Дата и час: Вто Юни 17, 2025 6:18 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Пунто 1.7 ТД не пали! 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Пунто 1.7 ТД не пали!
Колеги,снощи като тръгнах да изпратя приятелката и колата не можа да запали.Не беше карана от около 15 часа до тогава(което не е много).Снощи симптомите бяха следните-при завъртане на ключа след 3-4 секунди и стартера преставаше да върти и се чуваше едно тихо свистене,подгрявах подгрявах,пак същото....Помислих, че е от акумулатора-на около 2 години е,и може би от скованото време вчера особено е паднал.Преди малко пак слязох да опитам.Сега обаче стартера си върти яко без да спира и забелязах, че от ауспуха излизат малки кълбета черно-сив дим и колата се тресе ,но не запалва! Така изведнъж да не може да запали ми се вижда странно.Сипвам ОМВ алпин дизел.Ако някой има идея каква може да е причината или е срещал подобен проблем моля да пише.

Нед Дек 24, 2006 3:08 pm
Профил
UNREAD_POST 
Прилича ми на прецакана система за подгряване, или наличие на повечко вода във въздушният филтър, която е замръзнала макар, че ако беше така нямаше да излиза дим от ауспуха... Може да е, какво ли не...

Нед Дек 24, 2006 3:14 pm
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Vladim написа:
Прилича ми на прецакана система за подгряване, или наличие на повечко вода във въздушният филтър, която е замръзнала макар, че ако беше така нямаше да излиза дим от ауспуха... Може да е, какво ли не...

Замръзналата вода или там какъвто и да е боклук е в нафтата :wink:
Не за пръв път има оплакване от Алпин Дизел :idea: :!: :!: Ама странно, че при -3 градуса е станала на боза :roll:

Цецо, зареди някъде другаде, когато запали колата и сложи добавка :wink: И след това забрави за ОМВ :wink:

Нед Дек 24, 2006 4:51 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Надявах се да е нещо от акумулатора,но не е . Значи единственото, което мога да направя е да изчакам да се позатопли времето и да видя дали ще запали!? Няма ли някакъв начин да я помъча да запали на студено време-че не се очертава затопляне като гледам.Иначе подгрявах,подгрявах и пак неще.Кофти, а и точно сега покрай празниците,ама какво да се прави :? Мерси за помоща момчета! :)

Нед Дек 24, 2006 4:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не мисля, че проблема е в нафтата. И аз съм с такава и нямам никакъв проблем. Търси го някъде другаде.
Виж си въздушния филтър и въздухопроводите. Може някоя пластмаса да се е счупила и да е запречила въздухопровода.
Като сменях въздушния филтър в кутията открих една пластмаса с кутията. След като смених филтъра и махнах пластмасата разхода значително намаля.

Нед Дек 24, 2006 5:18 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
doofiat написа:
Не мисля, че проблема е в нафтата. И аз съм с такава и нямам никакъв проблем. Търси го някъде другаде.
Виж си въздушния филтър и въздухопроводите. Може някоя пластмаса да се е счупила и да е запречила въздухопровода.
Като сменях въздушния филтър в кутията открих една пластмаса с кутията. След като смених филтъра и махнах пластмасата разхода значително намаля.

Да спомням си като си сменяше филтъра и въпросната пластмаса-ще видя около моя как е.Иначе така изведнъж да спре да пали ми се вижда странно.Сега сипах 1 литър газ за горене в резервоара,за всеки случай,ако нафтата е позамръзнала и станала на парцали.Утре ще я пробвам пак!

Нед Дек 24, 2006 5:33 pm
Профил
UNREAD_POST 
tzetzo_slavista написа:
doofiat написа:

Да спомням си като си сменяше филтъра и въпросната пластмаса-ще видя около моя как е.Иначе така изведнъж да спре да пали ми се вижда странно.Сега сипах 1 литър газ за горене в резервоара,за всеки случай,ако нафтата е позамръзнала и станала на парцали.Утре ще я пробвам пак!

А горивния филтър как ти е?

Нед Дек 24, 2006 6:08 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Добре е на външен вид-не прокапва нафта нито пък е влажен отдолу.

Нед Дек 24, 2006 6:22 pm
Профил
UNREAD_POST 
tzetzo_slavista написа:
Добре е на външен вид-не прокапва нафта нито пък е влажен отдолу.

А скоро ли си го сменял?

Нед Дек 24, 2006 6:26 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Сравнително скоро-по километри не е още за смяна...освен да се е задръстил,но така изведнъж,а и от доста време карам само със скъпата нафта на ОМВ.

Нед Дек 24, 2006 6:35 pm
Профил
UNREAD_POST 
tzetzo_slavista написа:
Сравнително скоро-по километри не е още за смяна...освен да се е задръстил,но така изведнъж,а и от доста време карам само със скъпата нафта на ОМВ.

Значи категорично не е от нафтата.

Нед Дек 24, 2006 6:59 pm

UNREAD_POST 
tzetzo_slavista написа:

Няма ли някакъв начин да я вкараш на топло в някой гараж, дори за 3-4 часа?
Има нещо в нафтата, което е направило тапа и сега неще да мъцне.

От ОМВ до ОМВ има голяма разлика :idea:
Знам от брат ми (зарежда само там нафта), че този ОМВ на Окръжна болница продава хубаво гориво, но лъжат в литрите (което е за предпочитане пред това да ти спре колата).

Вто Дек 26, 2006 12:13 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Dodo 155 написа:

Знам от брат ми (зарежда само там нафта), че този ОМВ на Окръжна болница продава хубаво гориво, но лъжат в литрите (което е за предпочитане пред това да ти спре колата).

За съжаление няма как да я вкарам в гараж.Възможно е и тапа да е направила,но за няма как да я прокарам.Утре ще ме дръпнат до един сервиз до нас, че сега по празниците никой не работи-дано да е нещо малко!Един приятел искаше да ме дръпне, за да запаля, но нещо бях чувал че така не е желателно да се прави и ремъка може да прескочи-има ли нещо такова!?

Иначе на ОМВ зареждам от този на бул. България.Казвали са ми че там сипват качествена нафта,ама знае ли се...

Вто Дек 26, 2006 1:11 pm
Профил

UNREAD_POST 
tzetzo_slavista написа:
Dodo 155 написа:

За съжаление няма как да я вкарам в гараж.Възможно е и тапа да е направила,но за няма как да я прокарам.Утре ще ме дръпнат до един сервиз до нас, че сега по празниците никой не работи-дано да е нещо малко!Един приятел искаше да ме дръпне, за да запаля, но нещо бях чувал че така не е желателно да се прави и ремъка може да прескочи-има ли нещо такова!?

Иначе на ОМВ зареждам от този на бул. България.Казвали са ми че там сипват качествена нафта,ама знае ли се...

Не я дърпайте, може да презкочи, правилно са ти казали :wink:
Днес е по-топло :idea: Защо не пробваш да я припалиш :idea: Ако ти е слаб акумулатора, нека някой да ти даде ток :wink:
Другото, което се сещам е, че може да развиеш горивния филтър и да видиш как е положението там :idea:
Имаш ли нагревател на него като при Браво/Брава?

Вто Дек 26, 2006 2:33 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Пробвах да припаля на по-топлото време :D но пак не запали за съжаление.Явно има нещо, което трябва да се пипне-няма начин.

Вто Дек 26, 2006 4:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща