Дата и час: Вто Май 20, 2025 6:02 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Имам проблем с Fiat Marea 2,4 TDS! 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Имам проблем с Fiat Marea 2,4 TDS!
Здравейте фенове на Фиат!От 8 месеца имам Fiat Marea 2,4 TDS.Всичко е супер освен един дразнещ проблем.Накратко: Ако отнема газта и после подам пак колата почти винаги "умира".Давам газ и колата не трепва.За да я включа в режим трябва да я изключа от скорост-оборотомерът да падне до долу след това да я включа (няма значение на коя предавка) и колата върви до следващото отнемане на газта...Не е от умната дюза-гарантирано-мерил съм я!Ако някой се е сблъсквал с този проблем ви моля-споделете!В представителството на Fiat вдигат рамене-"Кафеджиев"-Бургас.Благодаря ви предварително!

Пет Дек 28, 2007 1:58 pm
Профил
UNREAD_POST 
Мареа TDS май няма, има TD или JTD, не карам дизел ала не съм чувал за TDS. Пишеш почти винаги,значи понякога не умира,тъй ли да разбираме?В това представителство поне не я ли закачиха на компютър да я погледнат? Много странен проблем :-(

Пет Дек 28, 2007 2:03 pm
UNREAD_POST 
На първо време трябва да се провери потенциометъра на газта (3 - намира се вдясно от педала на газта) и дебитомера (12). Погледни и "ключа" за съеденителя (1), най вече за разхлабена или откачена букса. Диагностиката е задължителна.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Съб Дек 29, 2007 7:56 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Re: Имам проблем с Fiat Marea 2,4 TDS!
Димо Колев написа:
Здравейте фенове на Фиат!От 8 месеца имам Fiat Marea 2,4 TDS.Всичко е супер освен един дразнещ проблем.Накратко: Ако отнема газта и после подам пак колата почти винаги "умира".Давам газ и колата не трепва.За да я включа в режим трябва да я изключа от скорост-оборотомерът да падне до долу след това да я включа (няма значение на коя предавка) и колата върви до следващото отнемане на газта...Не е от умната дюза-гарантирано-мерил съм я!Ако някой се е сблъсквал с този проблем ви моля-споделете!В представителството на Fiat вдигат рамене-"Кафеджиев"-Бургас.Благодаря ви предварително!

Здрасти колега! Не се притеснявай имам същия проблем и той се казва запушен EGR клапан /клапан за изгорели газове/. Откриха го на компютрна диагностика, грешката се чисти, но след това отново се регистрира. Това се случва само при 2.4 ТД, защото само при този двигател се монтира тази джаджа и тя е само от екологична гледна точка, но запуши ли се се получава точно това, което и ти описваш. Решенията са две или се сваля и се прочиства, за което имаше тема и снимки, или се изолира, за което също бяха писали колегите. Аз все още не съм избрал решение за себе си, но и нямам време. Чакам един колега от форума да направят сервиз и да му я остава за ден два да отстранят няколко проблема.

Съб Дек 29, 2007 1:22 pm
Профил

UNREAD_POST 
При мен има датчик на педала ,за спирачката и като се повреди точно това прави , не рарешава да форсираш мотора , приема че е натисната спирачката.

Съб Яну 05, 2008 1:55 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]