|
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 11:13 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Принципен въпрос за глава и блок.
Автор |
Съобщение |
Rokambol
|
 Принципен въпрос за глава и блок.
Трябва ми малко инфо, въпреки, че колата е Опел Фронтера с 2.3 литров турбо дизел на Исузу. Мой приятел си купи въпросния автомобил (нов внос) преди месец. За около 300км пробег му издуха гарнитурата на главата. Смеси маслото с антифриза. Оказа се, че мотора е отварян, къде и от кой - само Господ знае. Монтираната гарнитура беше III-ти ремонт, макар че при шлайфа на главата се оказа нужна такава за I-ви. Главата бе проверена от местен майстор за скрити пукнатини с някакъв аеро-флуиден апарат и такива не бяха открити. Външни също не се намериха. След ремонта, за по-малко от 200км, ситуацията се повтори. Моя човек се чуди какво да предприеме, някой му казал, че в София имало някакъв скенер за сериозен анализ на блок и глава. Вярно ли е и къде се намира. Адрес, телефон? Въобще какъв съвет ще дадете, че вече се замисля да купува цял мотор, за който не се знае дали няма да е още по-зле.
|
Пет Май 18, 2007 3:11 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Принципен въпрос за глава и блок.
Rokambol написа: Трябва ми малко инфо, въпреки, че колата е Опел Фронтера с 2.3 литров турбо дизел на Исузу. Мой приятел си купи въпросния автомобил (нов внос) преди месец. За около 300км пробег му издуха гарнитурата на главата. Смеси маслото с антифриза. Оказа се, че мотора е отварян, къде и от кой - само Господ знае. Монтираната гарнитура беше III-ти ремонт, макар че при шлайфа на главата се оказа нужна такава за I-ви. Главата бе проверена от местен майстор за скрити пукнатини с някакъв аеро-флуиден апарат и такива не бяха открити. Външни също не се намериха. След ремонта, за по-малко от 200км, ситуацията се повтори. Моя човек се чуди какво да предприеме, някой му казал, че в София имало някакъв скенер за сериозен анализ на блок и глава. Вярно ли е и къде се намира. Адрес, телефон? Въобще какъв съвет ще дадете, че вече се замисля да купува цял мотор, за който не се знае дали няма да е още по-зле.
Аз знам за рентгеново тестване на дефекти. Извършват го в сградата точно срещу входа на КАТ.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Май 18, 2007 7:10 am |
|
 |
Rokambol
|
Става дума за КАТ под парк-хотел "Москва", нали? Нещо повече - име на фирма, работно време, телефон най вече...?
|
Нед Май 27, 2007 11:07 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|