Дата и час: Пет Май 23, 2025 12:45 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Може би проблем с паленето? 
Автор Съобщение
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Може би проблем с паленето?
Колеги, защо сега на -3 градуса навън вече за сигурно 3-ти или 4-ти път сутрин като си паля Бравата, не иска да запали от първия път. Пропуска си паленето (обикновенно върти 2 пъти (приблизително)) и пускам стартера. При второто подгряване и въртене си запалва. Много странно. Когато колата ми беше с всичките изгоряли свещи си палих и на -5 градуса (преди около месец), а сега смених и 4-те свещи и вече за 4-ти път (по спомен) пропускам първото палене (колата въобще не реагира, че ще запали и пускам стартера, като след 2-рото подгряване си пали, както всеки път - нормално).
На тази температура (около -2 градуса) подгряването ми е около 4-5 секунди, което за JTD двигател е в нормите си.

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Пон Дек 25, 2006 5:48 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Огледай съединенията, сложи някоя друга скоба по маркучетата, погледни дали не ти прокапва от някъде нафта. Погледни темата ми "Капе нафта..."
Вече проблема ти не е в свещите.

Пон Дек 25, 2006 6:25 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
doofiat написа:
Огледай съединенията, сложи някоя друга скоба по маркучетата, погледни дали не ти прокапва от някъде нафта. Погледни темата ми "Капе нафта..."

Ами имам само един маркуч, този който е за връщане на нафтата, който от релсата влиза най-отгоре в нафтовия филтър.
Той е омазнен (с нафта по него) и от двата края като го хвана се врътка целия заедно със скобите, ама той си е от 1 месец така и ме убеждаваха, че от там не може да се губи нафта. Аз бях загрижен да не бяга нафта от там и да ми се увеличи разхода. Въобще не изглежда да тече нафта и от двата му края защото по частите където е закачен са си чисти а просто все едно скобите не го държат и се е омазним (онафталил) целия, което говори, че излиза нафта от там.
Ама той е за обратната нафта а не е в тази посока, която храни колата с гориво и за това си мисля, че проблема с паленето не е от него.

Пон Дек 25, 2006 6:52 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
BO написа:
doofiat написа:

Ами имам само един маркуч, този който е за връщане на нафтата, който от релсата влиза най-отгоре в нафтовия филтър.
Той е омазнен (с нафта по него) и от двата края като го хвана се врътка целия заедно със скобите, ама той си е от 1 месец така и ме убеждаваха, че от там не може да се губи нафта. Аз бях загрижен да не бяга нафта от там и да ми се увеличи разхода. Въобще не изглежда да тече нафта и от двата му края защото по частите където е закачен са си чисти а просто все едно скобите не го държат и се е омазним (онафталил) целия, което говори, че излиза нафта от там.
Ама той е за обратната нафта а не е в тази посока, която храни колата с гориво и за това си мисля, че проблема с паленето не е от него.

Ако взима дори и малко въздух от някъде пак ще ти пали трудно.

Вто Дек 26, 2006 12:20 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Ами като намеря поне малко време да я оставя в някой сервиз да и сменя нафтовия филтър ще кажа да сменят скобите на маркучето.
До колкото разбрах и за зимата е задължително да съм с нов горивен филтър, иначе въобще не знам на колко колометра е - с него купих колата.
Отварях въздушния да го видя на какво прилича и изглеждаше добре, та се надявам предишния собственик да е сменил и горивния заедно с въздушния, за това до сега не съм го сменил.

Вто Дек 26, 2006 5:19 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
BO написа:
Ами като намеря поне малко време да я оставя в някой сервиз да и сменя нафтовия филтър ще кажа да сменят скобите на маркучето.
До колкото разбрах и за зимата е задължително да съм с нов горивен филтър, иначе въобще не знам на колко колометра е - с него купих колата.
Отварях въздушния да го видя на какво прилича и изглеждаше добре, та се надявам предишния собственик да е сменил и горивния заедно с въздушния, за това до сега не съм го сменил.

Много сериозно прозвуча това със сервиза :wink:
Работата по смяната на филтъра и скобите, пък дори и самото маркуче да замениш е за има-няма 20мин.
А обикновено подхода със сервиза е предпоставка работата да се отложи :D
Не че те упреквам, но има една тема в раздела дето не знам що Nino се хайманосва и не я прави "важна" :mrgreen:
Та основното нещо откакто има дизелови мотори е да се прегледат свещите и горивния филтър преди зимата.

Вто Дек 26, 2006 7:08 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]