|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 7:30 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
brido
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Дек 10, 2007 11:15 pm Мнения: 16 Местоположение: Плевен
|
 Обороти Мареа
Привет форумци,
Аз от скоро съм с дизел и искам да споделя един малък, може би проблем. Купих скоро Мареа 2,4 125 коня. Засега съм доволен. Прави ми впечатление, когато колата загрее и се разработи на свободна и на място (по кръстовищата) ми играят оборотите. Не е много може и да няма 100 оборота стрелката едва се мърда с 2-3 мм, но е факт че играят. Нагоре надолу с много малка амплитуда. Интересното е, че не е всеки път а само на моменти. Веднъж след изминати 200 км в един ден амплитудата беше и по - голяма около 150 оборота. Ще ми е полезно да чуя вашите мнения и съвети. Благодаря.
_________________ Marea 2.4 TD
|
Нед Фев 03, 2008 11:31 am |
|
 |
Paparac
|
Колега, оправи си сигнатурата, такова нещо като 2.4 TDI при Fiat Marea НЯМА - има или 2.4 TD или 2.4 JTD.
По проблема ти едно питане - от само себе ли се появи или след смяната на нещо, примерно термостат?
|
Нед Фев 03, 2008 1:13 pm |
|
 |
brido
Кара детска количка
|
 Благодаря
Благодаря много Paparac. От самото начало си мислех какво ще ме санкционираш :-P
Като е купих и смених стандартните неща. Ремък, филтри масло, антифриз и др. такива нищо специално. Колата си върви много добре засега. 1000 км съм минал вече. Пали даже и на - 10 от ряз.
Нямам претенции да разбирам изобщо това ми е първата кола. Начинаещ съм!!!
|
Нед Фев 03, 2008 2:09 pm |
|
 |
Paparac
|
 Re: Благодаря
brido написа: Благодаря много Paparac. От самото начало си мислех какво ще ме санкционираш :-P
Абе тук защо всеки си мисли, че раздавам някакви санкции наляво надясно, като то няма такова нещо. 
|
Нед Фев 03, 2008 3:35 pm |
|
 |
Rokambol
|
На първо време смени бензиностанцията, много често това се получава от не добра нафта.
|
Пон Фев 04, 2008 9:07 am |
|
 |
brido
Кара детска количка
|
 Извинявай
Извинявай PAPARAC. :? Като преглеждам форума и в стари теми по - често те видях в тази роля. Така се старах да опиша проблема си зада не съм смешен в някой профисионални критични погледи. Ама ето виж това със сигнатората TDI не съм го видял, че така съм го написал.
Вчера сипах OMV Alpin Diesel. Ще видя дали не е от това. Досега съм наливал само в OMV и веднъж Shell.
|
Пон Фев 04, 2008 9:32 am |
|
 |
brido
Кара детска количка
|
 Re: Извинявай
Аз виждам, че няма много желаещи за съвет ама аз си пиша сам. Rokambol благодаря за съвета. Днес се наложи да пътувам повече (140 км) и заредих на Rompetrоl, а вчера Alpine diesel и проблема почти се реши, може би. Сега оборотите се заиграха само 3 пъти(на три спирания) и то едва забелижимо. Правя си извода, че нормалния дизел на ОМV е доста некачествен или на Shell. Редувал съм ги досега. Днес и тягата на колата беше повече, но ще е наблюдавам още.
Благодаря. 
|
Пон Фев 04, 2008 9:56 pm |
|
 |
brido
Кара детска количка
|
 Стария проблем!!!
Пак съм аз. Реших да не отварям нова тема. Проблема пак си го има. По-рядко и с още по-малка амплитуда плават оборотите, ама си остана. Реших да направя диагностика. Аз съм от Плевен. Тръгнах по едно ходене....
Да Ви кажа на всички това е непонятно за мен, всички в сервизите да са толкова групи и некоректни. В единия сервиз приемчик жена. Аз и казвам за проблема тя гледа и мига.....В другия изкараха едва ли не, че на Мареата ТД неможе да се прави такава диагностика, само на JTD. Извинявам се на някой от Вас, които работите в сервиз, но наистина призовавам за повече внимание и коректност в отношенията с клиента. Аз съм лекар. Нищо не разбирам от тия работи. Това не означава, че трябва да ме правят на маймун. Сега някой ще си каже: А то нали като идем на лекари и Вие сте така. Да така е, има и такива.
