|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 4:20 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
 Замръзнала нафта
Ами да, нафтата във 2ри пореден ден замръзва и буса е неизползваем до обяд, за да се размрази, тази нощ беше на завет, кучи студ, пак е замръзнала и в момента чакам да се размръзне ама незнам дали ще стане. Като се запали изгаря нафтата в двигателя и после като тръгне да дърпа новата и гасне, и преди това съскащия звук който се чува обикновенно вече е доста по груб. Сложихме добавка против измръзване, но чак сега на сутринта и незнам дали ще има ефект, и алпин дизел сложихме и пак и пак не се размръзва, а днес не се очаква затопляне и по този начин автомобила става неизползваем, някой ако е имал същия проблем (има предполагам) да помогне ако може като каже как да се оправи туй явление - замръзването!
:roll: :roll: :roll:
Поздрави, ЧНГ
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Съб Яну 05, 2008 11:03 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
А допреди алпина какво зареждахте? Приятелката ми кара дизелова кола. Първата зима беше само с VPower, а тази зима е с алпин. Мотора подгрява само 2-3 секунди и забръмчава от раз без каквито и да са добавки. Премиум дизела не е много подходящ за зима.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Съб Яну 05, 2008 5:09 pm |
|
 |
MartoModev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 28, 2007 3:52 pm Мнения: 197 Местоположение: София 19 Люлин
|
Да и при мен се случи така.Вчера сутринта към 8:30ч.не можа да запали.Даже акумалатора почна да пада.По обяд към 13:30ч.без проблем запали.Явно и моята нафта беше позамръзнала.
|
Съб Яну 05, 2008 10:11 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
Ferrari написа: А допреди алпина какво зареждахте? Приятелката ми кара дизелова кола. Първата зима беше само с VPower, а тази зима е с алпин. Мотора подгрява само 2-3 секунди и забръмчава от раз без каквито и да са добавки. Премиум дизела не е много подходящ за зима.
Еми нафтата е крадена, вероятно не е много хубава, но е факт че днес цял ден беше неизползваем, през 30мин слизах да го паля, да не би да се е оправил, но уви, пали си веднага, работи минутка, започват да си играят оборотите и гасне сам (като изхвърля бял дим). Мислех на пароструйка ама в това време никой не бачка, утре тряя да се пръсне с топла вода отдоло и двигателя и ако запали и работи ще се сложи алпин до горе с 2-3литра бензин!
|
Съб Яну 05, 2008 10:36 pm |
|
 |
Arnold
|
Ancho написа: Еми нафтата е крадена, вероятно не е много хубава
 Бинго! С това да беше почнал, какво се чудиш тогава за качествата и че замръзва.
Ама как го лепна това признание, че караш с джасната нафта 
|
Съб Яну 05, 2008 10:54 pm |
|
 |
MartoModev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 28, 2007 3:52 pm Мнения: 197 Местоположение: София 19 Люлин
|
А ако не е тайна по колко я намираш нафтицата 
|
Съб Яну 05, 2008 11:00 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
Arnold написа: Ancho написа: Еми нафтата е крадена, вероятно не е много хубава
 Бинго! С това да беше почнал, какво се чудиш тогава за качествата и че замръзва. Ама как го лепна това признание, че караш с джасната нафта 
Еми да така е, качествата и са спорни, обаче пък вчера вечерта е сложен 1литър бенц, и сутринта сложихме добавка уш против замръзване и за размръзване, 40литра показва че има сега, как е замръзнала и как не се размръзва с тая добавка незнам?
Нафтата е по 1.40 и не е сигурно че е крадена! Май не е !
|
Съб Яну 05, 2008 11:33 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
|
Пон Яну 07, 2008 5:47 pm |
|
 |
MartoModev
Кара Фиатче 126
|
Е не си мисли че като си наръгъл добавки и си сипъл от бензиностанция проблема е бил това.Времето се затопли.
|
Вто Яну 08, 2008 3:44 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
И един съвет. Спрете да се ебавате с мотора. Това е JTD. С тази джасната нафта в такъв филм може да се вкарате, че да не може да се освестите. Сигурно си наясно как вървят цените на common-rail помпа и дюзи.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Яну 08, 2008 3:52 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
Ferrari написа: И един съвет. Спрете да се ебавате с мотора. Това е JTD. С тази джасната нафта в такъв филм може да се вкарате, че да не може да се освестите. Сигурно си наясно как вървят цените на common-rail помпа и дюзи.
Абсолютно да, и си прав, но доста сме карали с тая нафта, човека който ни снабдява също кара с нея, и не е проблемна, никви проблеми не сме имали, надявам се и да нямаме, ама кво да се праи, май не е лоша. Просто има повечко вода!
|
Сря Яну 09, 2008 2:36 am |
|
 |
toditobg
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Яну 09, 2008 9:37 pm Мнения: 5 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Аз миналата година имах същия проблем.Работи , докато изгори нафтата от филтъра и след това започва да придърпва, пуши или накрая изгасне.Мислех че е от нафтата,защото , като се постоплеше и нямаше проблем.Като отворих резервоара/извадих сондата/ се оказа че точно , където засмуква нафтата има една много финна цедка и тя беше доста мръсна.Беше зацапана по-голяма площ от нея и нафтата минавше през малкото останало чисто място. Та когато е топло и нафтата не е толкова гъста няма проблем, но като стане много студено и нафтата се сгъсти започва трудно да минава и затова прави проблем.Така че има вероятност и това да ти е проблема.Аз след като го изчистих от тогава не съм имал проблем,а не съм слагал и добавки.
|
Сря Яну 09, 2008 9:50 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
toditobg написа: Аз миналата година имах същия проблем.Работи , докато изгори нафтата от филтъра и след това започва да придърпва, пуши или накрая изгасне.Мислех че е от нафтата,защото , като се постоплеше и нямаше проблем.Като отворих резервоара/извадих сондата/ се оказа че точно , където засмуква нафтата има една много финна цедка и тя беше доста мръсна.Беше зацапана по-голяма площ от нея и нафтата минавше през малкото останало чисто място. Та когато е топло и нафтата не е толкова гъста няма проблем, но като стане много студено и нафтата се сгъсти започва трудно да минава и затова прави проблем.Така че има вероятност и това да ти е проблема.Аз след като го изчистих от тогава не съм имал проблем,а не съм слагал и добавки.
Ми то се едно, пак нафтата прави проблема от това че е замръзнала, тъй че кат се стопли няма проблеми!
|
Чет Яну 10, 2008 4:49 pm |
|
 |
toditobg
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Яну 09, 2008 9:37 pm Мнения: 5 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Исках да кажа , че сега като съм го изчистил дори и когато е студено няма проблем.
|
Чет Яну 10, 2008 11:52 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
toditobg написа: Исках да кажа , че сега като съм го изчистил дори и когато е студено няма проблем.
Да де ясно, разбрах те, а къде се намира туй нещо да ми кажеш?
|
Пет Яну 11, 2008 12:03 am |
|
|