|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 7:22 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
bogidar
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 04, 2006 10:27 am Мнения: 193 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
 Мирише на нафта
Мирише ми на нафта някъде от двигателя. Не мога да определя от къде точно но се усеща при затворен капак ако се доближа. Това е от вчера.Не ми остава време да локализирам мястото, но на пръв поглед нищо не забелязвам. Какъв може да е проблема, сериозен ли е или си е нормално това.
_________________ Fiat Punto 1.7TD
www.esquisse-bg.com
|
Чет Дек 14, 2006 7:39 pm |
|
 |
bogidar
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 04, 2006 10:27 am Мнения: 193 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Виж сега Nino прав си, но нали знаеш как реагира човек който е притеснен и не е много в час с автомобилите. Доста е тъмно сега а и няма начин как да видя. Идеята ми беше да ме насочите къде да гледам. Предполагам че местата не са много.
www.esquisse-bg.com
|
Чет Дек 14, 2006 7:57 pm |
|
 |
Vladim
|
Обикновенно се виждат течовете, а ако имаш "кучешки нос" се и надушват!  Свали капака и огледай около маркучите, нафтовата помпа и дюзите!
|
Пет Дек 15, 2006 12:17 am |
|
 |
bogidar
Кара Фиатче 126
|
Vladim написа: "кучешки нос"
Това наистина помага  . Маркучите са бая захабени и един от тях определено е сдал багажа. Текстилната оплетка е напоена с нафта и явно сълзи отнякъде.
www.esquisse-bg.com
|
Пет Дек 15, 2006 10:15 am |
|
 |
BODZOO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Май 19, 2006 2:22 pm Мнения: 167 Местоположение: София
|
Ми баце отиваш до магазина за наи добре копуваш си 1 метар маркуч като този,
сменяш си го имаш и малко за резерва да оставиш в багажника и няма да ти мирише.
Аз го имах този проблем, беше се закусал един от маркучетата и течеше излишната нафта,
а се пак като се загрее двигатела нафтата почва да се изпарява и става мазало.
Смениги и пак пиши да кажеш дали е спряло да мирише.
|
Пет Дек 15, 2006 10:37 am |
|
 |
reiban
Кара Фиатче 126
|
и аз имах този проблем и беше от маркучетата на излишното гориво 2,40лв струваше 1 метър маркуч.
_________________ Fiat Marea 1,9TD100
|
Пет Дек 15, 2006 10:44 am |
|
 |
Vladim
|
bogidar написа: Това наистина помага  . Маркучите са бая захабени и един от тях определено е сдал багажа. Текстилната оплетка е напоена с нафта и явно сълзи отнякъде.
Повечето от маркучите с текстилна оплетка са големи дървета! Затова моят съвет е да смениш всички такива. На старата коле преди години непрекъснато имах проблеми с този тип маркучи, докато накрая не смених всички с хубави изцяло гумени.
|
Пет Дек 15, 2006 11:53 am |
|
 |
doofiat
|
Преди време беше писал, че не ти пали колата.
Аз ти бях казал да си огледаш за течна нафта по двигателя.
Сега пак пишем за същото, което ти не провери тогава.
Ако си си откриеш къде капе нафта, и колата ще ти пали при -29 градуса с Алпин Дизел 
|
Пет Дек 15, 2006 12:37 pm |
|
 |
bogidar
Кара Фиатче 126
|
doofiat написа: Преди време беше писал, че не ти пали колата. Аз ти бях казал да си огледаш за течна нафта по двигателя. Сега пак пишем за същото, което ти не провери тогава. Ако си си откриеш къде капе нафта, и колата ще ти пали при -29 градуса с Алпин Дизел 
Е баш такова нещо не съм писъл никаде. До сега ми е палила винаги. :? Но определено има връзка като се замисля. Бях писъл, че се зачудва преди да запали. Но както и да е проблема е ясен вече. Благодарности.
www.esquisse-bg.com
|
Пет Дек 15, 2006 2:24 pm |
|
 |
doofiat
|
bogidar написа: doofiat написа: Преди време беше писал, че не ти пали колата. Аз ти бях казал да си огледаш за течна нафта по двигателя. Сега пак пишем за същото, което ти не провери тогава. Ако си си откриеш къде капе нафта, и колата ще ти пали при -29 градуса с Алпин Дизел  Е баш такова нещо не съм писъл никаде. До сега ми е палила винаги. :? Но определено има връзка като се замисля. Бях писъл, че се зачудва преди да запали. Но както и да е проблема е ясен вече. Благодарности.
Извинявам се, имах предвид, че беше писал, че не пали от раз.
И моята не палеше от раз и се оказа, че капе нафта. Решихме проблема и сега си пали.
|
Пет Дек 15, 2006 2:41 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|