Дата и час: Чет Май 01, 2025 10:50 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Голям СТУД - колата угасва :( 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Голям СТУД - колата угасва :(
Незнам каква е причината, но мисля че е от големия студ. Сутринта запали без проблем на "-12" оставих я да поработи и почнах да си чистя стъклата. И по едно време почнаха да играят оборотите- все едно някои я форсира. И после тръгнах и забелязвам следния проблем като дигне оборотите над 2200 и почва да присеца колата- придърпва. Реших че нещо е запушило и пробвах с много газ да го продухам , но за жалост колата почна да гасне веднага щом запали. А утре няма как да отида на работа даваите съвети каква е причината и как да го оправя

Пон Яну 09, 2006 9:04 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Имах подобен проблем и се оказа че е от горивният филтър.

Пон Яну 09, 2006 9:10 pm
Профил
UNREAD_POST 
сменен е преди няма е месец на по малко от 1000 км е не вярвам да е от него

Пон Яну 09, 2006 9:26 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Ахм. а каква е колата ?? Ако е бензин. имам една две идеи от какво може да е .

Skype Nick: SwordLord

Пон Яну 09, 2006 9:47 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
ми по аватара не личи ли :)) Фиат Браво 1.9 ТД не е бензин Нафта !

Пон Яну 09, 2006 9:53 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Хм.. а горивото.. дали е с нужното качество? Аз бих сложил на твое място "Алпин" дизел (зимната версия на Спринт) от ОМВ...?

Пон Яну 09, 2006 10:23 pm
Профил
UNREAD_POST 
ами надявамсе да е от горивото сега като свърши ще сложа АлПИН ДИЗЕЛ а иначе в момента съм с ЛУКОИЛ а идея как да го оправя всъщност май няма само като стане по топло :(

Пон Яну 09, 2006 10:31 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Ако незапали утре и проблема прдължава да упорства... колкото и да е наивно.. може да я вкараш в някой гараж и да затоплиш помещението 8) Тъпо нали? :mrgreen:

Вто Яну 10, 2006 12:03 am
Профил
UNREAD_POST 
Гадната нафта е замръзнала просто...

Пробвай да я поразредиш с малко бензин...

Или сипи хубава нафта

Вто Яну 10, 2006 12:09 am
UNREAD_POST 
сложи добавка за дизел за зимата в резервоара против замразване има го на всяка бензиностанция и кажи да ли се е оправила.И аз карам дизел и е така предарпва ама не ми е гаснела има изглежда малко вода в хубавата ни нафтичка ама тая добавка се смесва с водата да не замразва и няма проблеми
И незабравяй да пишеш дали се е оправила и какво си правил

Вто Яну 10, 2006 12:38 am
UNREAD_POST 
Anaboliy написа:
ми по аватара не личи ли :)) Фиат Браво 1.9 ТД не е бензин Нафта !

Ами не личи ве Анаболи... или ракиите са ми в повече, че не го виждам.
Нафта приятелю на 120 процента.Не бъзикай с нищо машинката, ами забрави за Шел, Лукойл и подобви говна.Като начало зареди около 5 л добър бензин.. около 10% от това което имаш в резервоара.Като второ, преди да заредиш OMV, алпийски дизел..(този скъпият) ти препоръчвам да сложиш от добавката за дизел на CASTROL.. TDA (има я на Лукойл и струва 14-15лв). И последно зимата пълни резервоара винаги "ФУЛЛ"... знам, че е тежко, но горивото си е твое, няма кой друг да го издуха!!!!
Просто КОПЕЛЕТАТА са ти набутали лятна нафта, такава с високо съдържание на парафин...тръбопроводите се запушват, мени оборотите и не може да ги вдигне повече от 2000-2500 без прекъсване.
Ако приемеш съвет от дизелджия...вече 11 години, не припарвай на ШЕЛ,ЛУКОЙЛ.. разни съмнителни бензиностанцийки, а зареждай само на OMV,ОПЕТ, и гръцкото ЕКО.. но се придържай към OMV.Същите ядове ги брах миналата година след едно злополучно пълнене на резервоара в Шел... точки ли, програма Смарт ли... ДАЛЕЧЕ!!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_46
Успех и дано да няма повече проблеми!

Вто Яну 10, 2006 12:54 am
UNREAD_POST 
Сипвам предимно от OMV избягвам другите, най-вече Shell и малките бензиностанции. Засега няма грижи. Според мен това с Alpine diesel е по-скоро търговски номер, отколкото някакво кой знае, какво чудо! В Била гледах съвсем случайно добавка за дизел против замрязване, пробай с нея освен. Дано да не се окажа прав, но ми прилича твоят случай на проблем с нафтовата помпа!

Вто Яну 10, 2006 12:59 am
UNREAD_POST 
Vladim написа:
Сипвам предимно от OMV избягвам другите, най-вече Shell и малките бензиностанции. Засега няма грижи. Според мен това с Alpine diesel е по-скоро търговски номер, отколкото някакво кой знае, какво чудо! В Била гледах съвсем случайно добавка за дизел против замрязване, пробай с нея освен. Дано да не се окажа прав, но ми прилича твоят случай на проблем с нафтовата помпа!

Ооопсс.. май отиде далече, не го плаши човека .. чак пък ПОМПА!!!!...Прозаично лятно /по БДС/ гориво с високо съдържание на парафин и лошо планиране на доставките или както е модерно да се казва сега ЛОГИСТИКА.Явно копелетата са объркали прогнозата за времето с една седмица и са дръпнали по-евтината лятна нафта.А не забравяйте, че има и "военно-временни запаси" и от там също се дърпат големи количества горива на по-ниски цени.Както и да е... за "алпийският дизел" не си прав.Наистина горивото е с доста по-малко съдържание на сяра, по-качествено и не е от Лукойл.Просто те нямат технология да правят нискосернисти горива.
Още веднъж успех на колегата!

Вто Яну 10, 2006 1:13 am
UNREAD_POST 
Както казах "дано да не съм прав". Нека сподели човека, като се оправи колицата, какъв е бил проблема, че да си знаем! :) А лятна нафта януари месец ми звучи, като на плаж през декември. Не знам кой малоумник собственик на бензиностанция ще си пълни резевоарите с лятна нафта през зимата. Не изключвам факта, просто се чудя.

Вто Яну 10, 2006 1:30 am
UNREAD_POST 
И аз имам или имах (незнам кое е по-правилно да кажа) същия проблем :evil: като е много студено паля, покачва до 1500 оборота, после рязко падат и тя придърпва и гасне :!: ходих на майстор и ми почистиха стъпковото моторче,но пак не се оправи. После нещо пак я карах,но не стана ясно какво и правиха! Когато я закачат на компютър не отчита грешка :idea: След известно време тя сама си се оправи и от тогава да чукам на дърво 3-4 седмици не ми прави проблеми вече.

Вто Яну 10, 2006 1:35 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща