|
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 9:28 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
сутринта запалих и тръгнах....после загаснах що е то?
Автор |
Съобщение |
borchev
Кара Фиатче 126
|
 сутринта запалих и тръгнах....после загаснах що е то?
значи сутринта палнах от втория път....само че покарах 2 минути и колата почна да губи обороти....а след това изгасна...запалих пак след 30 секунди въртене на стартер и покарах още 30 секунди...и пак заби нос и изгасна....и това за 10-15 минути се повтори 5 пъти....и колата беше позагряла вече....горивото ми е на разервата....но имам поне 7-8 литра в резервоара...имам и добавка за чистене на дюзите на редекс...да не се е получило нещо конденз?!? не разбирам грам ама при празен резервоар съм чувал че се образува....това ли ме мъчи?? а и сутринта си беше -6 -7 някаде?!?!
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Чет Дек 28, 2006 12:50 pm |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
еййй мерси много за съвета....още довечера ще и сипя 40 литра и разни добавки....а имам и газ някаква в багажника-и нея ще я сипна...а нали няма проблем да се мешат добавките-редекса и антигела ?!?!
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Чет Дек 28, 2006 1:39 pm |
|
 |
geo_g
Кара Симсонка
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 2:28 pm Мнения: 53 Местоположение: София 03 Възраждане
|
 Да не пускам и аз нова тема
Сутринта и моята не запали съвсем.
След завъртане пали, задържа 2-3 оборота и загасва. Отново пали, 2-3 оборота и гасне, също и мята кълба дим.
Закачих колата и с един колега я разходих из квартрала и нищо, не пали само от време на време мяташе кълба дим. Колата е с половин резервоар ОМВ спринт и с някаква добавка Шелл против замръзване на 50литра 50 мл.
Дайте идея какво да я правя и ако е нужен майстор моля, за кооординати, ако някой може да препоръча.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Това беше старата ми тема преди седмица -(Проблем снощи с Пунто 1.7д. С ОМВ алпин дизел, въртях почти 5 минути. След завъртане пали, но не ще да се наеме, работеше на границата на загасване, като задавена. Загасна 5-6 пъти и мяташе едни сиви кълба дим неизгоряла нафта като за световно. По накое време се оправи, днес я пробвах и си останах доволен,че отново си е същата перфектно работеща машина)
_________________ Живи, здрави и много късмет!
Punto S 1.7D
Audi A4 1.8T
|
Чет Дек 28, 2006 3:20 pm |
|
 |
gdd55
|
Бат Славчо моето мнение по въпроса е че веднъж парафиняса ли нафтата,после процеса е трудно обратим.Добавка няма да му помогне аз като замразнах миналата година и добавка слагах,и бензин слагах и топла тафта сипвах/държах я върхо радиатора в къщи/ файда йок/няма/.Докато не почистих цедката от парафина намук да запаля.Тия добавки се слагат предварително/преди да замръзне ,а не след това, то е писано 10000000000 пъти във форума ама няма кой да чете.Като парен каша духа във вторник си напълних резервоара догоре и една добавка му хварлих Хелиос за 200л набухах я всичката на мойте 60л :mrgreen: и съм патрон сега,че миналата година освен че замръзна ми докато почистя цедката на сондата на тази температура където беше -16С щях да умра апъки да не говорим че тук при нас гларусите/морските чада/ едно че студа беше зверски ами и този морски вяятър... аве не се жижееше.
|
Чет Дек 28, 2006 3:26 pm |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
напълних резервоара вече-никакъв проблем няма вече....сипах и от добавката хиит и редекс сипах дано не съм прецакал нещо...да развия ли филтъра(горивния) ако има вода да изтече или нищо да не пипам??
