|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 1:52 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
МНОООГО силно трака при студен старт
Автор |
Съобщение |
ivboje
Кара велосипед
|
 МНОООГО силно трака при студен старт
нормално ли е за ТД100 двигателя?
Ще поясня - миналата година съм я чувал как пали (първите няколко такта издрънчава така сякаш ще се разпадне мотора, ама наистина страшно) при -15, а сега имам възможност да я купя.
Струва ми се ненормално, моя Форд трака малко повече от нормалното при такива условия.
Дали да се обвързвам???
|
Чет Дек 14, 2006 4:52 pm |
|
 |
gdd55
|
Трака доста на първи старт.Но после спира.На мен лично ми харесва това тракане,чувствам че паля мощен мотор
|
Чет Дек 14, 2006 5:28 pm |
|
 |
doofiat
|
gdd55 написа: Трака доста на първи старт.Но после спира.На мен лично ми харесва това тракане,чувствам че паля мощен мотор

|
Чет Дек 14, 2006 5:32 pm |
|
 |
puntotras
|
Имах 1и9 тд по миналата зима-сутрин в суда имах чувството,че ще и изпаднат черчеветата при палене 
|
Чет Дек 14, 2006 6:27 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
Според мен този шум идва от рапръсквачите.
Докато стопли няколко минути може да тракат здраво и после да се "отпуснат" 
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Чет Дек 14, 2006 7:32 pm |
|
 |
Vladim
|
И моята си трака доста докато е студена, особено първите минути. 
|
Пет Дек 15, 2006 12:19 am |
|
 |
Nino
|
Dodo 155 написа: Според мен този шум идва от рапръсквачите. Докато стопли няколко минути може да тракат здраво и после да се "отпуснат" 
Точно така е, с калибровка или смяна с нови ще работи по-меко.
|
Нед Дек 17, 2006 7:29 pm |
|
 |
gdd55
|
Днес сложих добавка за зимата за -25С за 200литра на 60 литра нафта.Спря да тропа като е студена дано да не спре въобще да тропа :mrgreen:
Все едно съм с нов мотор
|
Вто Дек 26, 2006 8:01 pm |
|
 |
Dodo 155
|
gdd55 написа: Днес сложих добавка за зимата за -25С за 200литра на 60 литра нафта.Спря да тропа като е студена дано да не спре въобще да тропа :mrgreen: Все едно съм с нов мотор
Е дано да не спира въобще да тропа, че тогава става страшно :mrgreen:
По-добре да си тропа мазничко и да си мърка :mrgreen:
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Вто Дек 26, 2006 11:01 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
каква добавка, ако не е тайна
че още се колебая да слагам ли или да пълня до горе с АлпинДизел от омв....
|
Сря Дек 27, 2006 12:12 am |
|
 |
Dodo 155
|
BEX---GT---TDi написа: каква добавка, ако не е тайна че още се колебая да слагам ли или да пълня до горе с АлпинДизел от омв....
Принципно и ГАЗ за горене да сложиш пак ще постигнеш добър ефект  Тя разтваря парафина и пречи да става на парцали и да запушва филтъра
Нафта си сипвай от там където си бил доволен до момента, че виждаш какво става по бензиностанциите - няма ШЕЛ, няма ОМВ, няма ЛукОйл и т.н.
ГАЗ за горене знам, че се слага 1л. на 50л. резервоар  Правил съм го и не ми е замръзвала грам нафтата. Имах Ситроен ВХ преди години, когато още нямаше такива екстри за горивото и ми бяха казали да слагам ГАЗ за горене. Слагах на всеки резервоар х 1л. и палих на -18 при 1/4 оборот :mrgreen: Голяма пушка бе Ситроена :mrgreen:
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Сря Дек 27, 2006 12:18 am |
|
 |
gdd55
|
BEX---GT---TDi написа: каква добавка, ако не е тайна че още се колебая да слагам ли или да пълня до горе с АлпинДизел от омв....
Добавката е хелиос за дизел с черна тапа за зимата то пише на етикета отпред -25С да не сложиш от другата дето пише само дизел.Струва 5,60 за 200 литра ама аз я набухах на 65литра/пълен резервоар/.Сега много мазно трака,за вървенето незнам как ще е на опаковката пишеше по динамично по икономично по лека работа .....Утре ще ходя до Китен и ще стане ясно дали има промяна в динамичните показатели и в икономията
|
Сря Дек 27, 2006 12:24 am |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
а, благодаря, после постни да кажеш дали има ефект в другите показатели...
пп а за газта, не знам, мисля за сега добавка, пък може по-нататъка и с газ да пробвам, щом е стар трик и дава резултат :mrgreen:
|
Сря Дек 27, 2006 11:46 am |
|
 |
Vladim
|
Аз да ви кажа честно на съвременен мотор не бих маал газ в нафтата, но всеки сам си прецява, какво да прави. И още нещо-не бъркайте добавката против замръзване на горивото с други добавки! Целта и е само да преодтвратява замръзването на горивото, а не да дава икономия на гориво, по-малко пушене, или по-мека работа на мотора! 
|
Сря Дек 27, 2006 12:00 pm |
|
 |
gdd55
|
Vladim написа: Аз да ви кажа честно на съвременен мотор не бих маал газ в нафтата, но всеки сам си прецява, какво да прави. И още нещо-не бъркайте добавката против замръзване на горивото с други добавки! Целта и е само да преодтвратява замръзването на горивото, а не да дава икономия на гориво, по-малко пушене, или по-мека работа на мотора!  На тази ги пишеше и "другите работи".
Сега за теста: За икономията незнам аз карах като дивак и не са я пълнил пак догоре.Неосетих да върви повече ама във високите обороти стана тиха като в ниските.
Извод:За сега по меко тракане при студен двигател и във високите обороти не реве като мечка стравница
|
Сря Дек 27, 2006 7:55 pm |
|
|