Дата и час: Вто Май 20, 2025 7:56 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Съвет за покупка на FIAT MAREA 1.9 JTD 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Съвет за покупка на FIAT MAREA 1.9 JTD
Колата е произведена 2001год. юни месец. на 120хил. км. е . Комби. 110 кончета е май. Почти всички екстри за модела има. Въпроса ми е добра ли е колата, за двигателя знам че проблеми няма да има, но другото ме притеснява. Много е нова и е много евтина- 5300, възможно ли е това. Колата отвън и отвътре е перфектна и ме грабна, но нереално ниската цена ме плаши и за това питам. При евентуален оглед какво трябва да се гледа? Благодаря предварително:) :) :) :)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Продава се печеливш бизнес!

Последна промяна Ancho на Пет Дек 21, 2007 12:06 am, променена общо 1 път

Чет Дек 20, 2007 11:57 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Защо реши в този раздел да пускаш темата, а не в раздела за дизели?
Местя я там! :cool:

Чет Дек 20, 2007 11:59 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Paparac написа:
Защо реши в този раздел да пускаш темата, а не в раздела за дизели?
Местя я там! :cool:

Позачудих се ама пак съм объркал. Извинявам се!

Последната снимка!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Дек 21, 2007 12:08 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Поразгледай тук малко. viewtopic.php?t=17898&postdays=0&postorder=asc&start=0
Има и други темички за 1.9 JTD мотора.

Пет Дек 21, 2007 2:44 am
UNREAD_POST 
Огледайте двигателя за следи от отваряне. Ако не знаеш как, викни някой майстор. Огледай за следи от сериозен удар, челен или страничен, добре е да се закара на проверка на преден и заден мост. Прекалено евтина ми се струва и на мен, дизел на 6г. за 5300, съмнително.

Пет Дек 21, 2007 5:49 pm
UNREAD_POST 
Ancho здравей ! Искам да ти кажа нещо и аз преди да си купя мареата доста обикалях и разпитвах . Познат който внася коли от чужбина ми каза не се мятай на бяла защото белите били таксита в 70% от случаите. Другото което забелязвам , е че колата е с един еърбег , но се съмнявам че това не би оказало кой знае колко голямо влияние на цената . Както ти казаха колегите викаш си майстор и отиваш с него да гледаш . Макар че аз бъкел не разбирам от коли но си взех моята без майстор правих се на разбирач гледах каквото бях прочел из форума за мареата хващах се за какво ли не и свалих от цената и то доста според мен и си избрах поне за мен идеалната тъй като нямах познат майстор , а да викна някой от сервиз нямам им вяра та по добре на мен да си ме е яд от колкото да се ядосвам на друг . Но колегите ти казаха майстор и това е аз съм неспасяем случай :) Успех и дано е читава колата .

Пет Дек 21, 2007 6:39 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Огледайте двигателя за следи от отваряне. Ако не знаеш как, викни някой майстор. Огледай за следи от сериозен удар, челен или страничен, добре е да се закара на проверка на преден и заден мост. Прекалено евтина ми се струва и на мен, дизел на 6г. за 5300, съмнително.

Човек разбиращ от коли ще има със сигурност, дори доста добър. Но защо мислиш че толкова нова кола може да е с отварян двигател? Да е удряна съм съгласен, и за това има човек който ги разбира тия работи, но за двигателя ?

Аз за белия цвят имам едно обяснение - от завода още когато се купуват колите и се избира цвета повечето хора избират белия защото е по евтин от останалите. Именно за това всички Мареа/Маренго/ са бели. Всички бусове ако си забелязал са бели. За непретенциозни хора цвета е според цената а белия е най - евтин! Аз поне така си ги обяснявам нещата!

За това че е била такси - може би си прав, защото пробега който е обявен е най-удобен за връщане и въобще е идеален за всеки купувач. От друга страна до преди година и малко карахме Рено Меган същата година, същия месец бензин. За 5години и 3-4 месеца му ударихме малко над 80 000км. което не е много, та какво ли са още 40 000 отгоре ако колата е карана малко повече а е и с 1.5год повече. Абе като цяло има 2 варянта до които се достига така или иначе - или пробега е върнат или е реален! :) :) :)

Последна промяна Ancho на Пет Дек 21, 2007 7:06 pm, променена общо 1 път

Пет Дек 21, 2007 6:48 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Ancho споделям какво са ми каза ли на мен , да прав си че има нещо такова като цена според боята , но все пак компетентен човек е най-добре да я види . А ми не си ли мислил за ТД100 вариант освен JTD ? Аз съм с такова и да чукна на дърво много съм си доволен .

