулировка,а не за смяна.
Успех!

Нед Ное 27, 2005 6:19 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ]