|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 7:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Спирт в нафтата слагате ли?
Автор |
Съобщение |
valic
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Яну 19, 2008 1:25 pm Мнения: 13 Местоположение: София 07 Слатина
|
 Спирт в нафтата слагате ли?
Моето въпросче е: слагате ли спирт в нафтичката, за да абсорбира водата и парафина? 
|
Пет Фев 01, 2008 10:57 pm |
|
 |
Arnold
|
Ако слагаш хубава нафта защо ти е спирт? Замръзва ли ти твоята или какво точно се случва?
|
Пет Фев 01, 2008 11:53 pm |
|
 |
arsenov
|
Много се писа за какво да се сипва и какво не в резервоара . Сипвайте си по-скъпа нафта и се радвайте на дизелите . Това със спирт, двутактови масла и какви ли не там бълвочи са си някакви простотии . Да спирта изкарва водата от резервоара , но аз само нафта си сипвам и за сега нямам ядове . И за Бога братя и сестри не купувайте от евтината (крадената нафта ) , че ще изревете .
|
Съб Фев 02, 2008 1:08 am |
|
 |
valic
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Яну 19, 2008 1:25 pm Мнения: 13 Местоположение: София 07 Слатина
|
според мен се слага само зимата, за да не се сгъстява нафтата. Сипвам нафта от петрол. Не съм пробвал друга, но ще видя дали има разлика!
|
Съб Фев 02, 2008 7:09 pm |
|
 |
MartoModev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 28, 2007 3:52 pm Мнения: 197 Местоположение: София 19 Люлин
|
arsenov написа: Много се писа за какво да се сипва и какво не в резервоара . Сипвайте си по-скъпа нафта и се радвайте на дизелите . Това със спирт, двутактови масла и какви ли не там бълвочи са си някакви простотии . Да спирта изкарва водата от резервоара , но аз само нафта си сипвам и за сега нямам ядове . И за Бога братя и сестри не купувайте от евтината (крадената нафта ) , че ще изревете .
Зависи от къде я взимаш тази ""крадена нафта""Ако я взимаш от познат и знаеш каква е нафтата е ок.Аз за 3год.Съм зареждал сигурно 10-тина пъти на бензиностанция.И да ти кажа не съм имал проблеми с колата.Да кажа не съм давал повече от 1.40за литър.Мисля че за тези 3год.съм си избил поне половината кола само от разликата.Само да кажа че карах 1.9Д.Сега за ЖТД,ХДИ,ТДИ,ТДС и др.вече може да има проблем.
|
Вто Фев 05, 2008 8:23 pm |
|
 |
arsenov
|
MartoModev и аз съм карал с крадена нафта от познат и от тогава не ща да сипя не , че на бензиностанциите е по-различно де - психическа нагласа . Направи си експеримент като вземеш една туба 5 литра с нафта и я сложи във фризера да видиш дали ще има лед . Правил съм го колкото и откачено да ти се струва и имаше доста лед 2-3 сантиметра от тубата беше лед  . Да няма перфектно гориво, но поне водицата да е по-малко .Относно спирта да гони водата , но аз не сипвам . Това е от мен  .
|
Сря Фев 06, 2008 3:33 pm |
|
 |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
Голяма грешка - сипването на спирт във резервоара, водата по принцип не преминава през горивния филтър, но смесена със спирт точно обратното, едно че прецаква филтриращия елемент ми попада и точно там където не бива, а именно в ГНП /помпа за високо налягане/ дюзи, цилиндри....
При съмнение за вода в резервоара - решението е демонтаж и почистване!
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Чет Фев 07, 2008 10:45 pm |
|
 |
valic
Кара детска количка
|
Crusader написа: Голяма грешка - сипването на спирт във резервоара, водата по принцип не преминава през горивния филтър, но смесена със спирт точно обратното, едно че прецаква филтриращия елемент ми попада и точно там където не бива, а именно в ГНП /помпа за високо налягане/ дюзи, цилиндри.... При съмнение за вода в резервоара - решението е демонтаж и почистване!
Незнам дали знаеш, но водата се абсорбира от спирта???
|
Чет Фев 07, 2008 11:11 pm |
|
 |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
Не знам дали знаеш, но не се абсорбира а се смесва, което са различни работи, обаче спитреца е един от способите с който "кръщават" дизела по бензиностанциите.
И се опитай да прекараш малко спиртно водна смес през помпата за високо налягане на едно JTD -> ще направиш някой сервиз по-богат!
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Пет Фев 08, 2008 8:17 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|