|
|
Дата и час: Чет Юни 19, 2025 12:55 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Темпра дизел - проблем с антифриза
Автор |
Съобщение |
wpw
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Окт 20, 2005 3:53 pm Мнения: 7 Местоположение: Шумен
|
 Темпра дизел - проблем с антифриза
Имам Tempra 1,9 TD 94g. Прави високо налягане във водната система и изхвърля около 2 литра антифриз и спира да изхърля. Не загрява по време на движение - държи около 90 градуса. Казват че е сдухала гарнитурата. Когато завъртя двигателя (загрял) без да се запалва мотора, нивото на антифриза се надига. Със сигурност ли това е гарнитура ?
Благодаря на всички, които отделят време за моя проблем
_________________ Помагай, за да ти помогнат и на теб!!!
|
Чет Окт 20, 2005 4:03 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Tempra dizel-problem s antifriza
wpw написа: Имам Tempra 1,9 TD 94g. Прави високо налягане във водната система и изхвърля около 2 литра антифриз и спира да изхърля. Не загрява по време на движение - държи около 90 градуса. Казват че е сдухала гарнитурата. Когато завъртя двигателя (загрял) без да се запалва мотора, нивото на антифриза се надига. Със сигурност ли това е гарнитура ? Благодаря на всички, които отделят време за моя проблем
Прилича ми на запушени водни канали.
|
Чет Окт 20, 2005 4:19 pm |
|
 |
Косьо
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 10:02 pm Мнения: 59 Местоположение: Стара Загора
|
 Re: Темпра дизел - проблем с антифриза
wpw написа: Имам Tempra 1,9 TD 94g. Прави високо налягане във водната система и изхвърля около 2 литра антифриз и спира да изхърля. Не загрява по време на движение - държи около 90 градуса. Казват че е сдухала гарнитурата. Когато завъртя двигателя (загрял) без да се запалва мотора, нивото на антифриза се надига. Със сигурност ли това е гарнитура ? Благодаря на всички, които отделят време за моя проблем
И аз имах подобен проблем като взех колата и се бях спекъл за гарнитура или глава. Но въпросът е кога и как изхвърля антифриза? При отворена или затворена капачка на разширителното казанче? Ако е при отворена, така и трябва да е, защото системата е под налягане. Ако е при затворена, смени си най-напред капачката. Моята уж я надуваха и уж работела, но като я смених и всичко спря да чукна на дърво. Пробвай при отворена капачка на студено и работеща кола, дали се виждат бърбунички в казанчето. Това е явен признак за духане във водната система. Като караш иначе губи ли ти се водата- освен тази дето я изхвърля. Ако е така внимавай при изстиване на мотора да не се насмуче някой цилиндър с вода, че след това става лош воден удар! И ако е така- твърдо гарнитура поне!
_________________ Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
|
Пет Окт 21, 2005 3:46 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
За да не отварям нова тема, искам да попитам тук...
Къде се намира (на лесно място ли е) пробката за източване на водата/антифриза? (не съм лягал отдолу да гледам още...)
С антифриз съм, не го смених като купих колата. Искам обаче да налея нова смес, понеже идва зимата...
Нед Окт 23, 2005 8:07 pm |
|
 |
tonov
|
Ми то няма пробка. Поне на типото де. Аз го източвах като свалих долното водно съединение.
|
Пон Окт 24, 2005 10:04 am |
|
 |
IvoMarea
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Юни 13, 2005 4:05 pm Мнения: 155 Местоположение: София
|
Crash73 написа: За да не отварям нова тема, искам да попитам тук...
Къде се намира (на лесно място ли е) пробката за източване на водата/антифриза? (не съм лягал отдолу да гледам още...)
С антифриз съм, не го смених като купих колата. Искам обаче да налея нова смес, понеже идва зимата...
Мога да кажа при Мареа как е - в долната дясна част на радиатора (т.е. дясно, гледано от мястото на шофьора) има една фина пластмасова пробчица, която е завита хоризонтално.
_________________ Fiat Marea 1.8, 113 к.с., 1996 г.
|
Пон Окт 24, 2005 11:08 am |
|
 |
wpw
Кара детска количка
|
Свалих главата на Темпрата и се видя, че има малки пукнатинки мейду всмукателните и изпускателните клапани на всички цилиндри. Казаха ми че това е нормално. При свалянето на главата само на едно място ме усъмни, че гарнитурата изпука, но за съжаление май в Шумен нямало стендове за проверка на глави. Да не повярва човек! Благодаря на всички за отзивите!
|
Вто Окт 25, 2005 12:00 pm |
|
 |
Crash73
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2005 3:06 pm Мнения: 670 Местоположение: Добрич
|
tonov написа: Ми то няма пробка. Поне на типото де. Аз го източвах като свалих долното водно съединение.
Така е и на Брава-та, мерси. 
Сря Окт 26, 2005 3:19 am |
|
 |
wpw
Кара детска количка
|
Proweriha glawata waw warna - spukana e na 1 cilindar tochno do brenera. W momenta chakam da ia zawariat, shlajfat i t.n. Remonta samo na glawata ( palno obslujwane) izliza okolo 160 lewa. Ne go pojelawam na nikogo. I nikoi ne moje da kaje tochno ot kakwo se e spukala.
|
Нед Окт 30, 2005 9:25 am |
|
 |
Raichev
Регистриран на: Съб Мар 03, 2007 1:30 pm Мнения: 1 Местоположение: Ямбол
|
 Niakoi da pomogne
Kade moga da nameria palnite texnicheski danni na Tempra 1,9TD :cry:
|
Съб Мар 03, 2007 2:13 pm |
|
 |
Esper
|
 Re: Niakoi da pomogne
Raichev написа: Kade moga da nameria palnite texnicheski danni na Tempra 1,9TD :cry:
ТУК
И е за препоръчване да пишеш на кирилица както всички останали.
Всъщност, задължително е :mrgreen:
|
Съб Мар 03, 2007 4:06 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|