|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 2:06 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
 Клапан и консултация :(
Колеги, купих си въпросния клапан, който трябва да го сменя ама ново "20".
На пръв и елементарен поглед клапана не изглежда същия. Има една "джаджа", която на истинската снимка съм оградил с лилав овал (излишната част). Това изглежда все едно на самата ос (коснтрукция) е сложено допълнително и на самата снимка е вижда как е капсолован (стиснат) на три места (точно пред червената точка се вижда по-светло)
На оригиналния клапан където го извадих, това го няма. Излезнаха няколко въпроси. Това за какво е и самоя клапан какъв му е точно принципа на действие. Като разгледам схемата (разреза) на клапана излиза, че принципа на действие му е следния.
На чертежа с разреза: - през стрелката в червено влиза нафтата от отвора отбелязан с червена точка. Нафтата излиза през отвора в помпата (синята стрелка), през отворите отбелязани с зелената стрелка (на снимката).
Това е единствения и логичен начин на работа на клапана, който се вижда според чережа.
Ако това наистина е принципа на работа (а аз друг не виждам) значи задължително това което съм оградил на снимката, като излишна част е наистина излишно и то трябва да се махне (може би е нещо като транспортно нещо си да предпазва да не влизат мърсотии и да не падне зеления пръстен, за високото налягане)
На снимката също съм отбелязал с червена точка къде се пада отвора за влизане на нафтата, за да се ориентирате.
Естествено пробвах да го махна това нещо отпред лекичко, ама не подава и понеже това чудо струва 250лв, не посмях повече да пробвам преди да се консултирам с някой, който вижда реално ситуацията, или е попадал на същата такава.
Според вас, които ме разбрахте и разбирате от чертежи, дали съм прав или не. Ама няма друг принцип на работа на този клапан и за това питам.
До понеделник ще изчакам докато се допитам до някой сервизи други.
Благодаря ви за мненията.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Нед Яну 07, 2007 1:30 pm |
|
 |
Vladim
|
Хъмм.. а това стърчащо нещо може ли да е нещо, като тапичка? Другият вариант е да си купил не това, което трябва! :?
|
Нед Яну 07, 2007 8:46 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Vladim написа: Хъмм.. а това стърчащо нещо може ли да е нещо, като тапичка? Другият вариант е да си купил не това, което трябва! :?
Да ти кажа и аз се надявам да е тапичка, която да ми кажат "хващай клещите и дърпай здраво".
Иначе частта си я поръчах по номер на Фиат - 71728911
Това е номера и е един и същ за всички модели ЖТД.
Направо не знам още какво да правя.
|
Нед Яну 07, 2007 9:21 pm |
|
 |
ilkor
|
Ами на стария как е ? Ако е без тази част значи се сваля.
|
Нед Яну 07, 2007 9:27 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
Няма начин да не се вижда номера на старата част :idea:
Сравни ги и ако е същия пробвай с леко въртеливо движение да раздвижиш тази част :idea:
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Нед Яну 07, 2007 10:52 pm |
|
 |
Vladim
|
Ммда... определено не съм само аз този, който си мисли, че това е тапичка! 
|
Нед Яну 07, 2007 11:13 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
|
Хора, хора, до къде стигнах в наща държава.
Никой не може да ми даде информация, този клапан за какво става на въпрос.
Добре, че са пичовете в магазина на Стамболийски та ми върнаха парите, които бях дал за клапана.
Само едни пичове в Бош, казаха, че "МАЙ" този клапан бил в два варианта.
Дори "феновете" в Ауто Италия, не знаят за какво става на въпрос.
А бе май влезнах в една такава, "хубава" ситуация.
Разпитвам още хора, които да ми дадат информация, ама вече се съмнявам за какво става на въпрос.
Това отпред, което изглежда като тапа, не е тапа, или поне не може да се махне.
По номер на Бош, този клапан имал 2 варианта, които са до 2000 година и след 2000 година.
Според оригиналния номер на Фиат, този клапан е единствено и само един. Ама явно не е така, за това прилагам снимка от ръководството на Фиат, който клапан изглежда, същия като моя, с отвора отпред и такава какавато излиза на схемата според ЕПЕР-а. Мисля, че разликата се вижда очевидно в предницата на клапана. :?: :?: :?:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Яну 10, 2007 10:22 pm |
|
 |
doofiat
|
Такаааааааааа, виждам, че и трябват силни майстори.
Съвет звънни на:
Киро Алфата - 0889 889 047
Калоян(майстор и фен на италианките) - 0888 30 77 40
Киро Алфата(сервиза му в Княжево) бачка с още един пич и по принцип много знаят да дизелите и италианските коли.
Калоян също е добър майстор и прави и дизели и бензинки. Сервизът му се намира в близост до кръстовището на Пушкин и Околовръстното.
Успех!
|
Сря Яну 10, 2007 10:59 pm |
|
 |
Vladim
|
Ммда... имах подобна случка с продавачите с Александър ауто! Търсех си външно каре за колата, която има ABS. Тогава не бях много наясно и не знаех, че датчиците до ноември 98-ма се монтират под карето, а самото каре има т.нар. "гребен" от който датчика разчита импулси за движение. След ноември 98-ма обаче датчика е малко по-различен тип и се монтира пред "челото" на карето и чете импулси от лагера на главината, който има магнитни елементи в себе си. Та... тези пичове ми пробутаха каре с "гребен" въпреки, че ми взеха талона и по VIN номера видяха, кой точно тип каре трябва да ми дадат! В резултат на цялото изпълнение олекнах с 15 лева в сервиза, където бяха разглобили колелото и се чудеха с това новото каре, как ABS ще получава информация... Добре, че онези главундери от магазина се навиха да ми върнат парите макар, че един ми казваше "Абе не може да не е така, като ти казвам! И ние, караме фиати и много добре знаем, как е! Това е карето!" След няколко месеца установих, къде е уловката и мислех да ходя да им обясня някои работи, но се зачудих... защо да ги светкам-нека си знаят своето! 
|
Чет Яну 11, 2007 12:18 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|