Дата и час: Вто Май 20, 2025 8:01 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Проблеми с оборотите 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST Проблеми с оборотите
Колеги, колата е ТЕМПРА 1,9Д и от известно време започна да променя оборотите. Значи работи си колицата на празен ход, поддържа си около 800-850 оборота и по някое време току вземат, че паднат на 650- 700 или пък се качат на около 1000, изфорсирам я и всичко си дойде на мястото. Освен това караш си спокойно, спостоянна скорост и пак по някое време току колата хукне та нема спиране т.е. започва да се ускорява без да съм пипал педала. Дръпна леко крак от газта и пак всичко си е ОК. Слагах разни добавки за почистване в нафтата, но ефект нулев или поне не е видим. Съмнявам се в ГНП-то, но не съм много сведущ по въпроса, тъй че моля Ви дайте някакъв акъл какво да правя и къде да ходя.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!

Пон Дек 04, 2006 10:02 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
колега аз съм с bravo и моят проблем е същият като твоя,сега стана и много фрапално падайки оборотите пуши като кремиковци.
огромен бял дим,чистих си сондата и смених горивният филтър и все тая и незнам вече кво да правя ако си намерил проблема кажи

Нед Ное 18, 2007 10:03 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Аз имах подобен проблем, и при мен оборотите се вдигаха сами. В крайна сметка установих че смуче по малко въздух който разпенва нафтата и докато изгони въздуха колата ми работеше на по високи обороти. При мен маркуча за обратната нафта е прозрачен и това ми помогна да установя проблема. Ако маркучите не са Ви прозрачни, купете си едно парче прозрачен маркуч и го сложете на обратната нафта за да наблюдавате за евентуален въздух.

Нед Ное 18, 2007 10:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]