Дата и час: Чет Май 01, 2025 2:05 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 79 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
За дизелът и настоящия студ!? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST За дизелът и настоящия студ!?
Колеги, някой от вас да е ползвал добавка "Diesel fless fit" на Liqui Moly (http://www.liqui-moly.de)?

Последна промяна Vladim на Чет Яну 26, 2006 3:25 pm, променена общо 3 пъти

Нед Яну 22, 2006 5:41 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз ползвам на кастрол една добавка за гориво иначе за тая не съм чувал. Но пък съм чувал добри отзвуци за тая фирма

Нед Яну 22, 2006 5:50 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Аз се респектирах от фирмата, като разгледай сайта и. Иначе добавката си я купих от Билла. Спрях на едно ОМV преди това за да я търся, но се оказа, че нямат никаква добавка против замръзване!

И все пак... моля за мнение от хора, които от дълго време карат дизелови автомобили-има ли шанс хубава нафта (от ОМV) да замръзне при минус 15 градуса?

Нед Яну 22, 2006 5:55 pm
UNREAD_POST 
Да ти кажа чесно предния сту имах проблем но той не е бил от замръзнала нафта. Всичките проблеми и оплаквания дето имах са били свързани с едно мн просто и елементарно нещо.След намесата на майстор (мн добър) срещу смешната сума от 15 лв вече (да чукна на дърво) нямам никакви ядове. Цетката която е на сондата в резервара беше толкова запушена че човека направо се очуди че върви :) изчестиго и вече всичко е от.Иначе и аз сипах днес Кастролл ТДА че нали дават някакви яки студове та да видим дано няма проблем

Нед Яну 22, 2006 6:39 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Аз заредих почти до горе с Alpine дизел, за който OMV твърдят, че издържа до -25 градуса... и се моля да не става по-студено от -20 :mrgreen:
Аз също търсих добавки... но се оказа, че на 2 бензиностанции нямаше нищо :roll: и реших направо Alpine-a да сипя :wink:

Нед Яну 22, 2006 7:21 pm
Профил
UNREAD_POST 
При последното ми зареждане в петък, юнака на колонката в OMV ме попита защо слагам добавка като "алпийският" им дизел (този, по-скъпият) държал до минус 25 С.Аз все-пак сложих (TDA CASTROL). Не знам, след няколко дни ще дойде "денят на истината".
Иначе TDA CASTROL я има на бензиностанциите Лукойл.

23.28 LZT ... Май дойде, вън вече вали сняг! Умната утре.

Нед Яну 22, 2006 11:50 pm
UNREAD_POST 
http://novini.dir.bg/LISTS/BASICPLACE-N ... 915771.php

Пон Яну 23, 2006 2:31 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Запали днес към 17:00 дизелката при -11 (от нощес не е пипана колата) но от 2-рото врътване на ключа... ще погледна пак какво е положението с антифриза за да няма неприятни изненади...
Работеше двигателя неравномерно на празен ход около половин-една минута, след което всичко беше ок.

Интересно ми е на какво точно се дължи неравномерната работа ("стегнати" цилиндри, замръзнало гориво... и т.н...?) и разбира се какви са негативите в/у автомобила, в частност върху двигателя при паленето и карането при тези температури (и очакваните още по-ниски)?

Пон Яну 23, 2006 8:13 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз запалих без проблем на втората секунда от завъртането. Първите 3-4 секунди двигателя тресеше, явно някой цилиндър се правеше на интересен :) Но разбира се това бе сутринта в 6 часа и бе само -8 (жега демек :mrgreen: ). Ще видя утре сутрин, как ще е :)

Пон Яну 23, 2006 8:45 pm
UNREAD_POST 
тя и мойта запали чакмак/от пържия път без празен оборот на въртене/ на -11 минах 10км и след това може да прочетете темата дизелака замразна помощ

Пон Яну 23, 2006 9:11 pm
UNREAD_POST 
а ти прочете ли какво съм писал по нагоре? и не отговори какео стана в сервиза

Пон Яну 23, 2006 9:20 pm
UNREAD_POST 
Anaboliy написа:
а ти прочете ли какво съм писал по нагоре? и не отговори какео стана в сервиза

Май се пообарка малко :) тука коментирахме въпроса viewtopic.php?t=4027 :wink:

Пон Яну 23, 2006 9:33 pm
UNREAD_POST 
дам извинявай не видях. Ми видя ли какво писах мога да ти кажа как го оправи човека Смисал как разглоби там сондата и как я почисти но да ти кажа за 10-15 лв по добре отиди при майстора иначе извади помпичката - тая гумената да се опражи и да поеме малко жаздух после я слойи и пробвай при мен запалис високи обороти (форсиране) от страх да не угасне стигнах до майстора и за 30 мин някаде беше ОК доста проблеми изчезнаха

Пон Яну 23, 2006 9:39 pm
UNREAD_POST 
Anaboliy написа:
дам извинявай не видях. Ми видя ли какво писах мога да ти кажа как го оправи човека Смисал как разглоби там сондата и как я почисти но да ти кажа за 10-15 лв по добре отиди при майстора иначе извади помпичката - тая гумената да се опражи и да поеме малко жаздух после я слойи и пробвай при мен запалис високи обороти (форсиране) от страх да не угасне стигнах до майстора и за 30 мин някаде беше ОК доста проблеми изчезнаха

това е доста полезна за мен информация.Ще пробвам утре а тази цетка каде се намира мога ли сам да си я отпуша или е доста сложно?

Пон Яну 23, 2006 10:27 pm
UNREAD_POST 
ми не е мн сложно значи под всички кори в багажника има едно крагло капаче с 3 винта мисля че беше. развиват се и стигаш до резервара. вадиш всички маркучи и завъртах да се отвия, внимателно вадиш сондата и ще се ориентираш как се разглобява (вадиш маркучи и внимателно с ъкъл) почистваш и затварях и после забравяш за проблема .
Айде сега 15 лв :))) спести ходенето при майстор , а пък и ако попаднеш на некав неразбиращ...

Пон Яну 23, 2006 10:48 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 79 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща