Дата и час: Вто Май 20, 2025 10:27 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Антифриз за Форд Орион 1.6Д... 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Антифриз за Форд Орион 1.6Д...
извинявам се много за въпроса но трябва да наливам антифриз в колата и купех от лукойл една бяла туба 4литра(15.40лв)готов разтвор и проблема е обаче че незнам колко трябва да сложа... малко темата изобщо не е за този форум но ... се надявам на помощ , колата е форд орион 1,6д '89 няма климатик :) искам да разбера колко литра трябва да сложа антифриз и дали трябва да слагам вода... на етикета на тубата пише -40градуса
мерси предварително за разбирането :)

Сря Ное 28, 2007 8:52 pm
Профил
UNREAD_POST 
9.5 литра събира фордчето. :cool: Ако сменяваш изцяло антифриза ще ти трябва още една такава туба. Останалото можеш да го долееш с дестилирана вода, но мисля че няма да ти се наложи. Едва ли си източил цялото количество.

Сря Ное 28, 2007 9:04 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
ами ако го смеся с обикновена вода ще има ли ефект или... ще ми са спука радиатора някоя студена вечер ;)
или ся примерно спешно ми трябва утре да изляза с колата но утре ще е студено и ако излея тез 4литра има ли шанс да успея да са прибера :)

Сря Ное 28, 2007 9:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
Първо трябва да се знае има ли изобщо някакъв антифриз в колата и горе-долу какво количество е. Ако сте го източвали по стандартния начин е останал мин. 2л в блока. Ако е напълно празен (примерно, двигателя е след основен ремонт) трябва да си сипеш цялото нужно количество, да обезвиздушиш системата и чак тогава ще си спокоен. Теоретично, антифриза който си купил е до -40°С(в което аз силно се съмнявам) и разреждането му с вода 1:1 трябва да осигури нужната защита на мотора за зимата в БГ. Най-добре мини някъде да премерят това, което си купил и ако отговаря на стойноста си, можеш да си спестиш втора туба.

Сря Ное 28, 2007 9:52 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
е от лукойла съм го купел антифриза едва ли ще лъжат хората а пък и множко ми се струва 15лв за 4литра... аз съм чувал че е 3лв на литър и викам ай ше дам пара ... ама ся нз ко да прая пък трябва спешно.. в колата няма никакъв антифриз само вода

Сря Ное 28, 2007 9:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не мога да се ангажирам с мнение, защото това е опасна ситуация. Единствения съвет, който мога да ти дам е да източиш водата след паркиране. След като спешно ти трябва колата, това е единственото, което можеш да направиш. На следващия ден знаеш процедурата.

Сря Ное 28, 2007 10:29 pm
UNREAD_POST 
Колега, какаво стана, смени ли антифриза?

Пет Ное 30, 2007 7:34 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
ами ся съм зле с финансите и паркирам колата на слънце.. за мое щастие бяха топли и слънчеви дните иначе като не съм я палил като я запаля едно че пали зорлен и като запали сякаш оборотите падат леко ама след 10тата минута вече сичко е на 100% чудя са аз как може готов за употреба антифриз да е толкова скъп аз си мислех че е ефтин... и все пак идната седмица мисля да го сменя щото ме е страх... ся колата седи в гаража :) а ти я ми дай някакъв начин да се свържа с тебе по интернет irc icq skype нещо от сорта че искам да та поразпитам едни работи и малко акъл да налеиш ;)

Пет Ное 30, 2007 7:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]