|
Чет Дек 28, 2006 3:44 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Nino написа: gdd55 написа: Бат Славчо моето мнение по въпроса е че веднъж парафиняса ли нафтата,после процеса е трудно обратим.Добавка няма да му помогне аз като замразнах миналата година и добавка слагах,и бензин слагах и топла тафта сипвах/държах я върхо радиатора в къщи/ файда йок/няма/.Докато не почистих цедката от парафина намук да запаля.Тия добавки се слагат предварително/преди да замръзне ,а не след това, то е писано 10000000000 пъти във форума ама няма кой да чете.Като парен каша духа във вторник си напълних резервоара догоре и една добавка му хварлих Хелиос за 200л набухах я всичката на мойте 60л :mrgreen: и съм патрон сега,че миналата година освен че замръзна ми докато почистя цедката на сондата на тази температура където беше -16С щях да умра апъки да не говорим че тук при нас гларусите/морските чада/ едно че студа беше зверски ами и този морски вяятър... аве не се жижееше. Жорка, честита Коледа, абсолютно си прав.. надявам се на колегите горивото наистина да е било малко... За всички беди които се описват по-горе са виновни водата в горивото и парафина.Аз на Борчев съм написал , че е желателно преди температурите да станат под 0 градуса.Също е добре народа един път на 4-5000 км да източва водата от утайника на филтъра.. това го пише в книжката на Пунтото.Като се вземе под внимание какво е качеството тук, значи километрите стават 2000-2500!!! :mrgreen:
А за тези на които върху (или по точно под) филтъра няма пробка за източване на водата какво да правим? :roll:
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Чет Дек 28, 2006 4:34 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Nino написа: BO написа: А за тези на които върху (или по точно под) филтъра няма пробка за източване на водата какво да правим? :roll: Лоша новина...сменят филтъра!!! :mrgreen:  Прегледай по-обстойно.. не ми се вярва да няма сепаратор на водата!Нали имаш индикатор за вода във филтъра на таблото... откъде ще я отстраниш? :roll:
Ами не знам да има индикатор за вода във филтъра. Дори на това табло и в книгите не е обозначена такава лампа. Третата част страница 720.
Другите (лампите в повече), които имам са за нивото на маслото, за отворена врата и за изгоряла крушка на стоп светлината (това при положение, че модефикацията е ELX)
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Чет Дек 28, 2006 4:51 pm |
|
 |
gdd55
|
На 25хил километра смених горивният на фиата,но първо му развих пробката за вода нямаше грам водица!Амата така ще е 39хил км съм минал с него само с нафта от туби по 1лв/1л.Някой път има капчици вода в нафтата те стоят на балони като ги видя и не ги сипвам те стоят винаги на дъното на тубата и тя понеже е прозрачна от минерална вода всичко се вижда
|
Чет Дек 28, 2006 7:51 pm |
|
 |
fiattttt
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 10:41 am Мнения: 3 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Izvinqwaj s kakwa dobawka karash,zashtoto i az imam problem s paleneto! Predwaritelno blagodarq
Извинявай с каква добавка караш, защото и аз имам проблем с паленето! Предварително благодаря
Колега, "шльокавицата" хич не е добре дошла във форума! Моля те спазвай правилата и пиши на кирилица.Ако нямаш, има кредор. Поздрави Nino
|
Чет Яну 18, 2007 10:57 am |
|
 |
do4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 6:17 pm Мнения: 81 Местоположение: Стара Загора
|
Ако не сте си сменяли скоро горивния филтър и от него би могло да е като паднат температурите миналата зима ме мъчи постояно точно по този начин запали работи на 800 оборота с пълна газ и изгасва, а отзаде пуши като Трабант.
_________________ Fiat Croma 2.5TD 86
Alfa Romeo 2.5TD 94
|
Чет Яну 18, 2007 11:31 am |
|
 |
fiattttt
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 10:41 am Мнения: 3 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
и при мене пуши много ама всичко съм сменила! Казаха ми добавак да сипвам ама не знам каква?!?!?!
|
Чет Яну 18, 2007 12:02 pm |
|
|