|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 1:13 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Мареа JTD105 - покупка - спешен съвет
Автор |
Съобщение |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
 Мареа JTD105 - покупка - спешен съвет
Коеги,
Трябва ми спешен съвет. След едномесечно търсене най-после успях да открия Фиат Мареа с двигател JTD105. Оказа се, че JTD-тата са много кът на пазара. (Примерно в неделя в цяла дупница имаше само една JTD Мареа). Както и да е.
Колата е Фиат Мареа, модел 1999 година 1.9JTD, има климатроник, оригинално озвучение и касетофон, халогени, лети джанти.
Какво видях по колата - предния десен фар, предното му стъкло е спукано и е за смяна, има някаква интервениця по задния десен калник, така че леко бронята стърчи, ама не можах добре да видя, че беше тъмно. Утре преди обед ще ида по светло да я огледам добре, но като цяло ми се видя запазена.
Запали лесно и съвсем леко изпуши на студен двигател, след 1-2 мин я форсирах, супер лесно влиза в обороти без никакво замисляне, като бензинов двигател направо. Чува се едно свистене (предполагам турбината) около и под 1500 оборота. При форсиране не видях да пуши, може би съвсееееем малко, ама беше тъмно и студена колата. Утре ще я ръчкам още. Имаше някакво леко проскърцване, сякаш ремък проскърцва. Също на първото натискане на съединителя, педала остана долу...., вдигнах го с крак и следващото натискане беше много твърд, от там насетне мазно се натискаше. Не останаха да светят никакви индикации след като запалих, освен тази за ръчната. Няма червен ключ, но има сервизна книжка (колата е внос от италия), която е попълнена до 26.09.2006, когато е сменен ангренажа и тогава е била на 195 000 км, сега показва 211000....
Моите въпроси:
1. Много ли са й километрите (никога не съм карал нито дизел, нито Фиат)?
2. Колко струва преден десен фар или стъклото само (незнам как се продава)?
3. Колко струва нещо като светлоотразител на задната броня, че едното го няма и него?
4. Какви проблеми мога да имам при липсата на червен ключ?
5. Какво да очаквам от към съединителя заради това заяждане на педала?
Май това е, за сега... Утре ще я огледам на светло и ако реша да я взимам, задължително ще я закарам в Динекспрес в Пловдив да я прегледат, дано имат свободни слотове да ме приемат.
Надявам се да отговорите, тъй като търся такъв модел автомобил от доста време и ми се иска да я взема, стига да не е голяма барака с гореизброените проблеми.
Ах да, за сега цената е 6600 лв.
Благодаря предварително за отговорите, ако я взема, ще пием по едно на следващата ви среща по случай новата ми кола.
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
|
Пон Окт 15, 2007 8:15 pm |
|
 |
Rokambol
|
1. Километрите нe са много, ако са истинските.
2. Цената на фара е около 150лв., нов.
3. Това нещо само в морги. Цена на място.
4. За липсaта на червен ключ прочети тук
5. Колата е със хидравлична помпа на съеденителя и най-малкото е да се наложи обезвъздушаване, най-неприятното е смяна на цилиндъра. (40лв, без труд).
Успех!
P.S. Цената на автомобила е малко висока, според мен. Провери и климатроника дали работи.
|
Пон Окт 15, 2007 8:34 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Климатроника работи, пробвах го. Най-много ме притеснява съединителя. Не е опасно, така ли?
Цената ще падне още със сигурност.
Нещо друго?
|
Пон Окт 15, 2007 8:52 pm |
|
 |
Rokambol
|
Airfan написа: Климатроника работи, пробвах го. Най-много ме притеснява съединителя. Не е опасно, така ли? Цената ще падне още със сигурност.
Нещо друго?
Най много да те остави на пътя. Като откачи и не ти позволи да превключиш, ще трябва пътна помощ. Задължително трябва да се отремонтира. Не знам точно как е реализирано при този модел използването на спирачната течност, но аз не бих я карал с този проблем.
Последна промяна Rokambol на Пон Окт 15, 2007 9:18 pm, променена общо 1 път
|
Пон Окт 15, 2007 9:16 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
Сетих се и още нещо - може ли да се монтира оригинален джойстик за управление на радиокасетофона на разумна цена?
|
Пон Окт 15, 2007 9:16 pm |
|
 |
Rokambol
|
Ако няма такова управление, вградено във волана, малко трудно.
|
Пон Окт 15, 2007 9:20 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
А какво става като се сменя акумулатора или дълго време е без акумулатор, при положение, че няма червен ключ?
|
Пон Окт 15, 2007 9:29 pm |
|
 |
Paparac
|
Гореописаните проблеми не са страшни, само това за съединителя ме притеснява лично мен.
Другото, което ми се вижда множко, е цената. Трябва да падне под 6000 лв., ако можеш да я изтъргуваш за 5600-5700 значи си добър търговец. 
|
Пон Окт 15, 2007 9:30 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
Paparac написа: Гореописаните проблеми не са страшни, само това за съединителя ме притеснява лично мен. Другото, което ми се вижда множко, е цената. Трябва да падне под 6000 лв., ако можеш да я изтъргуваш за 5600-5700 значи си добър търговец. 
Под 6К ме съмнява да падне, но ще видим....
Защо те притеснява това за съединителя?
|
Пон Окт 15, 2007 9:41 pm |
|
 |
VooDoo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 9:02 pm Мнения: 115 Местоположение: Варна
|
Paparac написа: Гореописаните проблеми не са страшни, само това за съединителя ме притеснява лично мен. Другото, което ми се вижда множко, е цената. Трябва да падне под 6000 лв., ако можеш да я изтъргуваш за 5600-5700 значи си добър търговец. 
Малко се съмнявам продавача да смъкне цената от 6600 лв. на 5600 лв.- това са цели 1000 лв. разлика. Мисля,че до 6000 лв. може да падне и това според мен е добра цена за Мареа JTD-99 г.
_________________ FIAT BRAVO 100/16V
|
Пон Окт 15, 2007 9:43 pm |
|
 |
Paparac
|
Ако беше внос от Германия - да, но от Италия - не...
Успокояващото е, че колегата пише, че имала сервизна книжка. Всичко ли е изписано в тази книжка като история на колата обаче?
|
Пон Окт 15, 2007 9:49 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
Еми изписана е една страница и половина мисля, утре ще я гледам по-подробно. Дано тия джамбази не са я подправили нещо...беше тъмно вече, но утре ще я огледам подробно. Нещо специфично по тези книжки?
Поздрави
Последна промяна Airfan на Пон Окт 15, 2007 9:53 pm, променена общо 1 път
|
Пон Окт 15, 2007 9:52 pm |
|
 |
Paparac
|
А относно съединителя Rokambol го е казал вече какво може да стане, само да не излезе по-сериозен проблем с тоя съединител, че там вече ще се ръсят пари. Хващаш се за този проблем и смъкваш цената максимално.
|
Пон Окт 15, 2007 9:52 pm |
|
 |
Paparac
|
Темата отива в раздела за Дизели, сега загледах, че е в Консултации...
|
Пон Окт 15, 2007 11:04 pm |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
Airfan...с "малко" закъснение и с уточнение,че не искам да те разколебавам,но в Пловдив,в една автокъща на изхода за Асеновград видях една Марея 105JTD. Тъмно сив металик,със мултифункционален волан,халогени,доста запазена/според мен/. Искам да уточня-Аз не продавам колата,видях че си от Пловдив и понеже обикалям месните автокъщи за Фиат Браво 105JTD и видях Мареята!Успех и късмет с покупката!
|
Вто Окт 16, 2007 11:22 am |
|
|