Пет Дек 21, 2007 7:02 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
arsenov написа:
Ancho споделям какво са ми каза ли на мен , да прав си че има нещо такова като цена според боята , но все пак компетентен човек е най-добре да я види . А ми не си ли мислил за ТД100 вариант освен JTD ? Аз съм с такова и да чукна на дърво много съм си доволен .

Да, така ще е, няма да отиде моя милост да се прави на разбирач:) :) :). За ТД не сам гледал защото е по старата версия на двигателя а разхода е с малко но по-висок. Освен това нафтата ще я плаща баща ми и за това гледаме по нова разработка на двигател с по нисък разход а и по нова кола като цяло! Освен това имаме ЖТД от повече от година (става въпрос за буса :) ) и много върви таз машинка, нема спиране да чукна на дърво (и аз като теб)! И за това не сам гледал ТД!

Пет Дек 21, 2007 7:14 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Takaм, сега говорих с момчето което я продава. Колата била много запазена (вижда се от снимките), двигателя нямал никакви проблеми. За пробега каза че така пишело на километража, но това не значи че е реален (като гледам волана, може би пък да е реален). Каза че като идеме да я гледаме ще обсъдиме и цената (отива на 5хилки иначе казано). Питах го за сервизна книжка и той каза че не си спомнял. Това ме заинтригува обаче. Вярно че май е автокъща и е възможно от многото коли да не помни ама ако няма сервизна книжка май не е много читава работата. Освен ако компютърната диагностика не покаже никакви проблеми! Бе един вид не е зелена светлината ама е между жълто и зелено! :) :) :)

Пет Дек 21, 2007 7:27 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Има ли пълен комплект ключове? Ако е с фабрична аларма, е твърде вероятно и едно малко ключенце за постоянно изключване на алармата да трябва да ти дадат. Също код за касетофона (ако махнеш акумулатора за повечко време и е настроен да иска код... ще береш ядове). Освен тези неща и ако е с фабрична аларма, трябва да имаш и кода за отключване на алармата, за да се програмират нови ключпве ако се наложи. Ако ги нямат, поне може да свалиш още от цената. Виж и дали скарата с оборудването ти е над резервната гума, тъй като аз като търсих, масово нямаха. Друго не мога да те посъветвам, което е характерно за модела, тъй като и аз съм от едва 2 месеца с такава и не й знам пинизите още.

---------------------------------
Изображение

Пет Дек 21, 2007 9:22 pm
Профил ICQ WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Airfan написа:
Има ли пълен комплект ключове? Ако е с фабрична аларма, е твърде вероятно и едно малко ключенце за постоянно изключване на алармата да трябва да ти дадат. Също код за касетофона (ако махнеш акумулатора за повечко време и е настроен да иска код... ще береш ядове). Освен тези неща и ако е с фабрична аларма, трябва да имаш и кода за отключване на алармата, за да се програмират нови ключпве ако се наложи. Ако ги нямат, поне може да свалиш още от цената. Виж и дали скарата с оборудването ти е над резервната гума, тъй като аз като търсих, масово нямаха. Друго не мога да те посъветвам, което е характерно за модела, тъй като и аз съм от едва 2 месеца с такава и не й знам пинизите още.

Под скарата с обурудването какво имаш впредвид. Май се досещам ама да ме светнеш :)! Код за радиото и ключе за алармата 100% ще искам защото реното беше същото и му знам неговите скрити номера, на тази не вярвам да са по различни тъй че ще го натисна за тях. Колкото до още свалянето на центата ми се струва невъзможно, защото цената и без това си и е ниска, той свали 300 и аз тряя да искам още надоло, де да знам как ще стане това, но като познавам баща ми може и за 4800 да я взмеме! Мерси за съветите!