Дайте ми съвет - достатъчно ли е, че сервиза има компютърна диагностика за да ми помогне?
Благодаря на всички мнения предварително. Paparac моля те, и ти се включи.
:evil:
|
Съб Фев 09, 2008 10:29 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
При мене на браво 1.6 го имаше абсолютно същото.Първо си мислех,че е от бензина,ама сменях няколко бензиностанции и проблема остана.Реши се като си почистих и смазах стъпковото моторче за празния ход.Не знам при тебе как стоят нещата,ама ако имаш такова моторче е добре да пробваш поне да разкачиш акумулатора за 5-10 мин,за да се калибрира моторчето.Това ми помогна преди 3-4 дни точно по същия проблем,че на празен ход оборотите се качваха и падаха с по 100.Пак казвам не съм сигурен дали имаш такова моторче за празен ход,щото с дизелите не се познаваме много много ама това ми хрумва.
|
Съб Фев 09, 2008 10:42 pm |
|
 |
brido
Кара детска количка
|
Реши се като си почистих и смазах стъпковото моторче за празния ход.
Незнам и аз дали имам, ама ще питам. Това с акумулатора го направих по принуда, беше паднал преди 10 дни, ама ефект никакъв.
Благодаря за съветите. 
|
Съб Фев 09, 2008 10:53 pm |
|
 |
Paparac
|
brido написа: Извинявай PAPARAC. :? Като преглеждам форума и в стари теми по - често те видях в тази роля.
Aaa, няма такова нещо, нещо си в грешка, в тази роля не може да си ме видял  Добра душа съм аз 
|
Съб Фев 09, 2008 10:53 pm |
|
 |
brido
Кара детска количка
|
Paparac написа: brido написа: Извинявай PAPARAC. :? Като преглеждам форума и в стари теми по - често те видях в тази роля. Aaa, няма такова нещо, нещо си в грешка, в тази роля не може да си ме видял  Добра душа съм аз 
THANK YOU, BOSS!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Нед Фев 10, 2008 9:49 am |
|
 |
valic
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Яну 19, 2008 1:25 pm Мнения: 13 Местоположение: София 07 Слатина
|
Гасне ли ти? Моята е 1,9 тд и го прави този номер. Само на свободна. Но открих един маркуч от където опъва въздух, по малко, но колкото да ти направи мизерийка. Сега започна много рядко да го прави, но пак го прави, и намерих още един маркуч, ама много необичайно
Сега си търся такъв за да го сменя целия. Той е от горивния филтър към ГНП-то. Те са два маркуча един в друг. Вътрешния е хванат за филтъра, но е като че ли от пласмаса....та....продължавам по него и установявам, че има снадка на двата маркуча. Разкачам снадката и какво да видя....вътрешния маркуч въобщв не е хванат за снадката, което ме наведе на мисълта че леко просмуква между двата маркуча. Външния маркуч не е хванат със скоба за филтъра...Открийте десетте разлики, а да неговорим, че като извадих сондата за да я почиста вътре имаше едва ли не жаби и в резервоара нафтата е като айрян!
|
Вто Фев 12, 2008 12:01 am |
|
 |
brido
Кара детска количка
|
Здравейте,
аз искам само да кажа какъв се оказа проблема с мойте обороти. Бях на компютърна диагностика в сервиза на Бош в гр. Плевен(много добри, доволен съм). Единствената грешка, която излезе се оказа датчика на нафтовата помпа(тя си е бош). Подава неправилно в някой случаи повече гориво, за стотни от секундите. И така в някой случаи оборотите ми играят. Разликата в обороти беше около 50 - 60. Доста се измъчих докато нагодя положението да играят. Засега се разбрахме, че няма да е пипат. Имало още хляб в помпата. Нова за инфо струва 1300 лв. Ама в повече случаи успявали да е побългарят и да поправят. Иначе казаха, че двигателя пее. Хареса им.
Дано съм бил ясен. Приемам коментари всякакви. Дори и излишни - Папарак.

|
Пон Фев 25, 2008 4:14 pm |
|
 |
rsof
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2007 10:24 am Мнения: 69 Местоположение: Пловдив / Luxembourg
|
Аз само неможах да разбера тази твойта кола TDI ли е или TD
Добре е когато всяка една тема има завършек 
_________________ / Fiat Marea Weekend / 1.9 TD 100/ / Škoda Fabia / 1.9 TDI /
http://rbrbgcup.betaracing.net/index_bg.html
|
Вто Фев 26, 2008 11:57 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|