Re: горд собственик на фиат
zazo написа:
Вече съм горд собственик ан Фиат Мареа-Маренго тд100 и имам няколко въпроса.
1.Като сменям ремака трябва ли да сменя и двете ролки и няква помпа имало там и дали и нея трябва да я сменям?
2.Колко масло сабира двигателя?
3.колко и дават да гори и колко реално гори и дали с 10л е добре 150км бес да е натискана?
4.некаде в форума прочетох''умна дюза''какво значи това и какв лампа трябва да светне.На мен ми светна за малко едно като инжектот малко слет като я взехна два-три пъти но от тогава не е светвала аз си го помислих че някоя дюза е запекла от седенето в салона на като сам я поткарал се е оправила.
5.Хубаво ли е сега да сложа някаква добавка в горивото да исчисти там нещо
мерси предварително
Добре дошъл във форума, колега, и честита придобивка! Много и безаварийни километри!
На въпросите ти (като за начало са доста, можеше да си помогнеш с търсачката на форума):
1. Освен ангренажния ремък трябва да смениш 2 до 4 ролки, пистов ремък, масло, филтри (маслен, въздушен и поленов - на климатика).
2. 4,5 литра SELENIA TD 15W40.
3. Разход: градско - 7,9/100; извънградско с 90 км/ч - 4,6/100, извънградско със 120 км/ч - 6,6/100.
4. "Умната дюза" показва проблеми в системите, отговорни за образуване и изгаряне на горивната смес. При първоначално даване на контакт лампата "умна дюза" светва за 1-3 сек и угасва. Това означава, че системите са се самопроверили и всичко е ОК.
5. Някой слагат редовно по 2 пъти в годината, друго още по-редовно, трети - само ако има проблем. Ти си решаваш