Дата и час: Чет Май 01, 2025 7:48 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Brava 1.9TD алтернатор 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Brava 1.9TD алтернатор
Здравейте всички,
значи проблемът ми е следният, когато карам без фарове, алтернатора си зарежда акумулатора с малко над 14V включа ли обаче фаровете и зарядният ток пада до 12.5V. Отначало помислих че акумулатора си е заминал и купих нов, но след една седмица установявам че акумулатора пак сдава багажа. Оставих я днес на човека от който купих акумулатора да прегледа как е алтернатора, но се оказа че не е можал да го свали. Каза че за да се извади е трябвало да се махне двигателя :shock: било много кофти мястото и дупката за вадене била по малка от самият алтернатор. Възможно ли е да е така :?: Четох във форума за проблеми с алтернаторите на дуги Брави, но те са бензинови и там двигателят е по-малък и е възможно ваденето да е по безпроблемно. При мен явно по думите на майстора алтернатора работи, но явно не произвежда достатъчно силен ток. Някой имал ли е подобен проблем и вадил ли е на дизелова Брава или Мареа този алтернатор?
Благодаря предварително.

П.С. Темата може би не е точно за раздел "Дизели", а за "Консултации", но поради факта, че може да има разлика при ваденето на алтернатора между бензиновия и дизеловия вариант за това я пускам тук, ако има проблем може модератора да я премести.

Чет Дек 14, 2006 8:30 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Re: Brava 1.9TD алтернатор
p_dj написа:
Здравейте всички,
значи проблемът ми е следният, когато карам без фарове, алтернатора си зарежда акумулатора с малко над 14V включа ли обаче фаровете и зарядният ток пада до 12.5V. Отначало помислих че акумулатора си е заминал и купих нов, но след една седмица установявам че акумулатора пак сдава багажа. Оставих я днес на човека от който купих акумулатора да прегледа как е алтернатора, но се оказа че не е можал да го свали. Каза че за да се извади е трябвало да се махне двигателя :shock: било много кофти мястото и дупката за вадене била по малка от самият алтернатор. Възможно ли е да е така :?: Четох във форума за проблеми с алтернаторите на дуги Брави, но те са бензинови и там двигателят е по-малък и е възможно ваденето да е по безпроблемно. При мен явно по думите на майстора алтернатора работи, но явно не произвежда достатъчно силен ток. Някой имал ли е подобен проблем и вадил ли е на дизелова Брава или Мареа този алтернатор?
Благодаря предварително.

П.С. Темата може би не е точно за раздел "Дизели", а за "Консултации", но поради факта, че може да има разлика при ваденето на алтернатора между бензиновия и дизеловия вариант за това я пускам тук, ако има проблем може модератора да я премести.

имам мареа 1.9 ТД и наистина не се сваля ддвигателя ама почти при мен беше около 4 часа работа сваляне и качване

Чет Дек 14, 2006 8:36 pm
Профил

UNREAD_POST 
Благодаря, значи не е чак толкова страшно, а при теб какъв беше проблема и оправи ли го.

Чет Дек 14, 2006 9:10 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Не знам за Брава , но понеже питаш за Мареа свалянето на алтернатора става , като се развият два от тампоните и двигателя се измести леко напред.
Ако не разполагаш с канал по-добре не се захващай. Ако успееш да го свалиш виж четките.

Чет Дек 14, 2006 11:13 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Най-удобно става със сваляне на дясната полуоска, такъв е алгоритъма и от Фиат!

Чет Дек 14, 2006 11:48 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]