Пет Дек 21, 2007 11:38 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Скарата с оборудването е над резервната гума (под кората на дъното на багажника). Прикрепена е с една голяма пластмасова гайка с уши за завиване и отвиване. На скарата има крик, ключ за гумите, отвертка, куката за теглене и един фиксатор. Мисля че беше това. Колкото до кодовете - не храни големи надежди. Супер рядко се намират такива автомобили. Масово са само с един син ключ. Ако ти попаднат някакви документи на колата, виж ако има сервизна книжка и се обади на сервиза в Италия. Аз така направих с едната Мареа, която гледах. Искаха ми името на бившия собственик или италианската регистрация. Аз името му го взех от гаранционната карта, която все още си седеше сред документите.

Иначе изглежда доста добре и аз бих я купил, че дори и да излезе нещичко да ми е по джоба да го купя.

Примерно, може с изключен дебитомер да пробваш как дърпа, след като си я пробвал с включен. Ако дърпа осезателно повече, значи нещо не е наред с дебитомера (замърсен или повреден/счупен).

Успех...знам, че не е лесно.

---------------------------------
Изображение

Съб Дек 22, 2007 12:19 am
Профил ICQ WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Airfan написа:
Скарата с оборудването е над резервната гума (под кората на дъното на багажника). Прикрепена е с една голяма пластмасова гайка с уши за завиване и отвиване. На скарата има крик, ключ за гумите, отвертка, куката за теглене и един фиксатор. Мисля че беше това. Колкото до кодовете - не храни големи надежди. Супер рядко се намират такива автомобили. Масово са само с един син ключ. Ако ти попаднат някакви документи на колата, виж ако има сервизна книжка и се обади на сервиза в Италия. Аз така направих с едната Мареа, която гледах. Искаха ми името на бившия собственик или италианската регистрация. Аз името му го взех от гаранционната карта, която все още си седеше сред документите.

Иначе изглежда доста добре и аз бих я купил, че дори и да излезе нещичко да ми е по джоба да го купя.

Примерно, може с изключен дебитомер да пробваш как дърпа, след като си я пробвал с включен. Ако дърпа осезателно повече, значи нещо не е наред с дебитомера (замърсен или повреден/счупен).

Успех...знам, че не е лесно.

Значи правилно съм се насочил, точно това си мислех за тази скара. Огледа на кола честно казано за пръв път ще правя, ако изключим Роувъра ама оня пич като ни повози малко ние нищо не гледахме повече, само ахкахме и се маехме, другите огледи са били на бусове, където се гледат малко по различини работи! Човека който ще бъде на огледа с нас разбира много, но аз бих искал да знам горе доло как трябва да се държи този двигател като пъргавина, старт, линейна скорост и т.н. Този с когото ще ходиме както казах разбира много, но с дизели си е имал малко рабора, с фиат още по-малко, за това аз трябва да знам повечето неща и като му кажа това трябва да е така така и така, той да може да ми каже това е така така и така. Важно е да сполучиме на кола защото искам да затапя устите на брат ми и на баща ми които както повечето умници в БГ понаплюйват ФИАТ, но сега с Дукато-то и Мултиплата в която брат ми се влюби нещата се попромениха малко и сега е време нещата да се преобърнат на 180градуса. Още повече че шофиора в някои от ситуациите ще е от женски пол и хич не може да кара (майка ми) тъй че ммможжже и да излезнат няколко проблемчета но ще имам оправдание с шофиора. Извинявам се ако съм си разказал драмите на дълго и на широко ама късно вечер преди сън е така! Поздрави! :)

Съб Дек 22, 2007 1:20 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
След като е обявена за 5300лв, е ясно, че ще ви я даде за 5000лв. Ако колата няма някакъв скрит проблем, за цената си е направо далавера. За двигателя имах в предвид, че може да е прегряван или да е късала ремък - ремонта там е страшно скъп и в повечето случаи, хората си купуват други коли. Късането на ремък, може да се отремонтира, но прегрят дизел само с доста парички. Не знам дали си чел, преди време пуснах едно питане за Фронтера дизел, която мой колега купи на страшна далавера, а след 2 месеца излезе, че колата е със спукан блок и с ремонта му се върза двойно. Не ти го желая, естествено, дано всичко да е ок!
Провери VIN кода, преди да преговаряте.

Съб Дек 22, 2007 6:37 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща