Дата и час: Вто Май 20, 2025 1:20 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Индикатори на таблото на Типо ТД 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST Индикатори на таблото на Типо ТД
Здравейте колеги,
От една седмица насам индикатора за отчитане налягане в турбото не работи! Питането е към запознатите - какви биха могли да бъдат причините и най-вече как може да бъде отремонтирано (дали собственоръчно или проблемът е по сериозен)!
Другото нещо което спря да функционира е лампата за подгревните всещи! След смяната на релето за подгревните свещи както и самата лампичка на свещите отново отказва да свети - вероятно проблема е в бушоните - отново помощ за съвет от запознатите и патилите са отремонтиране?

Автомобилът е от подписа ми - Типо 1.9 ТД 94'
Благодаря преварително!

Нед Окт 14, 2007 6:47 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Индикатора за турбото се управлява от една тръбичка която е свързана с смукателния колектор и следи какво става там, имали вакум или над налягане.Този индикатор не е нищо друго освен един манометър със скала под и над нулата.
Провери дали не се е скъсал сигналния маркуч.

Пон Окт 15, 2007 12:15 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
По другия въпрос за релето.Сменял си реле-добре със същия тип или го замени с нащо?
Преди тово лампата светеше ли?
В момента сигурен ли си че релето работи и свещите подгряват?
Навържи си нещата и сигурно сам ще стигнеш до истината.

Пон Окт 15, 2007 12:20 am
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
Значи колега относно индикатора за турбото: като откачих таблото маркучето си беше наред, но което ми направи впчечатление ,че на празен ход не засмукваше въздух (както би трябвало или греша?)...не знам къде може да е причината и как мога да го оправя!
Лапмичката за подгревните свещи - историята започна оттам, че колата не е карана цяло лято ,тъй като бях в щатите и като се върнах не палеше хич...смених акумулатора (беше си за смяна тъй или иначе), но пак не палеше и лампата не светеше...оттам се посъветвах с запознати и ми казаха реле за подгрвни свещи...смених въпросното със същото като старото ( със старата букса за моделите 1.7Д и 1.9Д ,не правата а другата, кривата букса ) ...колата си пали, но лапмата така и не свети...смених лампичката ,но пак не свети... като вариянт ми остана изгорял предпазител (бушон) ,но все пак реших да попитам ,защото съм все още лайк ,а тоците не са шега работа!

Пон Окт 15, 2007 12:41 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Първо таблото не е трябвало да откачаш.Маркуча има два края,сещай се.Другия е включен към смукателния колектор.
От там с надуване можеш да предизвикаш отклонение на показанията към +.За мах. ти трябва 1 бар налягане.С изсмукване показанията са към -.Щом на празен ход не засмуква от към таблото то другия край не си е на мястото.
За лампата бъди сигурен че никой няма да сложи предпазител само на една лампа.Или има и той е за повече неща или само за нея няма.Увери се че до нея стигат и + и - .Друго,като дадеш контакт релето вкючва,след 10 сек. лампата угасва но релето не изключва.То изключва след още поне 10 сек. или когато вкючиш стартера.ОК.

Вто Окт 16, 2007 9:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]