|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 1:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Проблем с "нова" Brava, гасне , не пали!
Автор |
Съобщение |
Sven
|
 Проблем с "нова" Brava, гасне , не пали!
От днес отново имам Fiat, а именно Brava TD100, днес я взех и вместо да и се кефа започнаха проблеми, направо ми се плачве  Преди да я купа мой човек я кара да и мерат компресията, палеше оттраз, просто перфектна, само оборотомера не работеше. Днес я взех и си я докарах пред нас, няколко пъти излизах с нея и всичко на шес. Отворих таблото да се опитам да си оправя оборотомера и тамън го разглобих, тръгнах да паля и неще  веднага зглобих оборотомера но проблема остна, запали от петия път, но ако не подържам газта изгасва и после пак така.
Колата има само син ключ, като оправях оборотомера мръднах седалката и отдолу стърчеше кабел с жак не по дълаг от 3-4 см, и и незнам къде може да се вклиючва( помислих да не е аварийното за безнина, но не е копче, а и запали пали с много опити но изгасва). Имам 1/2 нафта в резервора ( той няма капачка). Вътре смърди на нафта също така... и друго не се сещам
Моля ви дайте ми съвет къде да я закарам (ако въобще тръгне :| ) и от какво може да е . Мерси.
Цял раздел "Дизели" направихме, ама още има упорити! Местя темата. kiro_of_the_day
|
Сря Яну 17, 2007 5:27 pm |
|
 |
Sven
|
Оф да го ева, туко що я заплаих макар и трудно и я покарах малко, вървеше добре нямаше никви симптоми. Утре ще сменям филтри и масла, дали може да е от това :?
|
Сря Яну 17, 2007 7:25 pm |
|
 |
chuni
|
Sven написа: Оф да го ева, туко що я заплаих макар и трудно и я покарах малко, вървеше добре нямаше никви симптоми. Утре ще сменям филтри и масла, дали може да е от това :?
Може да са и много километрите на колата.
|
Чет Яну 18, 2007 1:43 am |
|
 |
Sven
|
chuni написа: Sven написа: Оф да го ева, туко що я заплаих макар и трудно и я покарах малко, вървеше добре нямаше никви симптоми. Утре ще сменям филтри и масла, дали може да е от това :? Може да са и много километрите на колата.
Всмисал, че са и много без да са сменяни консумативи или по-принци са и много навъртяни. На 227000км, това ли му е живота на двигатела  ладите изкарват по повече.
|
Чет Яну 18, 2007 12:51 pm |
|
 |
batececo
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Яну 11, 2007 11:59 am Мнения: 35 Местоположение: София 19 Люлин
|
Sven, моля те, пиши после какво е станало с колата, какъв е бил проблема като я оправиш, че съм се замислил и аз за дизелова Брава и направо се наплаших от темата 
_________________ I have counted to infinity. Twice!
|
Чет Яну 18, 2007 3:20 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
не разбирам от дизелаци ама квото съм чел по форума прегледай си маркучите да не смуче въздух, както и смени филтъра, всичко друго вече майстор
|
Чет Яну 18, 2007 4:16 pm |
|
 |
Sven
|
Днес или утре ще ходя при майстор, бил човек на този който ми я продаде и ще кажа какво е станало. Мисля, че накъде има спукан маркуч защото мирише на нафта! Сутринта запали трудно от втория път, но след това си запали оттраз. Купих и филтри и масло някво селения за турбо-дизел.
|
Чет Яну 18, 2007 4:25 pm |
|
 |
Sven
|
Накрая отидох при Киро Алфата  Изглежда точен. Оказа се, че колата ми губи сериозно масло и било от датчика за оборотомера (ето защо не бачкал ) и другата седмица ще го смени. От там ми миришело и на нафта, маслото падало върху тръбите и се изпарява.
batececo относно това където не ми палеше колата, оказа се, че просто съм я задавил. Това ми е първия дизелак и неразбирам затова. Не се притиснявай колата е пушка, няма да съжаляваш ако я избереш.
|
Пет Яну 19, 2007 6:22 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|